Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja čekam NanoTV. Trebao bi u petom izać. Nešto jeftiniji i lošiji od OLEDA, a opet puno bolji od trenutnog modela SM.
65NANO917 je već u prodaji u saturnu. Cijena je previsoka naravno i do kraja godine to će se prepoloviti, a kod nas bojim se da će dugo biti iznad 10K kao i inače. Navodno je po prvim testovima dosta bolji od prethodnika SM9000, možda je LGD za oproštaj od proizvodnje lcd panela odlučio napravit ipak najbolji FALD IPS do sada:)
https://www.saturn.de/de/product/_lg-65nano917na-nanocell-tv-2642415.html
Ono što treba reći je da LG s novim modelima izgleda više ne podržava DTS.

Na TV-u koji ne podržava DTS ne možeš gledati (slušati) DTS filmove preko njegovog playera s USB-a ili mreže.
E, ako je na taj TV spojen PC preko HDMI-a, dal onda radi zvuk? Tj dal komp prilikom gledanja filma, preko HDMIa šalje taj isti DTS ili se vrši konverzija u neki drugi format?
Ako je neki drugi fromat i sve uredno radi, što je s HDR-om? Dal on ide preko HDMI-a? Dal se nešto posebno treba podešavati na PCu i TVu?
I dal TV automatski prepoznaje HDR kad je vanjski ulaz u pitanju, a ne interni player, ili treba ručno podešavati?
Jednostavno film koji ima dts, sa programom BOX4 prebaci u format koji ti podrzava samsung ac3. Dva klika minut posla. Ili ne skidaj filmove sa dts-om
To i radim :)
Zanimala me alternativa.

Vjerojatno ne skidaš UHD mkv fajlove od 50GB koji ponekad imaju samo DTS.

Koliki skok cijene za 75inchera (koji bi htio) pfff
Samsung q60 65inch ispod 7milja
Samsung q60 75inch jedanaestipo milja
Pomagajte
mozda ipak 65 uzet...

Pomagajte
mozda ipak 65 uzet...
Da.. da... vjerojatno i razlog zašto ću ja uzeti 65", a ne 75" :(

Toshiba se sad radi u turskoj kao i grunding, neki turski brand je otkupio licencu imena, philips je kineski al je idalje iznad ovih dvoje. Nezz sto ti fali panasonicu i LG-u. Panasonic je top topova, LG ima vjerojatno najbolji software a isto tako njihovi oledi su brutalni. LCDovi su im okejish al bolji su od ovih ex dobrih brendova

Sto kazete na ovaj tv? SAMSUNG QE55Q65RATXXH

Neisplativ cjenovno... Ako zelis samsunga RU8002 ili Q70R su ti puno logicnije opcije.

- KD-49XH9505 –£1199
- KD-55XH9505 –£1599
- KD-65XH9505 –£1999 puta 8,7kn=17392kn odnosno 17999kn:(
- KD-75XH9505 –£3199
- KD-85XH9505 –£3999
- KD-55XH9096 –£1299
- KD-65XH9005 –£1499 puta 8,7kn=13042 odnosno 13999kn
- KD-75XH9005 –£2199
- KD-85XH9005 –£3299
jedino eto poradi korone bi vrijeme popusta moglo brže doći...za XG bih se rastegao do tih 9999kn...ustvari 9999kn je granica za 65" lcd bilo koje marke

Dajte pročitajte ovog retaja
https://preporucamo.com/najbolji-televizor-danasnjice-bez-obzira-na-cijenu-je-iznenadenje/2020/04/28/

Skidam samo ripove preko 20GB, 4K HDR sve naj naj. DTS je stariji audiocodec koji se koristi sa starijim filmovima, tj imaš vjeorjatno neku bazu filmova i neki ti ne rade. Sa niti jednim novijim naslovom nisam imao problema otkad sam kupio novi TV. A ionako skidam samo one stvari koje nisu na Netflixu.
Kad smo već kod tih ripova, zašto su mi gotovo svi 10bit HDR ripovi s torrenata bljedunjavi i totalno bez boje? To se čak vidi i na sample slikama kad se rpikazuju neke scene iz filma?

