Najkorisnije uredske Windows aplikacije

Pratim👌

-to nisu uredske app.. tj pod uredske idu office paketi (word-excel-outlook..) pa poneki fax-scan-copy.. ono što se koristi u uredu.
-primjećuje se da pokretač teme svijet vidi očima programera.. pri čemu zaboravi sitnicu ta to nije većina prosječnih juzera (batch..) .. onak, promašaj uz naslov koji nema veze s uredom ili beskorisno, dok oni koji nešto takvog trebaju to već imaju-traže-znaju pa do tog da i sam os ima printscreen-capture ako je bitno.. :)
-navedene fičere pokriva stari klasičar faststone za print-capture-edit-avi.. umjesto par odvojenih appsa time i više mogućih rizika i radi, free za juzere, dok za komercijalu (ured) praktički nema đabe ništa..
-diagram toka? treba prosječan juzer ili uredski? .. treba programer na prezentaciji.. ne u radu itd. :)
-dodtani problem, takve free app su često paraziti-smeće, jer nitko ništa ne radi đabe iz altruizma .. izuzetak-suprotno je npr 7z dok prosječan juzer koristi winzip-winrar i ponekad pirat-crack.. itd.

pdf candy (online pdf editor)... zgodno tko nema acrobat pro, mada se zna desiti da i acrobat baci neku grešku pa riješim tamo.

pdf candy (online pdf editor)... ..
- i offline-desktop verzija, da to već spada pod uredske i to je dobra alternativa (pre)skupom adobe paketu ili samom acrobatu (skuplji od računala i ostatka potrebnog za rad prosječnih juzera..).
Otvaram temu da tko želi iz svog iskustva napiše koje aplikacije mu donose dobre rezultate u svakodnevnom radu, korisne su, preporučljive su itd.
Navest ću nekoliko svojih:
ScreenToGif - Besplatna zgodna aplikacija koja služi da snimiš "filmić" koji završi u GIF-u. Zgodno za pokazati neko neočekivano ponašanje web aplikacije, prijavu bugova itd.
FreeFileSync - Besplatna aplikacija za sinkronizaciju foldera prema zadanim pravilima i filterima. Može se napraviti i batch datoteka. Ja sam još na to dodao schedule u Windowsima pa mi se neki folderi sync-aju na dnevnoj bazi. Radi i sa mrežnim diskovima.
Lightshot - Meni izrazito korisna aplikacija za uzimanje screenshot-a. Nudi odmah mogućnost brzog editiranja. Puno manje klikova nego kod ostalih aplikacija. Još da ima opciju zamućivanja pojedinih dijelova, bila bi savršena. Za to zamućivanje koristim Paint.Net
Draw.io - Odlična aplikacija za crtanje dijagramova toka, pregleda arhitekture, mockup-ova itd. Mogu se kombinirati vektori i slike, postoji opcija linkanja pa dobijete interaktivnost. Postoji kao web aplikacija, ali još bolje radi kao standalone. Postoji i kao add-on za Confluence.
Od AI pomagača sa strane preporučam Perplexity i Claude koji nisu aplikacije, ali koriste u radu.
Slušam preporuke iz vašeg iskustva. Pozdrav!