Televizori

26" Philips ili Telefunken lcd tv kao monitor?

Fant0m uto 17.4.2012 04:21

Pozdrav svima!

Trenutno sam u fazi nabavke lcd monitora. Medjutim, posto mi ujedno u sobi treba i tv, mislio sam da mi je bolje uzeti neki manji lcd tv i spojiti ga sa kompom i koristiti i kao monitor. Obisao sam par tehno prodavnica i nasao sam povoljan 26" Philips lcd tv (HD Ready). Inace, vec od 98. god imam u kuci Philipsov tv (obicni sa katodnom cijevi) i mogu reci da sam prezadovoljan (dovoljno je reci da su mi baterije originalne Philips u daljinskom prestale raditdi 2010. godine, nakon 12 godina rada) :D eh sad, nadam se da su ostali dobri u proizvodnji lcd televizora...

Dakle, sad mi treba mala pomoc i savjet da li je dobro rjesenje da uzmem taj 26" lcd i da ga koristim i kao monitor, da ne bacam pare i na tv i na monitor. Stavio bih ga na zid iznad stola gdje mi inace stoji monitor. Stol je malo siri, pa bih zavaljen u stolicu gledao u takav monitor sa udaljenosti od oko 1 - 1,2 metra pa ne znam kako bi se to odrazilo i na oci, a i na kvalitet slike dok ga koristim kao monitor?! prodavac mi kaze da je na 26" sasvim dovoljna "HD Ready" rezolucija...

Ako neko zna vise o samoj kvaliteti slike i svega ostalog oko Philipsa 26" lcd-a molim da mi da savjet i pomoc...Ili eventualno da mi da neki drugi prijedlog iz te klase - ovaj kosta 500 KM (oko 1900 kuna).

I jos nesto...primjetio sam da u prodavnici imaju i Telefunken koji je znatno jeftiniji od Philipsa (npr. Telefunkenov 32" je skoro iste cijene kao Philipsov 26").

Rodjak koristi Telefunkena vec godinu dana (22 incni), i kaze da je zadovoljan slikom i kvalitetom, pa sam cak poceo razmisljati da li je za ove moje potrebe bolja i isplativija opcija Philips ili Telefunken lcd? :/

hvala unaprijed na savjetima i pomoci :)