Excel 2010 - pomoć oko koda

samo piši šta trebaš oko VBA, to mi je velika ljubav! ;)
Evo, ja sam tek nakon te vježbe koju smo imali shvatio koliko je Excel zapravo zanimljiv, kako se macro može lijepo iskoristiti, kod nisam baš isprobavao pisati, ali znam ponešto VB-a pa bih možda i kod mogao naučiti :)

samo piši šta trebaš oko VBA, to mi je velika ljubav! ;)
Evo, ja sam tek nakon te vježbe koju smo imali shvatio koliko je Excel zapravo zanimljiv, kako se macro može lijepo iskoristiti, kod nisam baš isprobavao pisati, ali znam ponešto VB-a pa bih možda i kod mogao naučiti :)
- tad je (dovoljno dobar) brži način učenja-rješavanja, korištenje macro recordera.. klikanjem na kraju pogledaš dobiveni VBA code i prilagodiš ga svojim potrebama...

- tad je (dovoljno dobar) brži način učenja-rješavanja, korištenje macro recordera.. klikanjem na kraju pogledaš dobiveni VBA code i prilagodiš ga svojim potrebama...
to sam isto vidio, ali nisam se previše zabavljao time, ali hoću, ako mislim dobiti 5 kod njega :)

ako trebaš neki pdf za VBA development javi se na PM pa ti pošaljem

jel se primjenjuje VBA i u Accessu?
Pošto ćemo kod njega najviše raditi access, a već vidim da će biti uber mega hard zadataka za koje će mi trebati pomoć da ih riješim ili jednostavno za elegantnije riješenje...

jel se primjenjuje VBA i u Accessu?
Pošto ćemo kod njega najviše raditi access, a već vidim da će biti uber mega hard zadataka za koje će mi trebati pomoć da ih riješim ili jednostavno za elegantnije riješenje...
da. VBA je jezik primjenjiv u Office alatima (word, excel, powerpoint, access)

... s tim da je sve u vezi baze obavlja u SQLu, VB(A) je za aplikacijski dio.
Pozdrav,
Naime da ne duljim, danas sam naučio raditi s macrom i sada imam jedan problem/pitanje...
Trebao bi kada se izmjeni bilo koja ćelija u zadanom rangu da se macro automatski pokrene, ali da mi objasnite što točno trebam, pošto stvarno nemam ideje... ili ako imate neki pouzdan tutorial pa da linkate :)
Puno hvala...