Excel auto numeriranje

Kako napraviti da se automatski numeriranju celije od A1 do Ax, a x vrijednost je ona koju unesem u celiju B1.
Znaci u B1 unosim broj razdoblja npr. 15, a program automatski numerira celije od A1-A15.
nikako.
moraš barem nešto sam napraviti.
i ako se ovo složi u VBA opet trebaš neki gumb stisnuti. znači, da sam od sebe to napravi - ne može.

Koristi fill handle.
U A1 upiši broj 1, u A2 broj 2. Selektiraj obje ćelije, zatim klikni na fill handle (i drži tipku miša) u donjem desnom kutu selekcije i odvuci prema dolje onoliko ćelija koliko ti treba (npr. do A15 da dobiješ 1-15).
Želiš li redne brojeve, u A1 unesi =CONCATENATE(ROW(A1);".") i razvuci na željeni raspon pomoću fill handlea.

Znaci u B1 unosim broj razdoblja npr. 15, a program automatski numerira celije od A1-A15.
U ćeliju A1 upiši formulu =IF(ROW()<=$B$1;ROW();"")
Kopiraj je prema dolje do reda u kojem možeš imati MAX broj razdoblja.
Nakon upoisa broja u B1 Excel će automatski u stupcu A postaviti niz brojeva od 1 do broja u B1

@hrx, @IvanC autor želi d amu automatski Excel sam ispiše redne brojeve. sve ovo je OK što ste naveli, ali ne radi Excel sam već se treba ipak nešto raditi.
meni je bolje rješenje složiti kroz VBA da se nakon unosa u B1 popune ćelije od A1-Ax (gdje je x iz ćelije B1), ali opet ne znam smije li koristiti VBA (možda neki corpporate policy ili nema prava na kompu mjenjati razinu sigurnosti u excelu).
s druge strane ovakva rješenja koja "čekaju" neki unos su loša po radu excela tako da bi to ipak trebalo izbjegavati.
možda da autor da više detalja ili "širu slliku"?

.....naravno da treba dati input tj. treba upisati u B1 graničnu vrijednost a Excel automatki numerira do te vrijednosti
> meni je bolje rješenje složiti kroz VBA
...nije ni to loša ideja ali opet Excel treba na osnovu broja u B1 odraditi nešto, dakle pokrenuti VBA makronaredbu preko button aili ALT+F8
> s druge strane ovakva rješenja koja "čekaju" neki unos su loša po radu excela tako da bi to ipak trebalo izbjegavati.
...........pa s ovime se baš ne bi složio. Tada bi svaka formula, koja čeka na neke druge ćelije bila opterećenje
ili pak te nisam dobro razumio. Jedino ako si mislio da VBA odradi tek kada želiš numerirati no opet treba input u B1 ali opet ima ograničenja kako si rekao
postavlja se još pitanje koliko drugih radnji ima koje bi mogle opteretiti Excel i naravno maximalni broj redova koje korisnik želi.

mislim da bi bilo OK da autor nešto kaže.
;)
Kako napraviti da se automatski numeriranju celije od A1 do Ax, a x vrijednost je ona koju unesem u celiju B1.