Uredski alati

Brojač pritisaka specifične tipke na tipkovnici?

ficosime pon 9.5.2022 13:21

Kao što naslov kaže postoji li nekakav jednostavan način/program kojim bih mogao mjeriti koliko puta sam stisnuo Enter u periodu u kojem program radi?
Znam da je jako specifično pitanje, ali mi treba zbog posla.

Hvala!

ihush pon 9.5.2022 14:19

-jednostavan? ovisi (o znanju i resursima..)

-recimo da je odgovor ne.. (kratki).

-točan odgovor je da, postoji (osim pitanja koliko je to jednostavno, koji os, koja app..) mora biti neki tsr kao servis, koji će neovisno o apps presretati unos, klasični keyloger koji obično nazivamo malware ili spy.. a nakon tog je običan brojač.

-na nivou tipkovnice možeš pratiti bilo koji scan-code keya (pritisak-držanje-otpušanje) i možeš s njim bilo što, recimo odbaciti ga, zamijeniti drugim, ili kao što želiš, brojati ga..

-jednostavno? .. ne, tj nitko ne treba, ne koristi, a ako netko treba tad je programer koji si to zna-može po potrebi napraviti + problemi osa ili antivirusa koji mogu zabraniti-blokirati takvu app no tad ti to nije problem jer imaš adekvatno znanje. Kad bi to koristili obični korisnici-masovno, kad bi postojala potreba za time, tad bi bilo jednostavno kao bilo koji soft-dodatak, npr driver za miša i macroe (dodatne funkcije). Tad bi bilo jednostavno, tj i dalje je težina ista ali je problem što nećeš naći nešto gotovo, tj google i tražiš pa možda pronađeš, no tad oprezno jer može biti svašta, ne treba vjerovati svemu s interneta..

enter ti je pod hex 1C.. svaka tipka ima svoj scankod-broj-tablicu. Programski jezik je manje važan, isto-slično.. vidi pod ibm-pc-at, 1c i vidi za enter na numeričkoj, različito ..

ako radiš brojač koji će brojati oba, tad moraš kontrolirati-zbrajati oba scankoda tj tipke, bez tog bi dobio pogrešan rezultat za sam enter tj rad mada i točan za konkretnu tipku, koja je fizički odvojena-različita no funkcionalno ista-jednaka i opet imaš dvostruki odgovor da-ne ovisno o tome želiš li svaki enter ili baš samo jedan..

ihush pon 9.5.2022 21:34

zgodan opis :)

KeyCounter

Description: Keep track of how many times you press any key. It falls into the “useless but kind of cool” stats category. It was originally written upon request from a friend but I fleshed it out for the NANY 2008 promotion.

.. tj to je razlog zašto takvih alata-softa nema više, ne treba (skoro) nikome... dok je ovo primjer programera koji to napravi ako želi kao verziju 1.0 .. i nakon tog ništa jer je iz 'beskorisne' kategorije koju prosječno treba 2-3 osobe u desetleću :)

-poneki programer kad/ako treba to odradi bez da izbaci neki soft (kao apps-exe za win juzere).. odnosno primarno to zanima 'hakere' i jamsebond klasu špijuna no to je tad ili malware ili filmski SF ...