Abatwa sub 17.12.2011 14:16

Pozdrav svima!

Imam problem...

Kupio sam Samsung LE32D550 i sad ga pokušavam povezati s PC-em (Win7 Professional, 64-bit, originalni), ali mi se aplikacija Samsung AllShare ruši kod pokretanja. Već se prikaže korisničko sučelje i onda samo umre.

Ima li netko objašnjenje zašto se to događa ili možda savjet kako to srediti? Postoji li neki drugi program koji bi omogućio povezivanje sa TV-om putem LAN-kabela preko routera?

Hvala na odgovorima,

Vedran

EDIT: Ovo je error report is eventvwr-a.

Faulting application name: AllShare.exe, version: 2.1.0.0, time stamp: 0x4eeae3d0

Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7601.17651, time stamp: 0x4e211319

Exception code: 0xe0434352

Fault offset: 0x0000b9bc

Faulting process id: 0x848

Faulting application start time: 0x01ccbcbe174a1950

Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Samsung\AllShare\AllShare.exe

Faulting module path: C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll

Report Id: 598fe330-28b1-11e1-a54c-001a92ce612f

a tu je i NET-error:

Application: AllShare.exe

Framework Version: v4.0.30319

Description: The process was terminated due to an unhandled exception.

Exception Info: System.ArgumentNullException

Stack:

at System.Collections.Generic.Dictionary`2[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089],[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]].FindEntry(System.__Canon)

at DLNA.Controller.DeviceObserver.PreviewOnDeviceDiscovered(DLNA.Device)

at DLNA.Controller.Server.ServerObserver.CreateDMSThreadProc(System.Object)

at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(System.Object)

at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)

at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)

at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart(System.Object)

Da nije možda u NET-Frameworku problem?

Abatwa čet 22.12.2011 14:08

Heh, dakle, nakon tjedan dana brljanja i muke po AllShare-u, našao sam gdje je problem. B-Net-ov Scientific Atlanta EPC2434 blokira promet od bilo kojeg Media Servera, a to uključuje i AllShare. Naravno, AllShare se jedini odmah sruši pa sam stoga problem svodio na software.

Pomoću Wiresharka se lijepo vidi da na 'taj-i-taj' port šalje media server request i da ne prolazi, nakon čega se AllShare sruši, a tu je i činjenica kad spojim TV direktno žicom na PC, sve radi normalno. Naravno, port nikad nije isti, pa je nemoguće reći mu da ide samo na jedan port...

Ono što je zaista trešnja na vrhu dreka je činjenica da BNet 'ne pruža uslugu za TV'. Nakon dvadeset minuta rasprave o tome kako TV ima izlaz na Internet i direktna komunikacija TV-računalo šljaka i da je sve podešeno kak treba biti, ali da ROUTER ne propušta promet, jedino što sam izvukao jest 'Ali, gospodine, mi ne dajemo podršku za TV-e'.

Eto - čisto da znate...

Danas idem po Wireless router novi preko kojega ću povezati sve uređaje, a onda njega na BNet-ov pa se nadam da barem kod toga ne bi smjelo biti blokada nikakvih...

Vedran

P.S. Ako netko misli da može -ovaj- problem riješiti, slobodno nek se javi :)

mirdza čet 22.12.2011 21:26

Ja sam se nakon nekog perioda korištenja AllSharea uvjerio da je program u banani, potražio drugi DLNA server i sad koristim Serviio, koji je freeware. Nije savršen, ali bolji je od onog smeća. Mada moram priznati da nisam spajao TV preko wirelessa, već žicom i nisam imao problema sa Allshareom u tom aspektu. Želim reći i to, da se nekom drugom DLNA serveru možda može odrediti koji port da koristi, ako postoji neki dovoljno razrađen.

Abatwa pet 23.12.2011 13:24

Jučer sam kupio novi Asus wireless router (http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-asus-rt-n10-4-port-switch-1-wan-port-bezicni&option=artikl&id_kategorija=053524&id_artikl=053.524.033) i mogu za sada dati samo preporuke, a košta svega 190kn.

Odlična i intuitivna konfiguracija, automatski je pobrao postavke za 'WAN' od B.Net-ovog routera i čas posla sam iskonfigurirao lokalnu mrežu, security, SSID i pospajao sve uređaje, nakon čega je AllShare proradio savršeno normalno.

Dakle, još jedna potvrda da B.Netov router blokira Windows Media Server service.

Etogac :)

BTW, prijavio sam B.Net udruzi za zaštitu potrošača pa se možda još javim ovdje kad bude apdejta :))

citat: 'Ja sam se nakon nekog perioda korištenja AllSharea uvjerio da je program u banani, potražio drugi DLNA server i sad koristim Serviio, koji je freeware.'

Čuj, ključni problem je bio u činjenici da WMS service nije prolazi preko Cisco routera pa to znači da ne radi ni Serviio, ni bilo koji drugi program. Sada, kada to prolazi, mogu birati što hoću koristiti...trenutno mi je AllShare čist OK, obzirom da prvi puta koristim tako nešto.