Televizori

Izbjegavajte brend Vivax !

Vavoom pon 27.12.2021 11:46

Pozdrav forumašima !

Kupim ja prije par godina nekoliko stvari od Vivaxa (nisam tad znao da to prave Kinezi, već da se radi u tvornici u Rugvici) i razočarao sam se nakon par godina upotrebe. Stvari koje sam kupio bile su sušilo za kosu i klima uređaj.

Evo da vam prenesem iskustva sa navedenim stvarima:

1. Sušilo za kosu: prvih godinu dana radilo je OK i onda eksplodiralo mi u ruci, sav šokiran bacio ga i kupio za nekih 300-ak kn Phillipsov.

2. Klima uređaj: od prvog dana korištenja vanjska i unutarnja klima ne komuniciraju, tj. kada uključim kompletan klima uređaj, propellor u vanjskoj klimi se ne vrti, a kada ju isključim onda se propellor zavrti i jako drnda kao da imam osećaj da će vanjska da padne s nosača i slomiti se. Zvao sam ovlašćeni servis i tamo mi čovjek kaže da je to tako zato šta ja ne znam rukovati klimom, te trebam pročitati uputstva za korištenje. Kada rikne do kraja, odmontirati ću je i uzet klimu nekog renomiranog branda (možda će biti Vaillant ili Panasonic).

Tako da svim onima koji nisu znali (većina kolega sa foruma već to zna), Vivax proizvodi su ČISTA KATASTROFA koju treba izbjegavati. Bolje dodati još novaca pa uložiti u neki proizvod renomiranog branda koji je puno kvalitetniji.

Pozdrav!

ibme74 pon 27.12.2021 11:59

Zaštu u temi o televeizorima otvaraš temu o fenu i klimi?
Evo da ne bude totalna oftopnjača ja već neke 2.5-3 godine imam Vivax TV u jednoj od soba, radni bez ikakvih problema. Ja zadovoljan s obzirom da je koštao nekih 1.150kn sa 5 godina jamstva.

Vavoom pon 27.12.2021 12:03
ibme74 kaže...

Zaštu u temi o televeizorima otvaraš temu o fenu i klimi?
Evo da ne bude totalna oftopnjača ja već neke 2.5-3 godine imam Vivax TV u jednoj od soba, radni bez ikakvih problema. Ja zadovoljan s obzirom da je koštao nekih 1.150kn sa 5 godina jamstva.

Pa to važi i za Vivax televizore, jedna poznanica je uzela jednom Vivax Android TV, po isteku garancije TV-u se desio bootloop (odnosno je pao software), a servis ga nije uspio popraviti. Tako da za mene su i Vivax TV-ovi krš.

darkborg pon 27.12.2021 12:29

Sva tehnika je krš u današnje vrijeme.
Prije je "cilj" bio napraviti što dugovječniji proizvod a sada se samo gleda da se odmah po isteku garancije kupi novo.
Tako da treba samo gledati šta ima dužu garanciju i to kupiti.

ibme74 pon 27.12.2021 12:33
darkborg kaže...
Sva tehnika je krš u današnje vrijeme.
Prije je "cilj" bio napraviti što dugovječniji proizvod a sada se samo gleda da se odmah po isteku garancije kupi novo.
Tako da treba samo gledati šta ima dužu garanciju i to kupiti.

Baš to, sjećam se vremena kad su određeni brendovi u određenim kategorijama bili bog i batina.

Ista stvar je sa autima, stari golfovi, audi i slično pa to ne možeš sahraniti a današnji auti koji god model da proguglaš ide "uobičajeni problemi" i onda lista kao za Božićni shopping, nikad kraja 

ZaliazniMacan pon 27.12.2021 13:34

Vivax ledenica jeftinija od neke big name marke 50% imala 2 godine garancije više  i evo 2 godine radi bez greške... 

Sve se proizvodi na istome mjestu samo ovisi ono što je zalipljeno kao "proizvođač"... Glavno da ima garanciju što više jeli cang slang ili miele bosch ili nešto 10 totalno je sve isto...

Damir22 pon 27.12.2021 13:46

Bas to, na osnovu iskustva s dva low level proizvoda ne mozes davati preporuku da se nesto izbjegava, tema bi imala daleko veceg smisla da si napisao konkretne modele, iako ni to u konacnici nista ne znaci....

Zver pon 27.12.2021 14:40
Vavoom kaže...

Pozdrav forumašima !

Kupim ja prije par godina nekoliko stvari od Vivaxa (nisam tad znao da to prave Kinezi, već da se radi u tvornici u Rugvici) i razočarao sam se nakon par godina upotrebe. Stvari koje sam kupio bile su sušilo za kosu i klima uređaj.

Za uložene nofce Vivax uopče nije loš.

Za fen od 50kn ja neznam kaj očekuješ...kupi Braun...

A ne neki smeće Philips...

Po ovom kaj pišeš za klimu izgleda da si ju sam montiral pa si nekaj zeznul...

Ja imam kod sebe Haier, a kod staraca ove godine sam  Quadro nakon 15 godina zamjenio Vivaxom. I nikakve frke...

Ne zaboraviti da možda i trečina klima na Jadranu su Vivax.. vidio sam ih hrđave i kojekakve ali rade stručno su montirane .

Ja nebi nikad kupio TV Vivax... Ali bi ga punici ili starcima kupio...

