Windows

Instalacija Windows XP operativnog sustava

bugist sri 25.9.2013 15:31

Nisam još instalirao, ali sad isprobavam novu metodu.

Koristim program BartPE i ISO Power 4.8 ili noviji, pa ćemo vidjeti.

Samo da napomenem da mi USB stick nije radio kad sam odabrao USB fdd jer nemam USB hdd u Biosu. Sad sam stavio USB zip jer to imam u Biosu i radi.

Sad kopiram sve na USB nakon što sam USB stick proredio sa ta 2 programa.

kule sri 9.10.2013 13:19

Pozdrav.

Zna li netko što se dovraga događa sa Windows XP update-om? Naime, nakon čiste instalacije (originala naravno) više ne radi update stranica i nakon toga dogodi se da svchost.exe CPU usage skoči na 100%! To mi se već dogodilo na dva različita računala.Malo sam guglao i navodno postoji neka zakrpa za to ali to ništa ne rješava, tj. ne mogu je instalirati (nažalost, nemam screen shot od toga trenutno)? {#}

Softwer sri 9.10.2013 13:40
Valentin17 kaže...

- Ma kaj će ti XP, a pogotovo njegova x64 verzija, skini si Windows 7 Ultimate x64 SP1 –X17-24395.iso (bootable).

- Prema ovome što piše na ekranu HDD ti je oštećen, probaj sa win 7, pa budeš vidio jel će problem biti riješen.

Ali ja već imam Windows 7 Ultimate x64 SP! i u programu HDD Control mi pise 100% Disc Healt!

ihush sri 9.10.2013 17:44
Softwer kaže...

Ovako htio sam instalirati Windows Xp 64-bit na računalo koje je novije generacije i kad krenem formatirat disk izbaci mi ovu sliku!...Što da radim?

-daj windowsima driver za sata kontroler (floppy ili slipstream na medij), ili promijeni u IDE (PATA) compatible.

Doma-Luxy čet 10.10.2013 16:55

Dakle, reinstalirao sam Windows 7 Ultimate 32bit na laptopu relativno star (Toshiba Satelite P100-217). Znači sve je bilo ok samo je imao virus pa sam morao reinstall. I sada mi je slika preširoka jer imam sam dvije opcije rezolucije i nije oštra kao prije te nemogu staviti Aero efekt a prije je mogao i nemogu nikako instalirati driver za zvuk! Pa ako netko može pomoći bio bih zahvalan :)

network čet 31.10.2013 15:18

Prije par dana ponovo instaliran winXP na kompu. Potpuno isti problem nakon podizanja winsa, svchost.exe skoči na 100%. Gledao sam po netu i došao sam do dvije opcije koje su radile kod mene.

Prva opcija: Jednostavno ostaviti komp upaljen i pustiti ga da počme skidati UpDate sa neta. Problem kod ove opcije barem kod mene je bio taj da se UpDate nije počeo skidati 2 dana. Nakon završetka skidanja i instalacije UpDate, svchost.exe se vratio u normalu i sve radi OK. Druga opcija je za one koji žele da komp radi ebo UpDate. Bez navodnika "START_RUN_C:\Windows\system32\services.msc" OK - Pronaći opciju Automatic Updates desni klik Properties_Pod General_zadnja opcija Service Control kliknit na Stop i pričekati da se isključi,onda opcija iznad Startup type: sa Automatic prebaciti na Disabled_Apply. U izborniku Log ON_zadnja opcija kliknuti na Disable_Apply_OK. Gotovo. Ako netko bude ubuduće ima sličan problem nadam se da će mu ovo pomoć.

paleopajdash uto 10.12.2013 13:57

Pozz...

Imam problem sa kojim se susrećem prvi put stoga nisam siguran kako da ga riješim.

Kupio sam novi hard 500GB-a i stavio ga na staru konfu (koju sam koristio prije)

Spojen je preko sata kabela. Krenuo sam instalirati XP i instalacija je došla do samog kraja ili skoro (znači kada ti kaže još jedna minuta pa resetira)

Čim je resetiralo, krene post program i kada treba učitat win logo na početku izbaci plavi ekran na 1,5 sec i ponovo se resetira i tako unedogled.

