Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Hvala Kiwi_91, LG65C11 je uplaćen, stiže idući tjedan.
Javim se uskoro s dojmovima.

Ja 3 dana vec ne skidam pogled sa njega. Samo moj je 55" ;(
Kod nas u BiH 65" je 2200 EUR...

Nisi se zeznuo. Za 11 000 kn, C1 je logičan izbor. Treba to pokupovati što prije, kad dođe C2, s vremenom će C1 nestati kao model a C2 sigurno neće mjesecima na ikakvu akciju. Očekujem cijenu C2 u 65" dijagonali od oko 17 000 kn.

Molim vas ako mi možete pomoći između izbora ova dva televizora. Meni kao laiku imaju iste karakteristike.
EDIT: naručena Sony. Hvala vam!

Javi dojmove. Ja sam isto gledao tog sonya

Kakva je samsungova q60a serija ove god? Jel ima nešto bolje u tom cjenovnom rangu

Pozdrav. Trebao bih savjet za kupovinu tv-a. 50 inch-a dijagonala, cijena max 3500kn. Nisam zahtjevan korisnik, netflix, programi i tako to, bitno mi je da svoj od 32 incha posaljem u mirovinu. Gledao sam ovaj u emmezeti: https://www.emmezeta.hr/tcl-50p725-ultra-hd-led-tv-653355.html
Ili samsung mozda? https://www.harveynorman.hr/4k-led-tv-samsung-ue50au7172uxxh/
Hisense možda? Na akciji je u mall-u? https://www.mall.hr/tv-prijemnici/hisense-50e76gq-ultra-hd-televizor-smart-tv
Nesto cetvrto? Nisam u tematici, ne pratim trziste ihahaj dugo. Hvala puno!

Pozdrav. Trebao bih savjet za kupovinu tv-a. 50 inch-a dijagonala, cijena max 3500kn. Nisam zahtjevan korisnik, netflix, programi i tako to, bitno mi je da svoj od 32 incha posaljem u mirovinu. Gledao sam ovaj u emmezeti: https://www.emmezeta.hr/tcl-50p725-ultra-hd-led-tv-653355.html
Ili samsung mozda? https://www.harveynorman.hr/4k-led-tv-samsung-ue50au7172uxxh/
Hisense možda? Na akciji je u mall-u? https://www.mall.hr/tv-prijemnici/hisense-50e76gq-ultra-hd-televizor-smart-tv
Nesto cetvrto? Nisam u tematici, ne pratim trziste ihahaj dugo. Hvala puno!
Gledaj i LG ... redovito updejtaju i uvjerljivo imaju najbolji daljinski Magic Remote

Dok sam ja skuco lovu modeli koje sam htio kupitit nisu vise u ponudi.
Ovo bi mi bio tv za dnevnu sobu,.Preko dana se rijetko kad sta ozbiljnije gleda.A navecer raznoliko.
Znam da su entry modeli al ocu velik tv
Eto neam pojma koji od ta 2 da uzmem.

Dok sam ja skuco lovu modeli koje sam htio kupitit nisu vise u ponudi.
Ovo bi mi bio tv za dnevnu sobu,.Preko dana se rijetko kad sta ozbiljnije gleda.A navecer raznoliko.
Znam da su entry modeli al ocu velik tv
Eto neam pojma koji od ta 2 da uzmem.
Kako god primamljivo izgledali, nemoj kupiti Hisense. Imaš moj post na temi stranicu ispred i pogledaj dojmove po redditu i ostalim forumima.

Mozda ne znam googlat al nisam nist pametno naso ni za jedan od ta 2 doticna tva..
yt recenzijama qurca ne vjerujem..
Mislim rting je up8000 poprilicno popljuvo, a tech steve je recenziro up7800,up8000 i nano 75..
I meni nano 75 i up8000 uopce ne izgledaju lose..
a za hisense (pogotovo 58 verziju) nikakvih pametnih reviewa nema.
nisam bas ni na redditu nista nsapo. osim jedne rec di je up8000 proglasen smecem.

