Worgen000 sub 10.9.2011 20:16

Tko sve igra ogame?? jer imam jedan problem. pored mojeg planeta su ruševine i neznam kako da ih uzmem.... WTF!!!{#} nemam komandera aktiviranog jel mi može ko reči kako da ih uzmem? i da li mogu uzeti ruševine i dalje od mog planeta??

rustweaver sub 10.9.2011 20:33

Aaa ne mozes iz pregleda galaksije. To je rezervirano za one s komanderima. Pokreni flotu rucno, otipkaj koordinate rusevina i posalji reciklere da ih pokupe...

EDIT: ne zaboravi namjestiti odgovarajucu misiju flote :D

Vesperian sub 10.9.2011 20:45

jbte, igrao sam 5 godina to..dobro su ti rekli gore, odes na flotu, izaberes reciklere, namjestis zadatak vadjenje rusevina ili kak vec pise i posaljes flotu..

i btw posto vidim da ne znas to ocito si pocetnik..imas na forumu korisnih tutoriala koji ce ti pomoci..

Worgen000 pet 23.9.2011 18:09

da i još nešto. budući da uskoro planiram kolonizirati novu planetu, ako nema mjesta morat ču kolonizirati puno dalje od glavnog planeta a to će rezultirati i puno vremena za transport i vojsku na glavni planet. postoji li način da se to vrijeme uvelike smanji? znam da treba istraživati za pogon ali da li kad se istraži hyperspace pomaže u tome ili je to samo za one ratne brodove? pitam jer mi je muka zato što istraživanje sve više košta a resursi se jako brzo troše i onda opet moram čekati cjeli dan da se dosta proizvede. 

rustweaver pet 23.9.2011 18:28
Worgen000 kaže...

da i još nešto. budući da uskoro planiram kolonizirati novu planetu, ako nema mjesta morat ču kolonizirati puno dalje od glavnog planeta a to će rezultirati i puno vremena za transport i vojsku na glavni planet. postoji li način da se to vrijeme uvelike smanji? znam da treba istraživati za pogon ali da li kad se istraži hyperspace pomaže u tome ili je to samo za one ratne brodove? pitam jer mi je muka zato što istraživanje sve više košta a resursi se jako brzo troše i onda opet moram čekati cjeli dan da se dosta proizvede. 

Svaki brod koristi svoj tip motora. Veliki transporteri koriste raketni pogon, mali transporteri (mali transporteri se sa raketnog prebacuju na impulsni cini mi se sa 5-im levelom impulsnog pogona) i krstarice koriste impulsni pogon. Hyperspace pogon koriste teski brodovi poput borbenih brodova, razaraca i oklopnih krstarica. Citaj opise brodova sve ti pise.

Mislim da i recikleri koriste raketni pogon, kao i mali lovci, dok veliki koriste impulsni (ako me pamcenje sluzi).

Sto se kolonizacija planeta tice, to si jako dobro planiraj sto i kako ces. To ti vec spada pod taktiku. Neki vole nagurati sve planete blizu tako da ih lako mogu braniti i premjestati resurse, a neki vole rasiriti svoje planete po cijeloj galaksiji ili cak vise galaksija tako da mogu loviti sa vise razlicitih pozicija.

Worgen000 pet 23.9.2011 18:38
rustweaver kaže...
Worgen000 kaže...

Svaki brod koristi svoj tip motora. Veliki transporteri koriste raketni pogon, mali transporteri (mali transporteri se sa raketnog prebacuju na impulsni cini mi se sa 5-im levelom impulsnog pogona) i krstarice koriste impulsni pogon. Hyperspace pogon koriste teski brodovi poput borbenih brodova, razaraca i oklopnih krstarica. Citaj opise brodova sve ti pise.

Mislim da i recikleri koriste raketni pogon, kao i mali lovci, dok veliki koriste impulsni (ako me pamcenje sluzi).

Sto se kolonizacija planeta tice, to si jako dobro planiraj sto i kako ces. To ti vec spada pod taktiku. Neki vole nagurati sve planete blizu tako da ih lako mogu braniti i premjestati resurse, a neki vole rasiriti svoje planete po cijeloj galaksiji ili cak vise galaksija tako da mogu loviti sa vise razlicitih pozicija.

puno ti hvala!! pa da oko mene su samo naseljeni nigdje praznog mjesta :S jedino one pozicije od 1-3 ili od 12-15 al čuo sam da te planete i nije najbolje kolonizirati al po meni čini mise da je...:S ma neznam ni sam

teodosije pet 23.9.2011 18:47
Diablo86 kaže...