Pozdrav, novi sam ovdje i imam užasnu dvojbu. Zanimaju me vaši prijedlozi.
Problematika je 55 oled ili 65 led.
Sjedim na 3m od tva, direktan pogled na tv, budžet mi je 9000kn.
Zapeo na ova dva modela, Sony kd-65xf9005 i lg55 b9.
Cijena im je trenutno identična 8700kn u svijetu medija.
Znam da je oled trenutno najbolji po pitanju kvalitete, ali zanima me da li je kvaliteta toliko drastično bolja, kolika je i njihova razlika u veličini.
TV prvenstveno koristim za gledanje filmova (skidanke u 4k rezoluciji) i ps4 gaming. Hvala, lp.

Problematika je 55 oled ili 65 led.
Sjedim na 3m od tva, direktan pogled na tv, budžet mi je 9000kn.
Zapeo na ova dva modela, Sony kd-65xf9005 i lg55 b9.
Cijena im je trenutno identična 8700kn u svijetu medija.
Znam da je oled trenutno najbolji po pitanju kvalitete, ali zanima me da li je kvaliteta toliko drastično bolja, kolika je i njihova razlika u veličini.
TV prvenstveno koristim za gledanje filmova (skidanke u 4k rezoluciji) i ps4 gaming. Hvala, lp.
Samo je jedan točan odgovor: 65

Jel ima kakva 75inch alternativa q60 da je jednako dobra a jeftinija ili ista cijena ali bolji tv?( 11500kn )

https://preporucamo.com/najbolji-televizor-danasnjice-bez-obzira-na-cijenu-je-iznenadenje/2020/04/28/
Na brzinu sam pogledao. Vidim da veli da je qled bolji od oleda.
To je problem ili ima još nešto u tekstu?

Pomagajte
mozda ipak 65 uzet...
Imaš i opciju Sony xf65 za 8500...

Hvala na brzom odgovoru :)

može,ali cijena za 75" model je 70000kn

Ja isto u 3 mjeseca odkad imam Samsung Q70 nisam imao nijedan problem sa zvukom. A 90% skidam ili 4k ripove po 50gb ili FHD po 15-ak gb....

Pomagajte
mozda ipak 65 uzet...
Imaš i opciju Sony xf65 za 8500...
Možeš link na točno koji model misliš?

Poz. Kupio sam Hisense Tv H50B7100. Ako vas zanima usporedba kvalitete prikaza s LG tv (UF778V) pogledajte video: https://youtu.be/LupA2XQymTM

Na brzinu sam pogledao. Vidim da veli da je qled bolji od oleda.
To je problem ili ima još nešto u tekstu?
Nije nikakav problem u tekstu. Ukoliko si se zakačio za svih 15 sezona Ancient Ali3ns ovaj televizor će ti odlično leći. Autor je sve podatke iz Samsung prospekta objasnio kako je najbolje znao. Kada smo već kod znanja, čovjek koji se razumije u televizore zove se Vincent Teoh sa engleskog HDTVTesta. Video iz članka snimio je youtuber Fomo, koji će zbog svog azijskog porijekla nekima malo nalikovati na Vincenta, ali o kojem ljudi iz audio-video zajednice nemaju pretjerano dobro mišljenje. Nitko ne traži vrhunsku produkciju, ali clickbait naslovi, razbacivanje sa epitetima i malo konkretnih podataka ili barem (sub)realna usporedba sa konkurencijom, plus ispodprosječno znanje o slici općenito barem sudeći po tome da bi barem post-produkcija trebala biti odrađena na ne-amaterskom nivou za nekoga tko se razumije u te stvari i želi se ozbiljno baviti poslom. Vezano za sam članak, 100% DCI-P3 spektra sa 45.5% onoga što čovjek u prirodi vidi iako velik i dalje je samo još jedan međukorak do Rec.2020 standarda i dalje, te trenutka kada spektar boja neće biti nešto o čemu bi se moglo pisati. Osim što ima veći ppi nego ostatak Samsung palete televizora, nekako sam siguran da se nisu unaprijedile sve stvari u kojima su trenutni Samsung televizori isti ili lošiji u odnosu na konkurenciju, a ima ih. Gluposti kao to da nakon što je prije 4 godine kupio ne-Samung OLED "Back to future: četiri godine kasnije opet gledam LCD (!), Samsung je i nakon 14 godina neprikosnoveni broj jedan" nema smisla komentirati, a niz sličnih opažanja u tekstu samo raste li raste. Iz aviona se vide sličnosti između samog članka i priloženog videa. Clickbait, epiteti, bez realne teme. Neće proći, Pantiću ;).

puno si napisao, a ništa rekao. Barem ne pametnog.
A da si malo proguglao, vidio bi da i Vincent, i AVS Forums, i baš svi ostali hvale taj TV kao pravo otkriće. To nije recenzija, između ostlaoga, nego najava / osvrt. Pa je potpuno svejedno čiji je video na kraju teksta...