Naime, problem je što je sa hardom sve u redu jer sam te iste winowe instaliro preko druge konfe koju sada koristim i sve se uredno instaliralo.

Došao sam do zaključka..ok..možda je matična - Sata portovi...ali, kada sam prije tih xp-a pokušao instalirati "micro xp" (totalno ogoljen xp)...sve se uredno instaliralo i radilo.

Mene zanima u čemu je problem...kada pokušam instalirati običan XP sp3 baca mi plavi ekran prije win loga, a kada pokušam instalirati "micro xp" sve radi.

Obje instalacije su išle preko sata porta. Imam ih dva na toj matičnoj. Pokušao sam mjenjati kablove zajedno sa portovima ali ništa.

Mislio sam da je napajanje ali nije. Novo je i radi ko zmaj.

AKo itko zna u čemu je mogući problem neka mi odg.

Hvala.

ihush uto 10.12.2013 15:33
paleopajdash kaže...

.XP sp3 baca mi plavi ekran prije win loga, a kada pokušam instalirati "micro xp" sve radi.

Obje instalacije su išle preko sata porta...

-na prvu, problem s VGA, nisam siguran za micro, ali striped to bone nema npr directx, ili neka takva komponenta koji win pokušava detektirati kod paljenja (najvjerojatnije VGA, možda USB..)

-drugi razlog, modificiran install (slipstreaman) s izmijenjenim (dodanim-izbačenim) driverima, to može raditi na nekim konfiguracijama ili ne raditi na drugima.

-treći, neki kvar, MBO, RAM.. recimo problematičan RAM ili pregrijavanje CPU, uzrokuju CRC greške, ... neispravni sys.fileovi. Bootaj neki hirens ili linux. Testiraj.. (to si već trebao napraviti).

-pravilo, kad neki problem postoji, kreni s minimalnim komponentama, odspoji sve (i front USB-Audio..), disebliraj LAN-Audio u BIOSu itd., pa ako radi, postupno dodaš...

paleopajdash uto 10.12.2013 16:23

Na drugoj još starijoj konfi gdje matična nema sata port (iz vremena prije isusa)...tamo sa istim windowsima sve radi.

Čak sam probao sa hardom sa te konfe spojit preko IDE porta na ovu.... i isto mi baca.

Hehe...na "hirens" sam zaboravio. Upravo je u pogonu.

Hvala na savjetu...

Probat ću navedeno...javim progres. :)

paleopajdash sri 11.12.2013 16:11

Pretamburo sam "hirens -om" (nema grešaka, sve pet)...u bios-u enable-o i disable-o i boga i vraga...ali džabe.

S obzirom da sam kratak z vremenom, a lutrija me neće...odustajem od lovorika i predajem se micro xp-eu.

Jedino se nisam dovoljno pozabavio BSOD-om i nabacio screen ovdje...možda drugi put...;)

Enivej to je to...konfa na micru radi kao da ništa nije bilo...:)

Milan AS ned 22.12.2013 00:14

Dobio sam iz Njemačke Eee Pc s instaliranim Windows Xp Home Edition sp3 koji radi dobro ali jedan problem, na njemačkom je jeziku naravno.

Stavio bi svježe Windowse ali imam problem, instaliram preko USB-a na koji sam stavio Windowse preko turtorijala s foruma, sve fino krene ali problem bude "Setup has determined that drive D: is corrupted and cannot be repaired". Sježe Windowse instaliram samo da bi promjenio jezik na Hrvatski.

Fero ned 22.12.2013 00:43
Milan AS kaže...

Dobio sam iz Njemačke Eee Pc s instaliranim Windows Xp Home Edition sp3 koji radi dobro ali jedan problem, na njemačkom je jeziku naravno.

Stavio bi svježe Windowse ali imam problem, instaliram preko USB-a na koji sam stavio Windowse preko turtorijala s foruma, sve fino krene ali problem bude "Setup has determined that drive D: is corrupted and cannot be repaired". Sježe Windowse instaliram samo da bi promjenio jezik na Hrvatski.

Mislim da su neke datoteke oštećene ili taj usb nije ispravan, tako da probaj sa drugim.