Televizori

Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Josako ned 12.1.2025 15:12
johnyaces777 kaže...
johnyaces777 kaže...

imam stariji OLED LG B6 cini mi se da je oznaka,koji se dugo nije palio jer sam mjesecima bio na putu...sad kad se upali,pokaze sliku i maltene odmah se ugasi...jel to neki prekidac samo koji je moguce popraviti ili je nesto drugo u pitanju?dakle,upali se i sam izgasi nakon par sekundi...jel to nesto jeftino i moguce za popraviti ili ipak nije...?

hvala na odgovoru u svakom slucaju...lp

ima li netko da moze barem odgovoriti jel skup kvar ili ne,jel se moze i jel isplativo uopce,a ne da odem u majstora,pa kaze da kosta gomilu,a posrijedi je neka sitnica...servis je  60km daleko... 

Poštovanje stručnjaci, johny i tiki! Novi sam ovdje od jučer. Imam isti problem na Tv-u SONY KD-55xg8505. Gasi se nakon par minuta.

Napravio sam tvornički reset, postavio tvorničke postavke. Na internet ga nisam priključio i sve fizičke priključke sam isključio.

Nakn što se isključi neda se više uključiti dok se ne "išteka" iz mreže. Zatim se uključi pomoću tastera na tv-u ali samo na 2-3 minute.

Eto zanima me možemo li to riješiti. Hvala!

cozz95 pon 17.2.2025 13:23

Iz nekog razloga TV ne prikazuje boje kakve bi trebale biti. Isprobao sam sve postavke kalibracije na TV-u, Windows-u i GPU postavke i ništa ne pomaže. Probao sam i promijeniti kabel, i staviti ovu sliku na usb, pa tako otvoriti izravno na TV-u i nema razlike kako god.

Vidite razliku između TV-a i monitora. Fotke s mobitelom naravno nisu idealne, ali kuži se bit. (nije tako plavo kao na fotografijama, ali je definitivno plavije od normalnog)

Model TV-a je LG 50UM7450PLA (4K)

Model monitora je Acer Nitro VG271U M3 (2K)

Oba su dubine boje 8 bpc i formata piksela rgb 4:4:4.

Boniing čet 20.2.2025 08:12

Mnogi od starih TV servisa više ne rade.

Probaj nazvati RTV Mara na broj +385912505263 ili email rtvmara@gmail.com pa vidi, radi li on još uvijek i TV uređaje.

Provjerio sam. Odustao je od popravaka TV, ne radi to više.

gocc01 ned 23.2.2025 16:36

Ekipa imam problem sa LG CX kupljen 2021. 

Zadnjih tjedan dana se događa da se smrzne i ugasi. Prvi put recimo daljinski nije uopće reagirao i tek kad sam ga iskopčao iz struje, upalio se i radilo je jedan dan kak spada i onda opet. Jučer recimo se zbrejko na youtubeu, donja polovica ekrana počela titrat u svim bojama, iskopčao ga i nakon tog je bilo sve ok do evo sad maloprije, slika se smrznula i ugasio se. 

Naletio sam na redditu na temu identična stvar, vele matična ploča. Pretpostavljam jeftiniji popravak nego da je ekran otišao. 

Šta dalje, popravljati? Isplati li se? TV je inače bez ikakvih burnina, upaljen je nekad po 12-15 sati dnevno. 

tiki pon 24.2.2025 08:07
gocc01 kaže...

Ekipa imam problem sa LG CX kupljen 2021. 

Zadnjih tjedan dana se događa da se smrzne i ugasi. Prvi put recimo daljinski nije uopće reagirao i tek kad sam ga iskopčao iz struje, upalio se i radilo je jedan dan kak spada i onda opet. Jučer recimo se zbrejko na youtubeu, donja polovica ekrana počela titrat u svim bojama, iskopčao ga i nakon tog je bilo sve ok do evo sad maloprije, slika se smrznula i ugasio se. 

Naletio sam na redditu na temu identična stvar, vele matična ploča. Pretpostavljam jeftiniji popravak nego da je ekran otišao. 

Šta dalje, popravljati? Isplati li se? TV je inače bez ikakvih burnina, upaljen je nekad po 12-15 sati dnevno. 

Zna im se raspast thermal pad od zagrijavanja:

https://www.reddit.com/r/LGOLED/comments/18qu24m/my_lg_cx_was_over_heating_im_experienced_with/#lightbox

MarioArt uto 18.3.2025 09:25

Pozdrav,

C2 oled 65 kupljen 11/2022  .. orig garancija istekla...

oprekjucer se pojavila crta okomita zelena crta... na tamnom se ne vidi a na zelenom je najintenzivnija....  google je predlozio da napravim onaj pixel refresh u postavkama, ali ne pomaze...

moze li se jos stogod kroz menu pokusati? na sto vam lici ovaj problem?

kratos091 uto 18.3.2025 12:56

Semi-educated guess, pošto je vertikalna, vjerojatno je do data laneova na flat kabelu.

Vjerojatno ima nešto još što se može pokušati prije, ali da provjeriš je li do laneova, morao bi otvoriti TV i odspojiti jedan flat kabel između T-con ploče i panela, provjeriti sliku, pa ponoviti sa drugim (naravno između isključiti TV iz struej i paziti da se ne dira napajanje dok je uključen). Ako bi u jednom slučaju slika (tj. pola slike) bilo ok (bez crte) a u drugom bi se manifestirali problemi, znači da je neki lane/pin odnosno komponenta koja generira podatke otišla. Moguće rješenje je blokiranje tog određenog lanea (tv i dalje prima signal sa druge strane).

