Smata123 pon 3.5.2010 20:01

evo sada pišem na laptopu jer mi komp ne radi i molim vas za pomoć!!!

kada pokušam upaliti komp, pojavi mi se poruka: NTLDR is missing. Press CTRL ALT DEL To restart.

jell neko možda zna kaj je to????? molim vas da mi pomognete!!! kada pokušam stisnuti ctrl i alt i del ništa se ne događa jer mi je tipkovnica još nije ukljućena jer se inače uključi kada se windows izboota.

molim vas da mi pomognete i to što prije, jel taj NTLDR neki fajl ili? jel mi ga može neko skopirat pa da ga probam ubacit, možda ću i uspjet makar mi tipkovnica još kao ne radi ali ponekad i zablinka kao da radi!

stvarno ne kužim što se to dogodila jer nisam ništa posebno prčkao, ali možda sam slučajno nešto izbrisao!!

molim vas pomozite!!!!

ihush pon 3.5.2010 20:13
Smata123 kaže...

..

stvarno ne kužim što se to dogodila jer nisam ništa posebno prčkao, ali možda sam slučajno nešto izbrisao!!

molim vas pomozite!!!!

''-nisam ništa...'' -poznata rečenica?

Namigiva -izbrisao si boot loader, sve što je potrebno je iskopirati na boot disk (nazovimo ga 'C:\'), ntldr, ntdetect.com i boot.ini.

-Ako je na notebooku XP, možeš iskoristiti fileove, samo treba editirati boot.ini ako je staza do windowsa drugačija.

-Ili uz pomoč instalacijskog CDa....

win32 pon 3.5.2010 20:32
Smata123 kaže...

a odakle da ja to skopiram??

gledao sam na laptopu i nemogu nać te fajlove a instalacijski CD nemam :(

jel možda treba nešto dodati u BIOS setup??

Jesi pogledao moj link? Sve ti je jasno iz onih linkova.

Smata123 uto 4.5.2010 19:39

nemogu ih nigdje naći!!! kakv sad explorer, kakve on ima veze sa svim ovim gdje da to nađem???

upišem u search te fajlove i stisnem da gleda i u hidden fileove ali ništa!!! nađe mi samo boot.ini ali ne nađe ona druga dva!!!! kako to???

jel može netko skopirat te fajlove ovdje pa da ih samo skopiram i onda spržim na CD? jel to uopće ide tako???

molim vas pomozite!!!!

robx uto 4.5.2010 20:29

moras imati windows u iso fajlu.. najlaksi nacin je przenje sa ashampoo burner otvoris ides create/burn disk pa nesto burn disk iso image odaberes putanju i burn.kasnije bootas sa cd-a od windowsa i ides recovery consulu kucas fixmbr i problem rijesen

druga opcija popravka boot loadera je da skines hirens boot cd isto u  iso fajlu  sprzis onako isto kako sto sam gore opisao,i u njemu imas program sa kojim moze popraviti boot loader..nezz kako se program tocno zove..

kizo2703 uto 4.5.2010 20:30
Smata123 kaže...

nemogu ih nigdje naći!!! kakv sad explorer, kakve on ima veze sa svim ovim gdje da to nađem???

upišem u search te fajlove i stisnem da gleda i u hidden fileove ali ništa!!! nađe mi samo boot.ini ali ne nađe ona druga dva!!!! kako to???

jel može netko skopirat te fajlove ovdje pa da ih samo skopiram i onda spržim na CD? jel to uopće ide tako???

molim vas pomozite!!!!

Ovako : ti fileovi su u rootu C particije ,samo u exploreru moraš prilagoditi izgled da bi ih vidio:

Ideš na Tools

Onda na Folder options

Tu označi - Show hidden files and folders

i odznači Hide protected ...

I kad to napraviš vidjet ćeš sve što imaš u C particiji

uključujući i boot.ini ,NTDETECT i ntldr.

Ako imaš samo XP instaliran ,boot.ini bi ti trebao izgledati ovako :

[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Jedina razlika kod tebe može biti da imaš XP Home edition.

Smata123 kaže...

kako napravit taj boot cd???? jel to nekaj trebam odabrat i jel se to može u neru express????

POMOZITE!!!!

Boot CD? To je XP instalacijski cd ,koji ako nemaš ,najbolje posudi od nekog.

Jel ,ako ne znaš kaj je i kaj znači .iso ,bolje to nemoj ni radit.

I pogledaj na linkove ,ima vrlo korisnih.

Smata123 uto 4.5.2010 20:38

PUNO HVALA!!!! sada sam ih napokon uspio naći!! e ali ja imam samo boot.ini backup i file koji se zove samo boot, koji od tih mi treba'???? boot ili boot.ini backup

e i još me zanima kako napravit taj boot cd, jel to običan cd i samo spržim te fajlove ili???

kizo2703 uto 4.5.2010 20:52

Treba ti Boot. Kopiraj Boot ,NTDETECT i ntldr na USB stick.

Boot CD ne možeš samo napraviti ,shvati da je to instalacijski CD Windowsa ,koji se NE SMIJE prerađivati ,inače nikakve koristi od njega.

Ko kaj sam rekel prije ,možeš posudit od nekog i kopirat ga ,ili ga naći na internetu i skinuti u .iso formatu.

Iso je već gotovi disk koji se ne raspakirava ,nego se direktno otvara s nekim softverom za prženje (Nero ,BurnXP itd).

