Televizori

Koji televizor kupiti - vodič za odabir

givooo ned 11.10.2015 12:32
elvis again kaže...

Zasto ne samsung? Mene frendovi nagovaraju na bas Samsung UE48J6202

Da, izgleda da je to best buy izbor čitajući sa više izvora, naravno za one kojima ne treba 3D.

Mene zanima ona akcija što često bude u elipsa za panasonic -  garancija od 5 godina.

Da li je to neki marketinški trik, da li je HR jamstvo od 5 godina odmah u dućanu ili ono tipa 2 godine od nas u dućanu pa nekakvo produženje za još tri godine preko interneta itd ?

roby27 ned 11.10.2015 13:58
Gunner11 kaže...

Što mislite o ovom televizoru? Treba mi što kvalitetniji televizor za cijenu do max 5500, ako može za manje - to bolje. Čuo sam od dosta ljudi da je sony top što se tiče kvalitete izrade i panela, sad ako imate neku drugu preporuku za TV od 48-50" bio bih vam zahvalan.

Ne moras dalje trazit. 

givooo ned 11.10.2015 14:29
BlueBloodDemon kaže...

Pozdrav!

Starci kupuju TV za stan koji iznajmljuju. Treba biti 40" ili veći u cijenovnom rangu 3300-4000kn.

Našli su nekoliko koji im se sviđaju, pa me zanima što drugi imaju za reći o tim modelima. Također, valja napomenuti da ne žele samsung tv...

Philips 40PFT5509
Philips 48PFT5509
GRUNDIG 48VLE6425 BR
GRUNDIG LED TV 42VLE8472 BH

Moraš priznat da ovo zvuči čudno, ne žele samsung a predlažu philips i grundig a svi (koji imalo pratimo TV industriju) znamo da su to poprilično loši TV uređaji... 

Pošto kažeš da ti je ovo za starce pretpostavljam da se vode vremenima 80ih godina, kao što je neko već lijepo kometirao. Probaj im objasnit to.

Mcquinn ned 11.10.2015 19:09

Bok ekipa,

molio bih vas za pomoć...

Uglavnom moje pitanje odgovara prijašnjim, a tiče se telke do 5k kn.

Ono što mi je bitno je kvaliteta slike, smart malo bitan, a 3D, 4K i slično nebitno.

Ja sam izdvojio par telki pa me zanima vaše mišljenje:

Samsung UE48H6400 ili nešto iz H6400 serije

Panasonic TX-40CX670E

Pomozite!

Ovo su dva koja su ispala iz zbira u uži odabir. Nesumnjivo ima i drugih/boljih pa predložite.

Fala, M.

garfield1 ned 11.10.2015 19:34
Mcquinn kaže...

Bok ekipa,

molio bih vas za pomoć...

Uglavnom moje pitanje odgovara prijašnjim, a tiče se telke do 5k kn.

Ono što mi je bitno je kvaliteta slike, smart malo bitan, a 3D, 4K i slično nebitno.

Ja sam izdvojio par telki pa me zanima vaše mišljenje:

Samsung UE48H6400 ili nešto iz H6400 serije

Panasonic TX-40CX670E

Pomozite!

Ovo su dva koja su ispala iz zbira u uži odabir. Nesumnjivo ima i drugih/boljih pa predložite.

Fala, M.

Imaš i ovo:

50PFH6550/88 PHILIPS (model 2015 odličan tv)

48PFH5500/88 PHILIPS (model 2015)

KDL43W755CB LED TV SONY

KDL40W705CBAEP LED TV SONY

garfield1 pon 12.10.2015 10:09

@adict

Šta pričaš gluposti.Pljujete bezveze po ovim tvjima,a niko ga još nije imao.

Ja več imam treči philips tv,i nisam imao nijednog problema.Kao što sam več napisao, bilo je problema sa pojedinim modelima.

Zar misliš ,da sa drugim tvjima nema nijednog problema.Ma gdje ti živiš.?

Ovdje si pogledaj, šta piše jedan user.

Citat Citiram korisnika: roadracer Pogledaj poruku
To nema veze sa lošom mrežom, nego sa očajnim kondenzatorima koje koriste.

vec sam pisao u ovoj temi da su mi na 3 tv posle 3 godine iscureli elektroliti I DA SU PREMA REČIMA mog servisera očajnog kvaliteta...Pa sam pisao da je isto tako bilo i mom kolegi u Engleskoj..tako da nema veze sa regionom....Svi su kod mene bili samsung TV.Medjutim naveo sam I servisera u samsung servisu, koji je u ovoj temi čak I pobrojao modele koji su se kvarili u napajackom stepenu, koji nije izdrzao. npr kod mene je u kuci konstantno 243V. a ide do 245V. ali izgleda da nisi pratio temu.
Takođe, imam stari lcd samsung od pre 10 godina,koji i sada radi..Tako da se kod Samsunga radio nekim modelima... Nije generalno pravilo..