Tu igru nema smisla igrati, jer će te uvijek farmati likovi bez života, koji cijelu noć ne spavaju

Osim ako sam nisi takav

znao sam imati par tjedana takve faze al brzo dosadi čim ti neko sprlji flotu

Worgen000 pet 23.9.2011 18:51
Diablo86 kaže...

Tu igru nema smisla igrati, jer će te uvijek farmati likovi bez života, koji cijelu noć ne spavaju

no pa znam to pa ja tu i tam zaigram jer pod tjednom nisam na kompu jako rijetko a jedino sam malo malo više vikendom...al imam ga na mobitelu pa pomoču njega večinom jačam carstvo! a to za farmanja mene više niko ne farma jer imam jaku obranu :D

dado8 pet 23.9.2011 21:18
 Worgen000 kaže...

Tko sve igra ogame?? jer imam jedan problem. pored mojeg planeta su ruševine i neznam kako da ih uzmem.... WTF!!!{#} nemam komandera aktiviranog jel mi može ko reči kako da ih uzmem? i da li mogu uzeti ruševine i dalje od mog planeta??

ja sam sve do prije koji mjesec igra na najnovijem uniju na .ba, dogura sam do broja jedan i onda da acc ca - taman posla da lijeti pazim na acc...

Worgen000 kaže...

jumperi rules

rustweaver kaže...
Worgen000 kaže...

veliki transi kao i mali l. te recikleri korisite sagorijevanje (raketni), dok mali t. krecu s sagorijaevanjem ali ubrzo prelaze na impuls... uglavnom svi pogoni kao i vise manja sva istrazivanja su bitna, dizes sve kako ti redom postane isplativo - ako mislis igrat ozbiljno (top 20) onda su ti napocetku igranja prioritet kompjuteri, impuls i astrofizika.

sto se tice razmjestaja, daleko najbolja solucija je pobacat planete po galaksijama, ja odmah prvu koloniju razmjestam bar 50-a k sustava od maticne dok vec treca ide u sredinu druge galaksije

eventualno (pogotovo ako si baksuz) isplati se ubacit prvu koloniju drito u sistem i kasnije je rusit...

Worgen000 kaže...

puno ti hvala!! pa da oko mene su samo naseljeni nigdje praznog mjesta :S jedino one pozicije od 1-3 ili od 12-15 al čuo sam da te planete i nije najbolje kolonizirati al po meni čini mise da je...:S ma neznam ni sam

najbolje je kolonizirat pozicije -8-9-10, a ako je uni slabije napucen ili ako vise gotivis rudarsko/obrambeni stil dobre su i one nesto toplije.

pozicije od 1-3 te od 12-15 ne kolonizirat dugorocno ni pod razno.

Diablo86 kaže...

da se igrat, i to dobro bez neke enormne potrosnje vremena, a znam i more likova koji se doslovno ne bi odvajali od acc a uvijek bi im prije ili kasnije uslijedila reciklaza.

bitno je samo dobro planirat, imat vrhunsku taktiku te dobro rasporedit vrijeme - nema smisla visit dva dana non stop a onda se 20-ak h uopce ni ne ulogirat.

odgovorno tvrdim da se da bilo gdje, i to sa samo 2-3h dnevnog igranja (pod uvjetom da izmedju tebe i vodecih nije odmah u startu prevelika razlika) dogurat do top50.

takodjer ogame je vise igra za nocne ptice, ljude kojima nije problem uz dobro ekipu se krenut zezat i u 5 ujutro - prakticki skoro da vise znaci jedan sat proveden uz igru tamo oko 3 ujutro nego cjelodnevna sesija od 14 pa do 22h

Worgen000 kaže...
Diablo86 kaže...

no pa znam to pa ja tu i tam zaigram jer pod tjednom nisam na kompu jako rijetko a jedino sam malo malo više vikendom...al imam ga na mobitelu pa pomoču njega večinom jačam carstvo! a to za farmanja mene više niko ne farma jer imam jaku obranu :D

obrana do jedne ogranicene kolicine cak i ima smisla, tek toliko da se pokrije tekuca proizvodnja, sve ostalo je bacanje ressa jer ako se nekom smisli roknut ce te pa makar isao u minus - a uostalom kornjacevina je oduvijek bila cijenjena lovina{#}