Veći LCD ili projektor

za slicnu cijenu mozes recimo dobit led fullhd tv 55"
i osnovni fullhd projektor
ali tv ce davat daleko bolju sliku
ako hoces dobru sliku od projektora, morat ces se isprsit
a ako nemas dnevnu sobu od 100kvadrata, radije uzmi tv

Ne zna kakva ti je situacija s ostatkom opreme. Valjda si svjesan da uz projektor moras i zvuk rijesit. Ako kupis dobar TV onda mozes imat i nelos zvuk.

Imam doma Logitech Z5500 5.1. zvucnike, i ovak za filmove mi se cine OK, a video odnosno zvuk streamam ili preko BluRaya ili preko WDTV Live HD playera.
Koje su cifre tog 55" LED TV-a i di toga ima za kupiti, sve kaj gledam kod nas je oko 46" najvece ako iskljucim plazmu.

Oko 20k kn za dobre modele. Po mom misljenju previse i nepotrebno, ali ako zelis:
http://www.supernet.hr/webshop.php?Host=2&CatID=137786&ProdID=M0236834
ili malo jeftiniji modeli:
http://www.ronis.hr/?led-tv-55-incha-140-cm/591/televizor-led-lcd-samsung-ue55c6500-poklon-hdmi-kabel/UE55C6500
http://www.supernet.hr/webshop.php?Host=2&CatID=137786&ProdID=M0236738

LCD naravno jos ak imas para za bacanje uzmi si OLED i milina

Ja mislim da OLED jos nije neki standard za tv-ove..uopce..imaju dosta manji vijek trajanja od ostalih ekrana, i jaako su skupi..

Ja ipak mislim da je, ako se ima novca, plasma najbolje rjesenje.

Ja mislim da OLED jos nije neki standard za tv-ove..uopce..imaju dosta manji vijek trajanja od ostalih ekrana, i jaako su skupi..
Haaaaaaaaaaa?
mora da se šališ
Skupi jesi zato sam i napisao ak ima para na bacanje da to uzme

Haaaaaaaaaaa?
mora da se šališ
Skupi jesi zato sam i napisao ak ima para na bacanje da to uzme
Ne, nimalo..to trenutno, uz cijenu, i burn in , je najveci problem OLED-a..
Dok najnovije panasonic plazme imaju lifetime od cca 100 000 sati..vecina plazmi i lcd-ova imaju lifetime od oko 35, 40 000 sati..
OLED ima oko 14 000 sati..zbog ogranicenog vijeka organskih materijala..I jos ih ne proizvode s velikim ekranima, samo mali..
Naravno, da ce se taj vijek trajanja popraviti, citao sam da ga planiraju popet na 60 000 sati, ali kazem sad trenutno, nikako ne bih kupio oled..

Ja bi išao na projektor.
Na avforums ima puno sličnih tema i uglavnom je zaključak od onih koji imaju i velike plazme i projektor da je projektor prava stvar. I to već 720p projektori, a pogotovo 1080p koji kreću od 900 € vani.
Pozdrav
Novi sam na ovom forumu pa evo jedno uvodno pitanje.
preuredio sam dnevnu sobu, tj izbacio sam sve iz nje osim TV-a (LCD Sony 40W4000) i sad mi je taj TV nakon 3 godine i u 20 praznih kvadrata postao nekako pre mali.
Inace gledam uglavnom filmove sa HD medija (720p ili 1080p) i obozavam kada je slika kristalno jasna i sa lijepim bojama (pogotovo kod BBC dokumentaraca)
Sad me zanima sto da kupim, da naravno nije pretjerane cijene (necu tu staviti cifru jer bi htio vidjeti sve kaj se predlaze) veci LCD (46" ili veci) ili projektor i da naravno ne bude losije kvalitete nego trenutni Sony koji visi nazidu.
hvala na odgovoru unaprijed
pozdrav
VyKril