Windows 10 - problemi

Kratko pitanje. U registry editoru,
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
-koji je default value za SearchOrderConfig stavku ?
1

- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
1
Na taj broj sam i vratio (bilo je na 0), al mi opet ne želi skinut driver update-ove od Intela koje mogu vidjet kad pokrenem "Show or hide updates" troubleshooter.

Instalirao ovaj novi build i od tada konstantno procesor preko 60%... A ništa nije upaljeno, sve se usporilo

Nije ti nista upaljeno?!
Daj pogledaj malo bolje...

Poz.
Imam pitanje vezano za sve softvere koji dolaze uz određeni hardver.
Razmišljam malo resetirat win 10tku i neko vrijeme sve pogoniti bez svih tih softvera, osim zaista nekih neophodno nužnih, pa me zanima ima li tko iskustva sa time.
Recimo gigabyte app center od matične itd.
Zna mi se dogoditi da mi radna skoči na 80-90% zbog svakakvih "backend services", doduše rijetko, a nakon reseta se sve vrati na normalno, pa sam razmišljao da nije možda do svih tih "vragova" uključenih u pozadini koje vrlo rijetko ako uopće koristim.
Naravno nemam miljon programa instaliranih, nikakvih toolbara ni slično tome..
Vrijedi li uopće instalirati sve te programe ili ne? Iskustva?

pa ništa što bi mi otperetilo toliko procesor, ne kužim na što misliš?

Prvo pogasi sve programe koji su ti upaljeni npr. Firefox, Winamp, Steam, Rainmeter, uTorrent (on ti je mozda ubacio i neki malware), a i onaj Search od Windowsa najcesce opterecuje CPU dok indexira stvari sa HDD.
Ponovo slikaj Task Manager ali samo njega (ne cijeli ekran) i namjesti da ti se vidi kao na slici dole (klikni na tab Details pa zatim na CPU tako da ti procesi sa najvise zauzeca CPU dodju na vrh).

Poz.
Imam pitanje vezano za sve softvere koji dolaze uz određeni hardver.
Razmišljam malo resetirat win 10tku i neko vrijeme sve pogoniti bez svih tih softvera, osim zaista nekih neophodno nužnih, pa me zanima ima li tko iskustva sa time.
Recimo gigabyte app center od matične itd.
Zna mi se dogoditi da mi radna skoči na 80-90% zbog svakakvih "backend services", doduše rijetko, a nakon reseta se sve vrati na normalno, pa sam razmišljao da nije možda do svih tih "vragova" uključenih u pozadini koje vrlo rijetko ako uopće koristim.
Naravno nemam miljon programa instaliranih, nikakvih toolbara ni slično tome..
Vrijedi li uopće instalirati sve te programe ili ne? Iskustva?
Vrati win 10 na tvorničke postavke i nemoj instalirat te nepotrebne programe od matične nego pusti da win update pribavi potrebne drivere.

Pozdrav, jel zna netko što znači VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR? Stalno mi se to pojavljuje i sam se restarta. Zna li netko rješenje?

Prvo pogasi sve programe koji su ti upaljeni npr. Firefox, Winamp, Steam, Rainmeter, uTorrent (on ti je mozda ubacio i neki malware), a i onaj Search od Windowsa najcesce opterecuje CPU dok indexira stvari sa HDD.
Ponovo slikaj Task Manager ali samo njega (ne cijeli ekran) i namjesti da ti se vidi kao na slici dole (klikni na tab Details pa zatim na CPU tako da ti procesi sa najvise zauzeca CPU dodju na vrh).
ne znam kak samo task manager slikat pa evo ovak, sve sam to izgasio i opet ne ide ispod 50%... točno osjetim da nije to to nakon update-a, a kad je bilo koji browser upaljen stalno je na 99%, skenirao sam malwarebytesom i našao mi je 33 komada i to sam zbrisao ali nema promjena.

Skeniraj pc sa Zemana anti-malware

Ništa nije pronašao...Jel se može nekako vratit na build prije ili na windows pro bez tih jbn buildova, još sam stavio da necu više te updejtove i opet mi se instalira...

Ništa nije pronašao...Jel se može nekako vratit na build prije ili na windows pro bez tih jbn buildova, još sam stavio da necu više te updejtove i opet mi se instalira...
ako ga nisi obrisao sa windows clen toolom može
edit: mislimna windows.old folder

Konstantno je na 100%, upaljen winamp, utorrent i firefox.. skeniro sve, nema nikakvih sranja. Nisam te skužio kako vratit na prijašnji build sa tim toolom?

Konstantno je na 100%, upaljen winamp, utorrent i firefox.. skeniro sve, nema nikakvih sranja. Nisam te skužio kako vratit na prijašnji build sa tim toolom?
ako nisi obriso win. old mapu ideš settings - update & security i pod recovery imaš ponuđeno reset pc, advance startuo i 3 nekaj u stilu vrati prijašnju verziju windowsa e na to ideš i pratiš proces.

Let's go!
Nagovori me frend na novi win10, reko ajde idem vidit (baš mi i službeni laptop radi ok s njim). instalira se i paf, driveri za printer ne štimaju, pa traži i pripaši prave, al ajde, to je uvijek problem -.-
čak mi je nešto skinuo dok sam skidao drivere, al pojma nemam kaj, sve nešto kineska/japanska/azijska slova - jedva sam to izbrisao (neki gadget, pokazuje promet interneta, vrijeme i druge gluposti)
i sve ok nekoliko tjedana, pa mi win ponudi novi update. imam započni odmah ili odgodi... kliknem odgodi... za 15 min se samo počne gasit pc i krene update ... 30 min update radi svoje.... i tako sve ok nekoliko dana!
pošto imam preko sticka net, potroši mi skoro cijeli net (ostalo mi 24/25 GB prometa )... reko ajd dobro, bar steam radi... btw dota radi
... i tako danas me traži update dote koji se neće nikako pokrenut.... reko ajd potrošen je net pa napravim hotspot na mobu, ali i dalje ništa...
znači povezan je na net ali ne otvara stranice niti radi update, zanimljivo da ping na google ide bez problema...
jel ima netko sličnih problema? kako riješiti problem?