Najbrži način popravka bi sad bio da skineš neki Linux LiveCD ,recimo Ubuntu ,spržiš ga na cd ,bootaš PC s njega i iz Ubuntua ,s usb-a kopiraš boot ,NTDETECT i ntldr u windows particiju.

To bi trebalo rješiti problem. Restartaj PC ,sad prebaci boot na hdd i trebal bi normalno ući u Windowse.

Ne radi li ni to ,trebal bi u svakom slučaju potražiti pomoć nekog iskusnijeg ,da ti dođe i pogleda u čemu je problem. Ili ,odnjeti ga u servis.

Smata123 uto 4.5.2010 21:43

probao sam sa spotmao power suite 2009 ali niti to nije pomoglo uočće se ništa ne događa isto kao i kada stavim USB :(

postoji li još neki takav sličan program?? može mi netko reć otkud da skinem taj iso file sa tim bootom?

Smata123 sri 5.5.2010 20:59

evo uspio sam izbootat sa spotmau powersuite 2010 i kad sam mislio da sam sve već napravio onda mi se pojavi novi problem: nakon što se sve izboota i windows xp mi se izloada i umjesto da se pokaže desktop meni se ne pokaže ništa! samo crni ekran

već sam mislio da sam napokon uspio i onda umjesto da mi se pokaže desktop meni se ništa ne događa! zašto?? jel mi može netko pomoć molim vas

evo ostavio sam ga tako neko vrijeme i onda mi se pokazala poruka : "autochk program not found- skipping autochk" i to mi piše na plavom ekranu u pozadini znak windowsa!

što da sad radim tako cveć stoji neko vrijeme i ništa se ne događa!!

P.S. meni se nakon loadanja windowsa inače odmah pokaže desktop, a ne pokazuje mi se onaj log on screen isto neznam zašto (to sam napisao tako da se zna, za svaki slučaj ako možda ima neke veze s ovim)

Smata123 sub 8.5.2010 16:10
captain_soap_McTawish kaže...

1.Prvo probaj napraviti  repair windowsa sa cd sa windowsima.

jel mogu negdje na netu naći instalacijski cd windowsa? ja nemam taj cd,a nikako da nađem nešto na netu.

skinuo sam boot cd, ali to je samo za bootanje a meni trebaju cijeli windowsi, pa ako bi neki stavio ovdje link za instalacijski cd bio bi zahvalan...

Smata123 sub 8.5.2010 18:56

ljudi evo novog problema; skinuo sam sp2 instalaciju(našao sam neku tako da mi vi netrebate sad stavljat linkove) i spržio na cd iso. u biosu sam stavio daq mi prvo boota s cd-a. i sad ja to stavim u komp i piše mi da stisnem bilo koju tipku da ga boota s cd-a i ja stiščem i stiščem i onda on samo nastavi normalno bootati sa c diska!

već sam prije govorio da mi tipkovnica ponekad radi a ponekad ne; dok se komp boota ja bez problema stisnem delete i uđem u bios, i kada stisnem f8 on mi uđe u windows postavke ali kada želim odabrat safe mode onda mi tipkovnica ne radi!! ne mogu niti enter kliknut, tako je valjda i tu; ja stisnem bezveze neku tipku, komp to neprepozna jer tipkovnica ne radi i onda ponovo boota sa c diska.

kako da to sredim, pomagajte!

Smata123 sub 8.5.2010 19:48

puno hvala! samo što mi sad radi tipkovnica a miš ne ali nema veze tipkovnica mi je sad bitnije a poslije ću to popravit.

evo sad sam stavio instalacijski cd i sad ću pokrenut repair pa vam onda javim kak je prošlo.

Smata123 sub 8.5.2010 19:58

znam da sam već dosadan ali novi problemi.

opet sam već mislio da sam uspio, pokrene mi se setup, kliknem repair kliknem da je windows na c disku, i onda me pita za administrativ password a ja ga neznam!!

znam da je čudno što neznam password, ali ja imam stari komp i već mi ga je neki lik popravljao pet puta i tako...

jel ja mogu negdje nać taj password ili da nazovem tog lika i pitam? gledao sam u biosu ali tamo ima samo user password a nju imam i znam ali kada upišem user passwordpiše da jeto krivo. pomoć,već sam sam sebi dosadan s ovim problemima pomozite

EDIT: evo našao sam password, ali pogađate novi problem. kada upišem password nakon toga bi ja trebao sam napisati komande ili tako nešto??

pokaže mi se što sve mogu napraviti ali ja neznam što da napišem tj što sve trebam popraviti.

probat ću još nešto ako ne onda novi windowsi

kizo2703 sub 8.5.2010 22:25

Ukucaj prvo fixboot i lkik na enter i onda fixmbr i enter. na kraju ,ukucaj Exit i enter i izađi iz konzole.

To bi trebalo riješiti tvoj problem ,ako je u tome uopće problem.

Restartaj PC i probaj sad ući u Windowse.

Smata123 sub 8.5.2010 22:46

nažalost ništa :(

moj komp je stvarno u govnima

u safe modu sam probao system restore i uopće nemogu odabrat datum, niti jedan nije dobar vjerojatno nemam nikakav backup pa zato.

jel se jš nekak može to popravit u safe modu?

jel bi bilo dobro da ja samo skopiram na usb cijeli windows sa laptopa i samo ga skopiram na komp dok je u safe modu? jel bi to usjelo ili bi samo pogoršalo?