Zavisi koja dijagonala i koji je budžet, ali uglavnom ne vidim da se baš nešto ističe kao puno bolja kupnja od Q60. Za malo više novca (gledam 55") se može pronaći Sony X80 s boljom kvalitetom komponenti, ali vjerojatno ne i slikom. Možda i TCL C728 može upasti u budžet, no on je opet potencijalno lošije kvalitete.
Možda bi još vrijedilo pogledati i ove modele:
IPS*
VA*
Po recenzijama vidim da je LG dobio bolju ocjenu, a ovdje ima recenzija 55C725 koji je prošao slično kao i LG pa pretp. da je P725 malo lošiji. To sam gledao samo po ocjenama i ponekim komentarima oko kontrasta, ali najbolje pročitaj s google translate-om sve što kažu za te modele.
*nije 100 % sigurno da su takvi paneli

Pozdrav,
tražim OLED 65" TV s time da bih najviše dao 13-14k kn. Vidio sam da se spominje LG C1 ovdje na forumu -- cijena mi se čini korektna jedino što me muči je webOS pošto sam naviknut na Android TV, široku paletu appova i mogućnost side-loadanja drugog sadržaja koji nije na Google Play storeu. Imate li neke druge preporuke televizija u spomenutom budžetu? Preferiram Android ali bih pregrizao i uzeo webOS ako je stvarno dobra prilika. Upotreba bi bila standardna - Netflix, TV, Youtube, Spotify i slično.
Hvala

Pozdrav,
tražim OLED 65" TV s time da bih najviše dao 13-14k kn. Vidio sam da se spominje LG C1 ovdje na forumu -- cijena mi se čini korektna jedino što me muči je webOS pošto sam naviknut na Android TV, široku paletu appova i mogućnost side-loadanja drugog sadržaja koji nije na Google Play storeu. Imate li neke druge preporuke televizija u spomenutom budžetu? Preferiram Android ali bih pregrizao i uzeo webOS ako je stvarno dobra prilika. Upotreba bi bila standardna - Netflix, TV, Youtube, Spotify i slično.
Hvala
Pa za android se moze uzet android box......i ustekat u tv.

Pozdrav,
Hvala
Za tu lovu bi ja kupovao G1 na kakvoj akciji. Eventualno ti je alternativa Sony A80J sa Google TV OS-om (koji je nasljednik Android TV-a). Ali u tom slučaju kupuješ TV koji je u rangu C1 za cijenu za koju si mogao dobiti G1 koji je apsolutno top TV 2021. godine.
Ja bi se na tvom mjestu radije odrekao Android/Google TV-a i kupio kakav Android box, kako je Megatama savjetovao, nego preplaćivao za lošiji TV samo radi toga.

MEGATAMA i greysaint0 u pravu ste oboje s Android boxom, nije mi palo na pamet. G1 ne vidim nigdje na popustu dok je C1 na konkretnom popustu u mall.hr (naveo sam link). Jel mi se isplati čekati G1 da se snizi ili je dobar izbor i C1? Vidim da je bazna cijena C1 viša od G1.

MEGATAMA i greysaint0 u pravu ste oboje s Android boxom, nije mi palo na pamet. G1 ne vidim nigdje na popustu dok je C1 na konkretnom popustu u mall.hr (naveo sam link). Jel mi se isplati čekati G1 da se snizi ili je dobar izbor i C1? Vidim da je bazna cijena C1 viša od G1.
Imam G1 i tv je nevjerovatan,nedavno je dosao fw update koji je jos dodatno digao nitse.
Sve je na ovom tvu apsolutno top osim skripavog daljinskog u mom slucaju.
I ne dobijes stalak jer je ovo galery model pa dobijes wall mount u paketu.
Sad dali se vise isplati nego C1,jedino ako ti je bitan EVO panel koji donosi visi brightness i izdrzljiviji panel sto se tice burn ina.
Koja je razlika u cijeni C1 vs G1?

Da vidis nisam znao da se za G1 stalak mora kupiti odvojeno. U tom slucaju je C1 bolji izbor ako montaza na zid nije opcija.