Horizontal lineove sam uspjevao popraviti tom metodom, ali nisam se još susreo sa vertikalnim. Također, to je bilo na LCD-u, nisam otvarao OLED do sad.

ref:
https://www.youtube.com/watch?v=Qz3lKSF2hjE

markoal pon 24.3.2025 20:58

Pozdrav ekipa,

Zna netko gdje popraviti i koliko bi koštao popravak TV-a i može li se popraviti ili je za bacit? Znači sve je vidljivo na slici, kod selidbe smo nosili TV i valjda stisnuli malo jače i nastale su te pruge.

TV je sa IPS panelom, LG TV 43 UK6300MLB.

REAKTOR ned 30.3.2025 13:54

Imam panasonic led tv TX-32FS403E iz 2018 godine i do sad je bilo bez kvarova i jučer se pojavila crna linija preko ekrana. Jel netko imao već takav problem i jel se može popraviti ili ide novi tv.

SmallGuy čet 17.4.2025 11:42

pitam za prijatelja, slicna situacija kao i ovo iznad.... okomita crta koja se siri i suzava, ekran je presao u crno/bijeli mod.... philips tv.

on ima volje investirat u popravak do nekih 100-150E, jamstvo je isteklo inace

Tvkreten uto 29.4.2025 23:44

Pozdrav ekipa,

pomogli ste mi ovdje vise puta pa imam opet tvrdo pitanje.

Imam TV Sony KD-65XE8577 - kupljen prije cca 7 godina. Slika je super, zvuk nelos, ima android - problem je sto se nekad ne moze upaliti nikako osim ako se ne isteka iz uticnice pa nazad vrati. Znaci par puta tjedno ustajati, izvlaciti kabel i vracati nazad (probao sam s drugom uticnicom, sve je isto). Nakon paljenja sve se ponovno duze ucitava i spaja na internet i nakon min dvije se moze koristiti. Imate li savjet mozda sto bi mogao biti kvar i iznos popravka? Da vidim isplati li se ili nazalost ide kupnja novog. Hvala svima unaprijed na pomoci 💪🏾 

Sirotanovic pet 2.5.2025 07:56

Odnio lg tv iz 2015 odvojilo se difuzno svjetlo i moguće pregorilo koje pozadinsko svjetlo . Ono kao tv je popravljiv pa hajde neka ga. Kad ono servis mi naplati 90 eura 😳
To normalna cijena uz 6 mj. garancije na ruke?

60nine pet 2.5.2025 12:46
Sirotanovic kaže...
Odnio lg tv iz 2015 odvojilo se difuzno svjetlo i moguće pregorilo koje pozadinsko svjetlo . Ono kao tv je popravljiv pa hajde neka ga. Kad ono servis mi naplati 90 eura 😳
To normalna cijena uz 6 mj. garancije na ruke?

ako su ti mijenjali pozadinsko svjetlo - kod nas su trake s lampama cca 50€ u servisima (kad sam bio gledao prije 2 godine), ovisno o veličini ekrana naravno (ja sam iste kupio na aliju za cca 15€ i sam zamjenio, što me na kraju koštalo živaca i vremena jer mi je kvrcnuo panel kod sastavljanja, a fakat sam pazio - zeznut je to posao koji oduzima bar 2 sata vremena kad se sve uzme u obzir, pa čak i nekom iskusnom)

još si dobio i garanciju - što mi je sasvim ok...

ne znam, meni se 90€ ne čini puno ako su zamjenski dijelovi uključeni u sve...

nisi tražio procjenu prije servisa? da vidiš da li se uopće isplati popravljati (pošto nekak sumnjam da cijeli TV iz 2015. vrijedi 90-100€)

Armor pet 2.5.2025 12:55

Nije kvar ali je tajna 😁

Imam pitanje vezano uz LG C4 i Xbox Series X paljenje putem daljinskog.

Naime, dok na daljinskom stisnem gumb za priključke, tam mi piše antena, PS5 i XSX.

Dok s daljinskim stisnem na PS5 - on se upali.
No XSX se ne upali za istu akciju.

U čemu je problem?

Sirotanovic pet 2.5.2025 23:09

@60nine da serviser rekao mi je cijenu kad ga je rastavio i procijenio. Očekivao sam manje ali kad je već tv bio tamo i rastavljen (uzima 10 eura za rastavljanje i dijagnostiku) pristao sam na popravak. Lijepio je difuzore, jedan se totalno odlijepio ostali skoro i moguće pozadinsku koju ledice (bilo je par fleka).

Alfredo nr.2 sub 3.5.2025 09:17

Ja sa promjenio sve te ledice prije 2g. za 60eura u servisu. Isto 2015g. U pitanju je bila tv od 32 inča. Nakon zamjene izdržala još par mjeseci i riknula. Po meni ne isplati se popravljat, bolje kupiti novi, ako se ima što kupit.

Alfredo nr.2 sub 3.5.2025 09:17

Ja sa promjenio sve te ledice prije 2g. za 60eura u servisu. Isto 2015g. U pitanju je bila tv od 32 inča. Nakon zamjene izdržala još par mjeseci i riknula. Po meni ne isplati se popravljat, bolje kupiti novi, ako se ima što kupit.

tiki jučer 10:01
Sirotanovic kaže...
@60nine da serviser rekao mi je cijenu kad ga je rastavio i procijenio. Očekivao sam manje ali kad je već tv bio tamo i rastavljen (uzima 10 eura za rastavljanje i dijagnostiku) pristao sam na popravak. Lijepio je difuzore, jedan se totalno odlijepio ostali skoro i moguće pozadinsku koju ledice (bilo je par fleka).

To je fuš a ne posao koji vrijedi tolikih para. Da je mjenjao sve ledice onda bi toliko vrijedilo, ovisno o veličini ekrana.