Tako,da ubudeče nemojte molim vas,da pljujete po tvjima,za koje nemate pojma.

Djozaa pon 12.10.2015 10:55

Inace ni ne slusam previse komentare tipa nemoj ovo to ti je bezveze , bez obrazloženja.

al i dalje trazim neki kvalitetni 120tak cm TV , bez ikakvih smart TV, 3d .

znaci cisti full HD sa cim boljom slikom.

za grunding neznam koja je matrica al samsung onaj mi ima VA , tako da ako ima tko slicno da mi rece kakvo je gledanje iz kuta, jer ce mi to biti bitno za dnevni.

hvala

Adict pon 12.10.2015 11:28
garfield1 kaže...
@adict

Šta pričaš gluposti.Pljujete bezveze po ovim tvjima,a niko ga još nije imao.

Ja več imam treči philips tv,i nisam imao nijednog problema.Kao što sam več napisao, bilo je problema sa pojedinim modelima.

Zar misliš ,da sa drugim tvjima nema nijednog problema.Ma gdje ti živiš.?

Ovdje si pogledaj, šta piše jedan user.

Citat Citiram korisnika: roadracer Pogledaj poruku
To nema veze sa lošom mrežom, nego sa očajnim kondenzatorima koje koriste.

vec sam pisao u ovoj temi da su mi na 3 tv posle 3 godine iscureli elektroliti I DA SU PREMA REČIMA mog servisera očajnog kvaliteta...Pa sam pisao da je isto tako bilo i mom kolegi u Engleskoj..tako da nema veze sa regionom....Svi su kod mene bili samsung TV.Medjutim naveo sam I servisera u samsung servisu, koji je u ovoj temi čak I pobrojao modele koji su se kvarili u napajackom stepenu, koji nije izdrzao. npr kod mene je u kuci konstantno 243V. a ide do 245V. ali izgleda da nisi pratio temu.
Takođe, imam stari lcd samsung od pre 10 godina,koji i sada radi..Tako da se kod Samsunga radio nekim modelima... Nije generalno pravilo..

Tako,da ubudeče nemojte molim vas,da pljujete po tvjima,za koje nemate pojma.

Prijatelju radim sa televizijama i znam sta pricam , od serije 4 pa do serije 9 sve sam vidio i svaku ispobao je da ju nisam imao doma ali meni je dovoljno da svaki dan mi ljudi kazu kako se tv pali i gasi sam od sebe , nece se upalit i mora ga se iskljucit iz uticnice ili da kad se upali bude rozi ekran . Za samsung nisam to čuo da se pali i gasi sam od sebe ili da se nece ukljucit pa ga moras izbijat iz uticnice i ponovo ukljucivat . A za grunding isto tako nisam cuo da imaju taj problem , tj iskreno cu ti reci najvise na reklamaciju mi je doslo philipsa pa ti vidi sada . 

Ja ti govorim iz prve ruke jer radim u prodaji i prodajem te televizije a i zaprimam reklamacije . Tako da mi nemozes reci da pricam gluposti 

garfield1 pon 12.10.2015 12:04

I ja imam druga,što radi u trgovini sa tvjima.Pa mi nije rekao,kao što ti govoriš.
Bilo je problema,sa kojim modelom,ali opet ne sa svima.Možda pa vi stvarno u hrvatskoj,dobijete loše proizvode.
Kao što sam več napisao,imam treči philips, i nijednog problema.I poneki moji obiteljski drugari, imaju isto philips tvje pa nijednog problema.
Tako ,da se treba zapitat,gdje je stvarno problem.

Smretko pon 12.10.2015 12:37

Takoder s obzirom da radim u trogvini i kad je vec rijec o Philipsu kao sto kolega Adict kaze cesto se sa svim modelima zna pojavit isti problem da u odredenom momentu tv zablesira ne reagira na daljinski, ili to da ga moras isktekat iz struje pa nakon nekog momenta upalit da proradi, preko noci da se sam od sebe upali itd......ista stvar je i sa novim modelima prva dva tv-a koja san dobija u ducan serije 5 i 6 androidi isti problem su imali sa softwerom koji je nesto brzi u odnosu na proslogodisnje modele al isto mislin da ih je ovaj android totalno spizdija.....isto tako ima ljudi koju su prezadovoljni koji nikad problema sa philipsom i uzet ce ga ponovo drugom prilikom tako da ova prica ide samo iz supljeg u prazno nema smislila ponavljat se vise.....svak ce uzet sta mu pase i to je to, oce li te potrefit dobra serija ili ne stvar je samo srice ne samo sa philipsom nego sa svima.