Pozdrav,
Hvala
Što bi ti značilo ovo side-loadanje? Ovo ostalo što si naveo sve radi savršeno na webOS-u.

Telka bi išla isključivo na zid. Side-loadanje je kada nemaš app u app storeu, skineš ga s nekog sasvim drugog sitea, prebaciš na TV i instaliraš. Dobar primjer je SmartTubeNext koji je izvedenica youtube app-a bez reklama.
Cijena C1 na akciji je 11 499 kn dok je G1 bez akcije 16 999 kn. Iskreno, naginjem na C1 trenutno.

Telka bi išla isključivo na zid. Side-loadanje je kada nemaš app u app storeu, skineš ga s nekog sasvim drugog sitea, prebaciš na TV i instaliraš. Dobar primjer je SmartTubeNext koji je izvedenica youtube app-a bez reklama.
Cijena C1 na akciji je 11 499 kn dok je G1 bez akcije 16 999 kn. Iskreno, naginjem na C1 trenutno.
Ogromna razlika u cijeni,ja sam 55inch G1 na ljeto platio 1400eu a tada je C1 bio jeftiniji tek 100eu.

Trenutno su dosta napuhane cijene za prosjecnog kupca, znaci covjeka koji ne prati tehnologiju svaki dan i samo želi TV. Nadam se da necemo morati cekati ljeto i dolazak novih modela za neke realnije cijene prošlogodišnjih televizora, vec da ce u sljedeca 2 mjeseca krenut ciscenje skladišta.
Tako da ently lvl, 50" 4k Android TV najbolje uzet vec nesto oko 2000kn. I to je po meni jedino što se isplati uzimat sad i to je OK cijena s obzirom na to što se dobije i teško da ce past puno ispod toga.
Razina vise i osjetna razlika u slici su QLED modeli koji krecu od napuhanih 4000kn dok su lani kretali od 3000kn za TCL C715 50" (55" je bio 3300kn)
Sljedece bolje od tog se jedino isplati uzet neki OLED za oko 6500 (LG OLED A1), al nije tolko velika razlika u slici ko skok s obicnog LED na QLED. S tim da je i LG C1 jako blizu po cijeni pa se onda obicno isplati potegnut do njega pogotovo ako se koristi za gaming.
Najbolje lanjske ponude i samim time mjerilo koliko je dobra cijena televizora trenutno;
TCL C715 50" 3000kn, C715 55" 3300kn
Hisense 55A9G OLED za 5100kn
LG BX 55" 6500kn
LG C1 55" 7000kn

Trenutno su dosta napuhane cijene za prosjecnog kupca, znaci covjeka koji ne prati tehnologiju svaki dan i samo želi TV. Nadam se da necemo morati cekati ljeto i dolazak novih modela za neke realnije cijene prošlogodišnjih televizora, vec da ce u sljedeca 2 mjeseca krenut ciscenje skladišta.
Tako da ently lvl, 50" 4k Android TV najbolje uzet vec nesto oko 2000kn. I to je po meni jedino što se isplati uzimat sad i to je OK cijena s obzirom na to što se dobije i teško da ce past puno ispod toga.
Razina vise i osjetna razlika u slici su QLED modeli koji krecu od napuhanih 4000kn dok su lani kretali od 3000kn za TCL C715 50" (55" je bio 3300kn)
Sljedece bolje od tog se jedino isplati uzet neki OLED za oko 6500 (LG OLED A1), al nije tolko velika razlika u slici ko skok s obicnog LED na QLED. S tim da je i LG C1 jako blizu po cijeni pa se onda obicno isplati potegnut do njega pogotovo ako se koristi za gaming.
Najbolje lanjske ponude i samim time mjerilo koliko je dobra cijena televizora trenutno;
TCL C715 50" 3000kn, C715 55" 3300kn
Hisense 55A9G OLED za 5100kn
LG BX 55" 6500kn
LG C1 55" 7000kn
Ovo bas bode u oci.
Razlika u skoku sa led tehnologije na oled je ogromna i neusporediva sa skokom izmedju led i qled tehnologije.
Qled modeli su malo nabrijani led modeli, tj. imaju veci volumen boja i odredjeni modeli imaju dimming. Sto se tice volumena boja cak ni najjaci qled model (q90) se ne moze mjeriti sa osnovnim LG a1 oled modelom.
Bas me zanima kako si dosao do gornjeg zakljucka?

