HRT 4K - Olimpijada

U Zagrebu (Trešnjevka jug) na kućnu antenu bez problema na kanalu 42. lovim HRT2 UHD. TV je LG C2.
U odnosu na FHD vidi se da je rezolucija bolja na UHD, npr. mreža na golovima se na UHD vidi oštro, na FHD je zamućena.
Međutim, ostali aspekti UHD signala nisu dobri: slika je tamnija nego na FHD, boje su prezasićene pa naši sportaši imaju crvenkastu kožu, a i zvuk je tiši.
Možda kasnije te neke detalje isprave.

Preko iptv odlično radi

Koji je ovo vrag?! Pa ovo je najdosadnije otvaranje nekog eventa ikada. Kamo ide ovo sve?!
meni jedno od boljih ikad... ukusi
al tema nije o tome...
bio na moru do danas pa tek sad konačno vidio kak to izgleda - potpis za uhd zasićenost boja, tamniju sliku i tiši ton kaj je kolega napisao iznad - ne kužim kak to nisu istestirali prije ili u hodu riješili već... (a1 stb, tv tcl 55c835)

sad sam zvao t-com SZK, rekli su da su dobili nalog da maknu HRT2 UHD sa svih T-com platformi, pa i aplikacije! nešto kao s autorskim pravima... odlično (antenu sam odavno ištekao)

Ja sam na A1, neki dan mi se na telki (LG CX) pojavila poruka za nove kanale i jučer pronašao taj HRT. Znači slika je fenomenalna. Do te mjere da sam išao gledat kaj sam krivo podesio na kod regularne slike. Odmah se prebacilo na HLG HDR. 60p, slika je bistra, za takvu svjetlinu i kontrast nisam mislio da je moguće imati kao TV signal. Probat ću kasnije postavke slike postavit što bliže ovom 4K signalu jer je jebeno fenomenalno.

ja sam na tcl-u u postavkama slike isključio hdr i boje su mi sad dosta prirodnije (pod picture - expert calibration - hdr mode off)

znaci mi koji smo na tcom nemozemo vise gledat uhd 2 kanal preko iptv?

znaci mi koji smo na tcom nemozemo vise gledat uhd 2 kanal preko iptv?
Izgleda da ne mozete vise ;)
Evo upravo maloprije upalio EON TV app na telki i gledao kanu: razlika na obicnom i UHD nebo i zemlja. Bas kako je netko pisao izgleda da dobe signal u hdr pa ga za obicnu telku "prekodiraju" na manju rezoluciju i SDR pa je slika koma, pretamna... Dok UHD jedina zamjerka je zvuk, dosta je tisi :/

sad sam zvao t-com SZK, rekli su da su dobili nalog da maknu HRT2 UHD sa svih T-com platformi, pa i aplikacije! nešto kao s autorskim pravima... odlično (antenu sam odavno ištekao)
Kako kad meni radi? Ta ekipa na help desku ne zna čija je!

Gdje gledaš?

Kako kad meni radi? Ta ekipa na help desku ne zna čija je!
gdje ti radi?

Samsung TV, TizenOs. MaxTv aplikacija.

fascinantno. isto samsung tv, tizen os, max tv aplikacija, u nedjelju navece je nestao program 980 i od tada ga nema

radi jos uvijek onim korisnicima koji su imali 4k kanale na svom maxtv accountu(to je bilo testno razdoblje)

Po meni je jedini problem šta su stavili HDR signal pa neke kamere su u hdr neke u sdr ona zna slika izgleda kao kad se skine hdr rip s torrenta i onda ga se gleda na sdr ekranu, boje su ne zasicene i kontrast u banani a kad je normalan HDR signal izgleda ok.

Da. Po pravilu, ovakve vrste kombiniranih prijenosa se i ne puštaju u HDR-u, ipak su filmovi ono najbitnije za što je HDR predviđen. Meč Donne Vekić mi je večeras izgledao baš bljutavo, jer prijenos nije bio predviđen za HDR...
usred zagreba nemogu gledati uhd kanal na sony 4k uhd tv-u.
ne pronalazi nista na kanalu 42, nemam evo (niti sam ga ikad imao), nalazi raznorazne evotv kanale (nema slike naravno osim na ovima sa zemaljskom frenkvencijom koje hvata antena), al hrt2 uhd ne nalazi nigdje
Evo tv ne nudi 4k hrt2.
"Platforme Iskon.TV te EVOtv, također u vlasništvu Hrvatskog Telekoma, neće dobiti novi 4K kanal."
https://www.bug.hr/televizija/domaci-telekomi-omogucit-ce-hrt2-uhd-na-svojim-iptv-platformama-42477
4k se emitira sa Sljemena, pa ako imaš mogućnost usmjeriti antenu prema Sljemenu i imaš otvoren pogled prema Sljemenu, probaj.