Pozdrav

Marko :D pon 27.12.2021 15:23

Imam Vivax tablet (kinez prvo brendiran kao MS Industrial, pa rebrendiran u Vivax), nakon par mjeseci doslovno sam od sebe prestao bootat Android. Servis htio 100 kn za reinstalaciju Androida—eto ga u ormaru u kutiji.

Dva Vivax DVD playera, jedan krepao nakon godinu dana, drugi i dan danas radi jer ga više ne koristim (počeo drndat nakon godinu dana sam od sebe).

Također bježim od Vivaxa.

cgsi pon 27.12.2021 18:41

Vivax me odbija imenom jer mi to ime zvuči kao ime za lijek, čak me i taj logo podsjeća na natpise na kutijama lijekova. Što se kvalitete tiče to su proizvodi koji traju koliko i jamstvo, a ako se peti put vrati isti uređaj u servis u pet mjeseci jasno je da je riječ o uređaju sa skrivenom manom i proizvođač ne bi trebao raditi problem sa povratom. Samo ljudi ne računaju koliko će ih koštati vožnja i vrijekme koje potroše odlaskom u servis, pa s te perspektive bolje je kupiti nešto kvalitetnije.

Nemo nemo pon 27.12.2021 19:56

Vivax ima neke modele dobre, neke loše. Kao i Prestigio. Kao i svi. Pa kako naletiš! Pravilo koje se danas, na žalost, može primjeniti na sve marke! Samo što Vivax prodaje svoje proizvode po povoljnijoj cijeni. 

Danas neku marku povezivati sa kvalitetom jer se ima doma uređaj te iste marke već 150 godina, u najmanju ruku je smiješno! Danas se proizvodi prodaju da "riknu" kad "garancija istekne"! To je uobičajena pojava i poslovno ponašanje. Pogotovo kad se uzme u obzir da zemlje Balkana zapadni proizvođači i dalje smatraju "nezahtjevnim" tržištem i tu prodaju robu sumnjive kvalitete.

tapiros sri 29.12.2021 12:57

Imao sam Vivax imago TV - 56cm misim nekih 6, 7 godina i radio je savršeno. I onda je odjednom ekslodirao (nije bilo pošara, samo prasak) - već sam ga bio poslao mami jer sam kupio veći neki. Dakle za te pare da mi radi 7 godina kupio bi uvijek.

mzopg sri 29.12.2021 21:32
Vavoom kaže...

Pozdrav forumašima !

Evo da vam prenesem iskustva sa navedenim stvarima:

1. Sušilo za kosu: prvih godinu dana radilo je OK i onda eksplodiralo mi u ruci, sav šokiran bacio ga i kupio za nekih 300-ak kn Phillipsov.

2. Klima uređaj: od prvog dana korištenja vanjska i unutarnja klima ne komuniciraju, tj. kada uključim kompletan klima uređaj, propellor u vanjskoj klimi se ne vrti, a kada ju isključim onda se propellor zavrti i jako drnda kao da imam osećaj da će vanjska da padne s nosača i slomiti se. Zvao sam ovlašćeni servis i tamo mi čovjek kaže da je to tako zato šta ja ne znam rukovati klimom, te trebam pročitati uputstva za korištenje. Kada rikne do kraja, odmontirati ću je i uzet klimu nekog renomiranog branda (možda će biti Vaillant ili Panasonic).

Tako da svim onima koji nisu znali (većina kolega sa foruma već to zna), Vivax proizvodi su ČISTA KATASTROFA koju treba izbjegavati. Bolje dodati još novaca pa uložiti u neki proizvod renomiranog branda koji je puno kvalitetniji.

Pozdrav!

Nema mi previše logike tvoj post.

Kupio si klima uređaj koji od prvog dana ne radi kako treba i sad čekaš da crkne kako bi ga bacio i zamijenio s novim? Nisi dobio garanciju kad si kupio klimu? Ako ne radi kako treba onda je na njima da je osposobe, pa nije to nekakva mudrolija, ili hladi/grije ili ne.

Tko ti je montirao tu klimu?

Po pitanju sušila, vjerojatno je došlo do kratkog spoja. Ovo nije toliko rijetko jer korisnici često motaju, natežu i rade stvari s kabelom koje ne bi trebali. Uz to ljudi s dugom kosom često suše kosu po 20-30 minuta i za to ti jeftini uređaji nisu previše pouzdani. Mojoj dragoj je isto tako eksplodiralo sušilo, nije Vivax već Rowenta i to skuplji model.

Ne bi previše branio Vivax, osobno ga izbjegavam, osim kad su baš u pitanju Klima uređaji.

Vivax teoretski ne postoji kao proizvođač već su u pitanju brendirani kineski uređaji, tako da kod klima znam da su uzimali gree/sinclair uređaje koji su se pokazali jako dobri. Iskreno imam na jednoj lokaciji hvaljenog Mitsubishia koji je skupo plaćen i zimi grije daleko lošije od jeftinijeg Vivax koji se pokazao super i evo već 5-6 godina radi bez greške.

Kuhala za vodu, sušila i slično danas svi ti low budget proizvođači uzimaju najjeftinije kineske proizvode, većina tih proizvoda je po meni opasna za korištenje. To su uglavnom jeftina plastična kučišta u kombinaciji sa grijačima, zaštita od pregrijavanja i slično je vrlo upitna. Isto je kod Iskre, Gorenja i sličnih. Isto govno samo drugi logotip na pakiranju.