Iskustva s DVB-T?

Pozdrav svima.
Imam mali problem pa ako itko zna zamolio bih ga da pomogne.
Imam monitor Samsung 220HD koji u sebi ima turner, isto tako imam i neku hibridnu karticu (koja bi po svemu sudeći trebala biti sposobna hvatati DVB) no ni na jednom ni drugom ne lovim signal.
S analognim je sve ok.
Što se tiče antene probao sam spojiti na riblju kost (ili barem predpostavljam, naime to je zajednička antena u zgradi), i na dvije sobne (prva je neka mala koju dobiš uz ovaj stick, a druga je neka panasonic s pojačalom)
I sve što dobivam je no signal.
Inače potpuno sam zadovoljan analogijom (Ja tu još uvijek koristim VHS za snimanje ) ali ovo mi već polako počinje dizat živac (stick sam kupio prije godinu - dvije; dosta mi je čekanja).

Možeš gledati 4 programa + HRT HD promo ako kartica podržava MPEG-4. Ja ne preferiram kupovinu najjeftinijeg smeća u najjeftinijoj trgovini, iako mi se i s tom logikom "posreći" pa radije dam tih 12 kn više, a od proizvoda gledam uzeti ipak nešto što je brand, ali ja sam oduvijek malo panglu :) ergo cognito sum uzeh ovo i sreći nema kraja: usb hybrid tv avermedia hx.

Vidim da je tema otvorena pa ću pitanje postaviti tu.
Imam stariji TV bez ugrađenog DVB prijamnika. Sad kad bih uzeo jedan, dali kada spojim vanjsku antenu (na koju trenutno hvatam tv programe) dali ju moram vrtit, okretat ili je svejedno kamo je uperena (s-j-i-z). Isto tako pošto imam i satelitsku antenu, dali je moguće i nju pored ove zemaljske priključiti na vanjski prijamnik i isto primat satelitski signal i zemaljski?
Usput, dali je osigurano da i u udaljenijim zabitima bude dostupan barem onaj osnovni signal (HRT1-2, NOVA, RTL)?

Pozdrav svima.
Imam mali problem pa ako itko zna zamolio bih ga da pomogne.
Imam monitor Samsung 220HD koji u sebi ima turner, isto tako imam i neku hibridnu karticu (koja bi po svemu sudeći trebala biti sposobna hvatati DVB) no ni na jednom ni drugom ne lovim signal.
S analognim je sve ok.
Što se tiče antene probao sam spojiti na riblju kost (ili barem predpostavljam, naime to je zajednička antena u zgradi), i na dvije sobne (prva je neka mala koju dobiš uz ovaj stick, a druga je neka panasonic s pojačalom)
I sve što dobivam je no signal.
Inače potpuno sam zadovoljan analogijom (Ja tu još uvijek koristim VHS za snimanje ) ali ovo mi već polako počinje dizat živac (stick sam kupio prije godinu - dvije; dosta mi je čekanja).
Probaj pogledat na stranice od proizvoda za novi driver i/ili soft. Probaj sa DVB Viewerom. S njim možeš gledat i HDTV bez obzira što ti hardware podržava samo MPEG2.
E da nisi napisao od tkud si uopće. Možda još kod tebe nema DVB signala. Pogledaj ovdje. Negdje ima i karta pokrivenosti.

Usput, dali je osigurano da i u udaljenijim zabitima bude dostupan barem onaj osnovni signal (HRT1-2, NOVA, RTL)?
Trebao bi. Evo pronađi se klik. Najbolja metoda da to saznaš je da se raspitaš po susjedstvu, ak ima neko od njih imat češ i ti.

Pozdrav svima!! Ovako imam jedno pitanje, imam LCD TV SONY KDL-32S3020
i u njemu je ugrađeni digitalni tuner za zemaljske programe (MPEG-2)
Živim u okolici Koprivnice ,6 km od centra.
Zanima me zašto ja ne primam hrvatske digitalne programe, a austrijske digitalne programe poput PULS4,3SAT,ORF SPORT PLUS ....itd. primam.
Dal ima veze u kojem mi je smjeru antena okrenuta?

Zar nitko nezna?