Krivo si shvatio. Ja nisam napisao svoja zapažanja o televizoru, i ne branim nikakav OLED, već sam napisao odgovor na postavljeno pitanje o članku i što ja mislim o nečemu što barem meni izgleda kao očito prepričavanje Samsung prospekta i to u superlativima.

Pa taj cirkusant fomo s jubitoa ne može niti nositi ambalažu vincentu a kamoli nešto više
Proglasiti Q950TS "najboljim" bez detaljnijih testova i shootout-ova je neozbiljno. Ako bude nešto u tom segmentu (8K i 75" veličine) onda tu u okršaj ulaze LG OLED 77ZX i Sony 75ZH8 (eventualno i 75ZH9 te 77AH9 OLED ako bude tih modela za EU do rujna) a možda i tcl-ov 8K miniled 75X10.
S obzirom na sve kako su do sada prolazili OLED tv-i na testovima i shootout prezentacijama male su šanse da 8K OLED 77ZX ne bude
pobjednik:)

može,ali cijena za 75" model je 70000kn
Ipak je manje mada je i ovih 53100 kn vrlo visoka cijena. Vani je 8000€.
https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv-samsung-qe75q950ts-2020-8k.html
Za usporedbu NOVI 77CX OLED je nabavljiv za 4999€što je nikad niža cijena za novi 77" OLED.
Ono što je dobro da će cijena tim preskupim 8K samsunzima brzo padati pa će tako i taj 75Q950TS doći na neku prihvatljiviju cifru..samo treba vidjet kada i koliko
Što se tiče novih XH Sony tv-a 65XH9505 kreće s 1999€ u njemačkoj
To je ipak značajno manje jer misim da je prošle godine 65XG9505 krenuo s puno višom cijenom od 2799€.
XH9005/9096/9288 malo kasne zbog HDMI 2.1 ali uskoro bi se trebali pojaviti. Ne vjerujem da bi 65XH9005 mogao imati cijenu višu od 1400€, do kraja godine sigurno će to ići ispod 1000. Taj model bi mogao bit best buy:)

Pozdrav ekipa, evo crkla stara dobra plazma i zena kaze da nema kad cekat popravak , kaze hitni kupuj TV il ce bit svega. P eto dosao da upitam pametnije za savjet. Raapolazem s oko 4500kn. 55" velicina. Malo sam citao komentare i vidim da se dosta spominje Ru8002 i q60 od samsunga, i LG 7000 serija , i Hisense modeli koji su mi nepoznanica. Philips vjerijatno ne dolazi u obzir jel? U elipsa ovaj ru 8002 je 3999. Dali da trazim dalje ili da uziman to? Da ne kompliciramo.

Da ne kompliciramo, kupi to.

Ima tko na novijem Sonyu XF XG.. instaliran Kodi, kako radi ?
Sony nam za ovu godinu daje zamjenu za xf9005 a to je xh9005...međutim ispalo je da se radi o prepakiranom modeli iz prošle godine iz serije 8505 koja je niža od xf iz 2018.
Ustvari XH9005 je best buy jer, iako slabiji od XH9505, nudi HDMI 2.1
Čudno s obzirom da je XH9505 top model u toj klasi i još čudnije s obzirom da nas uskoro čeka novi PS5 s HDMI 2.1 pa je bolja kupovina slabijeg modela
U Usa prodaja X900H kreće navodno sljedeći tjedan po ovim cijenama
https://www.valueelectronics.com/Sony_85X900H_65X900H_75X900.html
A kad će kod nas doći 65XH9005 i po kojoj cijeni to tek trebamo vidit, teško je reći ali ako bude jeftiniji od sadašnje cijene 65XG9505 onda je i to neki početak