LG 42LM615S 3d tv, molio bih par savjeta

gledaj bas o tvom modelu neznam puno, ali mi frend ima lm670, znaci to je nesto jaci model od tvojeg ali im bi 3d trebao biti isti.
Te kod njega kad sam gledao film ti imas osjecaj kao da je nesto iskocilo van.
Neznam tocno kako to ide, ali ima filmova koji su snimljeni bas 3d kamerama a ima neku koji su snimljeni normalnim pa onda kasnije pretvoreni u 3d i oni nemaju takav efekt (nesto slicno tome)
Gledaj preporucujem da skines npr Avatara i stavis ga na usb i pusti ga preko media playera u tv te onda ti bi trebalo imati taj wow efekt.
Evo malo bezvezno pitanje : Dal si siguran da si skinul 3d film, a ne samo obican 2d film na kojem pise 3d u naslovu, jer ako si to napravio onda ces i vidjeti samo dubinu, bez efekta?
edit: sad vidim da si skidal u dobrom formatu, ali opet nerazumijem kako nemas efekt kao da nesto izlazi van...Daj skini neki trailer nekog crtica jer oni imaju jedan od boljih 3d efekata..Znaci samo na google napisi neki 3d crtic sample i skini to i probaj onda.

budem probao neki lg demo skinut pa probat, hvala na odgovoru :)
eo skinuo sam neki demo od lg, i sve je ok ipak popa slika van, jasno mi je da ovisi i o ripu itd, s te strane sam zadovoljan, sad jedino to zamućenje slike mi nije jasno, zna mi se zamutit slika i to dosta ponekad, probaću još s opcijama se poigrat da vidim šta se da napravit po tom pitanju, možda se trebam i naviknut malo, ipak mi je ovo prvi susret s 3d tehnologijom :)

gledas predobre filmove tj svaki film koji je dobar meni nije imao neke posebne 3d efekte, pogledaj crtice, ja sam se cimo svakih 10 minuta da me nesto ne pogodi u glavu kako iskace, imas osjecaj da si tamo. Ili neki trash horror, hebeni efekti. Od crtica ti preporucam kako je gru ukrao mjesec.

budem probao, fala :)

mozes si pogledat i cudovista protiv izvanzemaljaca, crtic kao da je raden da pokazu svu moc 3d-a, nesto stvarno hebeno.
dakle kupio sam navedeni tv, nove generacije 3d, pročitao sam dosta postova na bugovom forumu, i brdo na stranim forumima, te imam par pitanja oko stvari koje mi nisu jasne
tv je 107cm, full hd, cinema 3d, dobio sam 4pari pasivnih naočala uz njega
filmove playam preko ati hd6950 grafičke kartice, preko hdmi kabela
pitanja su:
1. ponekad imam blur efekt, koje god postavke pokušavao dešava se, probao puno playera, onih koji su savjetovani na svim forumina i opet isto, power dvd 11, setereoscopic, gom itd
2. i najvažnije, koliko god filmova pregledao nemam osjećaj da nešto iskače van iz televizora, sve je u dubinu unutar okvira samog tva
gledam sa razdaljine od gotovo 3metra, što bi trebalo biti dovoljno jer je minimalno 2 metra
nemogu reć da to nije 3d, to se odmah vidi, ali koliko god filmova pregledao, apsolutno ništa nije iskočilo iz televizora prema meni
mislio sam da je možda problem u meni, jer ima (koliko pročitah) 5-10% ljudi koji jednostavno nemaju dubinu i nemogu to ni doživjeti, pa sam pozvao i par frendova, međutim svi se slažu s onim što sam i sam rekao
ovo mi je prvi susret s 3d tehnologijom, i zasad mogu reći upravo zbog navedenih razloga da sam lagano razočaran
svaki savjet je dobrodošao i unapred se zahvaljujem
fimlovi koje sam skinuo su uglavnom half sbs