Živim u okolici Koprivnice ,6 km od centra.
Zanima me zašto ja ne primam hrvatske digitalne programe, a austrijske digitalne programe poput PULS4,3SAT,ORF SPORT PLUS ....itd. primam.
Dal ima veze u kojem mi je smjeru antena okrenuta?
Ima veze, usmjeri antenu prema najblizem odasiljacu hrvatskih programa.

Jel netko na području Ogulina uspjeva uloviti signal? Najbliža nam je Sveta Gera al ima hrpa brda.. Neznam kud da antenu okrenem.....

a zar nam nije bliže Ivanšćici

a zar nam nije bliže Ivanšćici
ja se jos nisam prebacio na digitalni signal jer čekam "donji dom" (starci) da pribavi opremu pa da okrećemo antenu
mislim da mi je netko rekao da lovi preko papuka, no iskopao sam nesto na webu za digitalni signal u KC:
"Na širem koprivničkom području moguće je pratiti DVB-T signal preko odašiljača na Ivanščici koji je vertikalne polarizacije. Pokrivenost s tog odašiljača nije potpuna, te se može desiti da na nekim područjima nije dovoljno jak signal što uzrokuje smetnje i prekide u prijemu. Očekuje se puštanje u rad digitalnog odašiljača na Belupu koji će u potpunosti pokriti koprivničko područje. Točan datum se nažalost još ne zna."
znači probat ili jedno ili drugo...koliko sam sad proguglao na brzinu, dosta ih lovi preko papuka i zadovoljni su signalom, a ovo sto pisu za belupo vjerojatno još ne funkcionira...

Imam Dvb-t karticu u sticku za laptop, Gygabite U7000. Živim u Varaždinu i pokušavam uhvatiti signal naših televizija, spajam na standardnu riblju kost koja je okrenuta prema Ivanšcici. Nađem programe, al mi izbacuje da nema signala, a austrijske (orf1,...) hvata bez problema. Što bi tu bio problem, ako mi netko može reći? Hvala!

Nadam se da mi tko može pomoći, u zadnje vrijeme na dig. tv mi se događa da mi se samo naglo izgubi zvuk i onda nakon nekog vremena se vrati, na analognim programima ima zvuka, dali to znači da mi je receiver pokvaren ili...?

Koji signal analogni ili digitalni. Ako fatas austrijske programe onda je analogni. Probaj promjenit na digi pa skeniraj..

ja sam dvb-t-om imam odlicna iskustva...dobio sam ga uz TV integriran znaci i nikad nije bilo problema sa gubljenjem slike niti signala...tv je LG 32"

Ne znam jel si mislio na mene...uglavnom, dvb-t je stick digitalni, ne mogu lovit analogni signal. Ne znam u čemu je tu problem, sad maloprije idem gledat formulu 1 na ORF1 i ne lovi mi ga (a piše da je signal 60%), a HTV1, HTV2, RTL i NOVU hvata bez problema, također je 60% signal. Jučer bio 80% signal pa nisam mogao gledat. Ne kužim...

Kod mene je
Intenzitet signala 80%
Kvaliteta signala 96%
Jel moguce da ti antenski kabal nije uredu?

Ipak nije problem u sticku ili bilo što slično. Danas sam nabavio receiver za tv i isti je slučaj ko i s stickom. Austriju hvata sa 98% kvalitete signala i to radi bez problema, a naše evo sad tako-tako, kvaliteta oko 60% al puca slika, a popodne se nije moglo gledati. Mislim da je ipak do antene, od 4 kolko ih je gore, jedna gleda na Ivanšćicu, naravno vertikalno. Budući da analogni signal nije bio problem, mislio sam da je do nečega drugog, al sad ipak sumnjam na tu antenu. Jel ima možda netko iz Varaždina da ima sličan problem?

Imam isti problem. Austrijski programi mi rade bez problema (kvaliteta signala 97%), a naši i to samo HRT1,2 ,RTL i NOVA pucaju (kvaliteta signala 35%). Varaždinska televizija i Čakovečka isto bez problema (kvaliteta signala 85%). U čemu je problem?