Ne znam dal je problem s windowsima, predpostavit ćemo da je pa ću pitat ovdje.
U zadnjih par dana imam problema sa pingom u igrama iako ništa drugo na netu u to vrijeme ne radim. Ping mi je sa 50 skočio na 100 i tu se ne spušta. Glupo pitanje al el moguće da me tu windows zaj*bava sa svojim updateovima i da "potajno" uploadam za druge?

Ovak mi je podešeno
Ko što rekoh, problem je negdje drugdje.

Let's go!
Nagovori me frend na novi win10, reko ajde idem vidit (baš mi i službeni laptop radi ok s njim). instalira se i paf, driveri za printer ne štimaju, pa traži i pripaši prave, al ajde, to je uvijek problem -.-
čak mi je nešto skinuo dok sam skidao drivere, al pojma nemam kaj, sve nešto kineska/japanska/azijska slova - jedva sam to izbrisao (neki gadget, pokazuje promet interneta, vrijeme i druge gluposti)
i sve ok nekoliko tjedana, pa mi win ponudi novi update. imam započni odmah ili odgodi... kliknem odgodi... za 15 min se samo počne gasit pc i krene update ... 30 min update radi svoje.... i tako sve ok nekoliko dana!
pošto imam preko sticka net, potroši mi skoro cijeli net (ostalo mi 24/25 GB prometa )... reko ajd dobro, bar steam radi... btw dota radi
... i tako danas me traži update dote koji se neće nikako pokrenut.... reko ajd potrošen je net pa napravim hotspot na mobu, ali i dalje ništa...
znači povezan je na net ali ne otvara stranice niti radi update, zanimljivo da ping na google ide bez problema...
jel ima netko sličnih problema? kako riješiti problem?
reinstalacija windowsa riješilo stvar...

Onedrive sam izbrisao pomocu CCleaner-a, sad bih ga htio koristiti, je li ga moguce instalirati.
(pokusao sam skinuti sa microsoftove stranice instalaciju no ne radi)

Onedrive sam izbrisao pomocu CCleaner-a, sad bih ga htio koristiti, je li ga moguce instalirati.
(pokusao sam skinuti sa microsoftove stranice instalaciju no ne radi)
Pošto je to (inače) integrirani servis, naravno, ne radi. To što ti skidaš je samostalna verzija za Windows 7.
C/P ovo
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\Update\OneDriveSetup.exe
u Run (pokreni) i to bi trebalo rješiti problem.
Zamijeni USERNAME sa imenom svojeg accounta!

Kada napravim tako, dobijem sljedecu poruku "The system cannot find the path specified"
Kada pomocu explorera odem na tu lokaciju, nedostaje folder Update

Kada napravim tako, dobijem sljedecu poruku "The system cannot find the path specified"
Kada pomocu explorera odem na tu lokaciju, nedostaje folder Update
Skini odavde Setup, napravi Update folder, raspakiraj i stavi downloadani file u njega i pokreni ga.
Jedan savjet svima: NE IGRAJTE SE SA SISTEMSKIM fileovima i folderima.
I ne krivite onda Microsoft i sve ostale za sranja koja si sami složite!

kada pokušam skinuti app (igru ili aplikaciju) iz trgovine,nakon početnog traženja prekine download i pokaže grešku 0X80073cf9.pokušao sam eliminirati grešku prema uputama windows pomoći,ali sve ostaje po starom.ima li netko kakvu ideju?

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench?tduid=%28cef6bcc9c3f275966b81fd57d6f6f7ac%29%28256380%29%282459594%29%28TnL5HPStwNw-9NKIf3ZB2avzE_w_N_nMFg%29%28%29
Skinite windowse odavde i zapržite nakon toga čista instalacija Windowsa , media creation tools razjebe instalacijski iso!

Iako pratim temu ispočetka, ali ne znam dal je bilo problema kod ljudi sa temom zvuka.
Na laptopu Asus x550jk (i5-4200h) na win 10 (x64) postoji problem sa zvukom gdje se navedeni driver (conextant audio) ponaša čudno, od winampa, vlc-a, youtube-a u chromu, mozilli ili čak i edge-u zvuk se sam od sebe pojača.
Na onom slideru je primjerice i dalje ostao na brojci 50, ali čim se učita slijedeća datoteka (ili druga stranica ili drugi video na youtube-u) zvuk se pojača iako brojka ostaje ista.
Prije toga komp je imao windows 7, i radio je odlično, (ali tad je bio realtek audio driver, kojeg sad ne želi instalirati) i isto tako radi drugih problema niti clean install nije pomogao, a svi su mogući driveri update-ani preko windows updatea ili ovlaštenog softvera (nvidia, intel itd).
Da preduhitrim odgovor na vanjske slušalice ili zvučnik se spaja preko 3.5mm jacka, tako da nema veze s driverima za grafičku.
Također kada svira na ugrađenim zvučnicima se ne događa pojačavanje kao na vanjskima.
Vanjski zvučnici su logitech x210
Hvala unaprijed

Probaj ubacit drver od Win 8.1
https://www.asus.com/support/Download/3/516/0/15/hJqxmy7LJBp4kp5z/41/