Ogromna razlika u cijeni,ja sam 55inch G1 na ljeto platio 1400eu a tada je C1 bio jeftiniji tek 100eu.
Mene odbija od G serije to što su konekcije iza tv kao kod tv sa stalkom a mislim da si MEGATAMA rekao kako su usb i HDMI priključci ispod tv no međutim u radnji i na internetu sam vidio da nisu te bi tv trebalo sa stalkom odgurat od zida pa stavit kabel ili usb pa vratit nazad a to mi nije napeto baš raditi svako malo.

Pozdrav svima. Htio bi se svima zahvaliti na savjetima koje ste mi i ovdje i putem privatnih poruka poslali, potrudili mi pojasniti razlike, prednosti i nedostatke pojedinih televizora. U subotu je pala odluka, kupio sam 65" LG C1. Za sada utisci su predobri, ono što sam tražio u segmentu filma i sporta sam dobio, slika je prekrasna, naravno ako u tom segmentu prati i adekvatni sadržaj. Javim se za koji dan kada se utisci poslože i kada se naviknem na tv. Tnx još jednom na savjetima

Mene odbija od G serije to što su konekcije iza tv kao kod tv sa stalkom a mislim da si MEGATAMA rekao kako su usb i HDMI priključci ispod tv no međutim u radnji i na internetu sam vidio da nisu te bi tv trebalo sa stalkom odgurat od zida pa stavit kabel ili usb pa vratit nazad a to mi nije napeto baš raditi svako malo.
Daj slike,zelim vidjet taj LG G1.

Daj slike,zelim vidjet taj LG G1.
https://www.flatpanelshd.com/pictures/LG_G1_51_small.jpg

Kad je tv priljubljen skroz kao slika gallery nema se odispod pristup konekcijama, treba nosač privući prema sebi i onda uštekati uređaj i opet vratiti nazad a to meni nije cool.
Očekivao sam kad je tv priljubljen da se bez ikakve intervencije ispod ubode stick ili prispoji hdmi kabel.

Kad je tv priljubljen skroz kao slika gallery nema se odispod pristup konekcijama, treba nosač privući prema sebi i onda uštekati uređaj i opet vratiti nazad a to meni nije cool.
Očekivao sam kad je tv priljubljen da se bez ikakve intervencije ispod ubode stick ili prispoji hdmi kabel.
Cable menagment.....
Za odmaknut tv od zida mi treba 2 sekunde jer su mislili na to da se kabal ili nesto povremeno treba ustekat ili istekat.
Da su izlazi na samom dnu ljevo kako bi onda napravio da 4x hdmi kabla idu iz same sredine?
Ovo je kod mene..4x hdmi kabla plus ovaj od struje.
I btw usb ulazi su sa ljeve strane gore.
I ti si napisao da konekcije idu prema iza kao na modelu sa stalkom recimo C1 sto nije istina.
vlajo80
Za oko 11500 kn se može dobiti LG 65C11 pa bi on bio najbolji, a do 11k su dostupni samo onaj Philips 65OLED705, LG 65A13 (60 Hz) (od 9200 kn) i LG 65B13 (od 11000 kn). S obzirom da bi B1 trebao biti u klasi OLED705/706, mislim da je razlika u cijeni malo prevelika da bi se njega uzelo umjesto Philipsa koji je trenutno u toj ponudi na ekupi za 8900 kn među najnižom cijenom u Europi, tj. samo sam u Slovačkoj vidio da je izlistan za cca. 8800 kn, ali nije raspoloživ. Ono što je upitno kod njega je kvaliteta komponenti (izuzev LG-ovog panela i T-CON-a) jer ih radi kineski TPV, a trenutno nemaju nikakvu pogodnost za 5 god. jamstva kao sigurnost. Znači osobno bih išao ili na taj Philips ili LG C seriju.
NEma sta dalje traziti....