Adict pon 12.10.2015 12:38
garfield1 kaže...

I ja imam druga,što radi u trgovini sa tvjima.Pa mi nije rekao,kao što ti govoriš.
Bilo je problema,sa kojim modelom,ali opet ne sa svima.Možda pa vi stvarno u hrvatskoj,dobijete loše proizvode.
Kao što sam več napisao,imam treči philips, i nijednog problema.I poneki moji obiteljski drugari, imaju isto philips tvje pa nijednog problema.
Tako ,da se treba zapitat,gdje je stvarno problem.

Ja govorim sta je u Hrvatskoj jer je ovo .hr forum i ekipa koja pita , ta ista kupuje tv u hrv . Ja ti kazem sta sam ja dozivio i vidio . Necu navoditi serije tva da neulazim previse i kompliciram , ali philips se pali i gasi sam od sebe ljudi , mislim sta je to po tebi normalno ?

givooo pon 12.10.2015 22:11

Slučaj 1. - Ovo ljeto namještao na 6 novih philips TVa sat tv sustav (svi su imali DVB-s tuner) i to je bio užas, presporo, blokiranje, jako skromne mogućnosti editiranja liste. Ukratko - kriminal, izgubio više vremena podešavajući to na TVu nego na montaži cijelog sat tanjura (uključujući i podešavanje signala).

Slučaj 2. Dva rođaka mi imaju philipse (obožavaju ih radi ambilighta) i obojici crkne jedna strana ambilighta nakon godinu dvije...

Slučaj 3. Koristim philips svakodnevno (ruku na srce model star 2-3 godine) i software/menu je živa katastrofa, kanali idu redom, 1,2,3,4 pa onda 13,14 itd. Brisao listu, resetirao tv, ponovno tražanje kanala i ne bi ih dragi bog više poredao po normalnom redoslijedu. A što reći da se iz menua ne može izići jednom tipkom nego back/back/back i tako u nedogled... Grafika pojačavanja tona koja stoji dobrih 5 sekundi - posred ekrana cccc... ne da mi se više nabrajat...

Philips TV bi mi ušao u kuću jedino dobiven na nagradnoj igri ili mukte 

djigibao uto 13.10.2015 16:05

Da pitam vas koji imate ove smart tv, kakva je brzina sucelja te smart plotforme onako opceniti?
Jel to podnosljivo nesto u rangu modernih mobitela ili je dosta slabo kao recimo mobirelu prije 4-5 godina?
Koji os se pokazao kao najbolji?
Android ili...?

Tnx

Ezio uto 13.10.2015 20:07
djigibao kaže...
Da pitam vas koji imate ove smart tv, kakva je brzina sucelja te smart plotforme onako opceniti?
Jel to podnosljivo nesto u rangu modernih mobitela ili je dosta slabo kao recimo mobirelu prije 4-5 godina?
Android ili...?

Tnx

isto kao na mobitelima. Na jeftinim slabim modelima radi sporo, na skupljim moćnijim brzo.

Astrates uto 13.10.2015 21:10
djigibao kaže...
Android ili...?

Tnx

Koliko para, toliko muzike.

rambox uto 13.10.2015 21:51
maxy0 kaže...

sta fali ovom lcd-u osim malo hz i sto je malo upitna kvaliteta zbog marke?

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/37668/toshiba-32l2433-full-hd-led-mpeg4/

Koja upitna kvaliteta zbog marke, pa to je Toshiba a ne recimo neki rumunjski proizvođač TV-a naziva Huckapar.Danas ionako marka ili ime ne znači previše, nego je bitno kakav i koji LCD panel se nalazi u nekom monitoru ili TV uređaju.

Za tu lovu kao TV to je ok izbor, dakle 32/1080p LCD TV ali ja nisam siguran kakav LCD panel koristi taj televizorček.Jedno je odma jasno VA LCD panel nije, jer njegov kontrast je 3000:1 pa na više.

Toshiba navodi pravi statički kontrast 1200:1, a to onda može biti samo TN ili IPS LCD panel.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.toshiba.eu/television/consumer-tvs/led/L2/32l2433dg/

http://www.amazon.de/Toshiba-32L2433DG-Zoll-Fernseher-Tuner/dp/B00ICF9A4C

Bez testova nema točne informacije, e sad šta je TN(loši kutevi gledanja) ili IPS to moš provjerit samo na upaljenom TV-u u nekom dučanu.