Imam isti problem. Austrijski programi mi rade bez problema (kvaliteta signala 97%), a naši i to samo HRT1,2 ,RTL i NOVA pucaju (kvaliteta signala 35%). Varaždinska televizija i Čakovečka isto bez problema (kvaliteta signala 85%). U čemu je problem?
probaj vertikalno okrenut antenu ak vataš s ivančice

Kupio sam danas usb dvb-t i naišao sam na problem. Instalacija je prošla mirno, uređaj je prepoznat ali iskreno pojma nemam kako da nađem i namjestim kanale...Probao sam prvo s orginalnom antenicom, onda s velikom prijenosnom koja bi uhvatila signal s Marsa da treba i stalno mi piše 0 channels found...Usb je inače TechniSat AirStar TeleStick 2...Molim za bilo kakvu pomoć...

Kupio sam danas usb dvb-t i naišao sam na problem. Instalacija je prošla mirno, uređaj je prepoznat ali iskreno pojma nemam kako da nađem i namjestim kanale...Probao sam prvo s orginalnom antenicom, onda s velikom prijenosnom koja bi uhvatila signal s Marsa da treba i stalno mi piše 0 channels found...Usb je inače TechniSat AirStar TeleStick 2...Molim za bilo kakvu pomoć...
Možda nisi odabrao dobru regiju/državu? Probaj odabrati njemačka, ili probaj ručno unijeti parametre.
Idealno bi bilo da spojiš na neku antenu na kojoj već znaš da hvata DVB-T kanale, poskenirati, memorirati kanale, a onda spajati druge antene i pokušat namjestit da ima signala.

Probaj ovako:
- pronađi ovdje odašiljač preko kojeg bi mogao primati DVB-T signal i pogledaj na kojim kanalima emitira, ima i točna lokacija odašiljača pa možeš vidjeti u kojem smjeru treba okrenuti antenu
- okreni antenu u smjeru odašiljača
- u izborniku dvb-t prijemnika pronađi ručnu instalaciju i upiši željeni kanal
- obično u tom izborniku ima i podatak o jačini i kvaliteti signala,oba podatka bi trebala biti preko 60% a da bi bio miran, trebali bi biti barem 75, ako i tada stoji 0, tada nešto ne štima sa antenskom instalacijom ili sa prijemnikom ili sa postavkama
- ukoliko ima jačine, ali je slaba kvaliteta probaj sljedeće:
- vrti antenu za cca 10 stupnjeva lijevo-desno, i pritom neka netko kontrolira kvalitetu signala te pokušajte dobiti što veći postotak
- provjeri sva spojna mjesta, osobito ako imaš zidnu utičnicu, ona često ruši jačinu signala i preko 10 dB, najbolje bi bilo spajati antenski koax. kabel ravno u prijemnik
- ako nema dovoljno ni jačine ni kvalitete, probaj usmjeriti na neki drugi odašiljač u blizini (često najbliži ne mora biti i najbolji!) i ponovi postupke
- ako niti na jednom odašiljaču ne možeš dobiti brojke preko 60% preostaje sljedeće:
- kupiti bolju antenu, s većim pojačanjem ("dugačka riblja kost npr. sa cca 15-18 dB pojačanja)
- promijeniti coax kablove i spojnice
i ako niti to ne pomogne onda:
- kupiti antensko pojačalo (pretpostavljam da USB DVB-T ne može dati 5V napajanja za pojačalo, znači - treba kupiti onaj sa samostalnim napajanjem)

Hvala na trudu, ali sve sam sredio još prije dva tjedna...Nakon mnogo proba, stavio sam antenu na prozorsku dasku, otvorio windows media centar ( inače, nisam imao pojma da je to toliko dobar program) i odjednom mi je našao, ako se ne varam 8-9 programa. Jednostavno sam ostao bez teksta. Uz malo podešavanje antene imam vrlo dobar prijem i kompletno sam zadovoljan
samo neš... kupio sam lcd telku,ima ugrađen dvb-t tuner. Imao sam MaxTv,ali mi je stalni pisalo kako nemam signala,pa sam onda mijenjao kabele,ali opet,skoro pa nikada kada bih uključio maxtv,ne bi bilo signala.Stoga sam ga vratio... E,sada,dal se isplati uzeti neku dvb-t antenu [ i koji se programi mogu hvatati] ili da samo kupim satelitski receiver ( jer satelitski tanjur imam).Zanima me dal' bih mogao sa satelitskom hvatati i hrt 1,hrt 2,rtl i novu tv,jer ako se mogu hvatati,onda mi je bolje uzeti receiver,pa jos mogu hvatati i druge programe,razumijem engleski
hvala unaprijed:)