Windows

Problem sa logiranjem poradi palatala

Al.Capone.zd ned 16.5.2010 23:36

Nakon reintalacije windowsa dogodio mi se ogroman problem. Naime, novi win koji je stavljen ima tipkovnicu na engleskom koja se svakim resetiranjem koma vraca na defaultano stanje. Problem je nastao kada sam išao staviti username i password na administratorski account kojeg sam preimenovao u svoje ime. Pošto mi prezime završava sa palatalom, kao i većina naših, došao sam u veliki problem kako se logirati u windowse.

Naime znam username i pass, ali nemogu upisati username posto mi je tipkovnica na engleskom i ne pise palatale. A ako upisem samo "Administrator" ne prihvaca mi i javlja da je account disabled. A na svoj account ne mogu uci porati glupih palatala.

Molim pomozite, ocajan sam. Unaprijed hvala!

Sum_of_all_fears pon 17.5.2010 00:47

Zaje ga onda Smijeh. Bitno je dobiti onaj prozor za upis korisničkog imena i lozinke "Log on to Windows". Ako sam te dobro skužio, ti to dobiješ (ako ga nemaš, Ctrl + Alt + Delete na Welcome to windows) al neda ti da upišeš palatale. Upiši ih ručno (lijevi alt + broj sa numeričke tipkovnice)

ć = Alt + 134 ili 230

č = Alt + 159 ili 232

Ć = Alt + 143 ili 198

Č = Alt + 172 ili 200

š = Alt + 231 ili 154

Š = Alt + 230 ili 138

đ = Alt + 208 ili 240

Đ = Alt + 209 ili 208

ž = Alt + 167 ili 158

Ž = Alt + 166 ili 142

Isprobano u VPCu i radi. Meni je ova prva kolona radila (134, 159...)

Al.Capone.zd pon 17.5.2010 01:09

Program za razbijanje sifre san skinuo, ali mi na ovom starom kompu ne radi przilica, a i smatran da bi biio beskoristan posto sam uvjeren da znam username i password.

Za sugestiju oko unosa palatala puno fala, ali nažalost ne podudara se sa tipkovnicom. Riječ je o slovu "ć", a prva kolona mi daje neko cudno "a sa krugom na vrhu", dok mi druga daje "mi" -  ono ka  mi torrent".

Da nije neka druga kombinacija za ć? Tipkovnica mi je na engleskom...