Dud pon 20.9.2021 10:04

Počel mi je rikavati onaj evo tv prijemnik koji smo svi pokupovali zbog prelaska na dvbt2. Znači dok je ugašen promijeni se vrijeme na njemu, jučer mu se to desilo usred gledanja, promijenio je vrijeme i nestalo je signala. Ujutro je sad sve ok. Nekad ga moram iz struje izštekat da se restarta. Nisam probao još jedino vratiti na tvorničke postavke jer mi se neda programe ponovno riktati.
No vidio sam ovo u novom kaufland katalogu, znam da je NOA šit ali zaintrigiralo me ovo kaj piše youtube i iptv aplikacije. Kaj mislite o tome? 

Vavoom pet 24.9.2021 21:07
Dud kaže...


No vidio sam ovo u novom kaufland katalogu, znam da je NOA šit ali zaintrigiralo me ovo kaj piše youtube i iptv aplikacije. Kaj mislite o tome? 

 Po meni ne isplati se kupovati te jeftine prijemnike koji reklamiraju da imaju YT, Netflix, IPTV itd. I ti jeftini isto počimaju riknjavati nakon nekoliko godina jer je to sve kineski šrot.

 

 Ako baš oćeš DVB-T2 prijemnik koji pretvara običan TV u Smart, ovo je moja preporuka: https://www.epolica.hr/kategorije/tv-prijem-i-oprema/kombinirani-prijemnici-dvb-s-t2-c/prijemnik-combo-...-hevc-10-bit.html

 

U pitanju je TeleSystem, podržava 4K UHD rezu (ako bude išao 4K UHD kanal testno), baziran na Androidu 9.0 i combo T2/S2 prijemnik. Znam da je skuplji nego taj Noa ali tako se može dobiti najbolje.

ihush sub 25.9.2021 10:48
Vavoom kaže...
..

U pitanju je TeleSystem, podržava 4K UHD rezu (ako bude išao 4K UHD kanal testno), baziran na Androidu 9.0 i combo T2/S2 prijemnik. Znam da je skuplji nego taj Noa ali tako se može dobiti najbolje.

 -isti problem je s 'jačima' .. koji su skuplji.. jer stalno se izmisle nove stvari, npr s 4k na 8k, jednako kao novi kodek-265 i nakon njega će doći recimo 266.. i tad zastarjeva, bacaš..

.. kao i sam os-andorid, tj aktualan je 11, dok su uređaji par godina u zaostatku 7-9.. i već zbog samog andorida zastarjevaju, app gube support i stvara se nekomaptibilnost, .. bacaš jer se ne mogu nadograditi kao recimo prosječno računalo .. jer je takav biz.

 

-tad imamo dvije mogućnosit, obje logične, suprotne, ili-ili.. ili idemo na jeftikaner koji danas radi a sutra ćemo ga možda baciti ali je jeftikaner pa manje gubimo, ili na jače-skuplje koje će duže vrijeme podržavati željeno no opet će zastarjeti i bacimo ga.. + kvar koji s vremenom ima veće šanse + jamstva koja pokrivaju 1-2god .. itd. po toj logici je optimalnije kupiti dva jeftikanera nego jedna skuplji.

-svi balansiramo između toga i što god odlučimo mislimo da smo pogodili, no tek s protekom vremena ćemo znati jel odluka dobra ili pogrešna.. a to spada u gatanje i čarobnu kuglu, sreću, ne teh.spedifikacije ili 'znanje'.

 

-naravno, reklama na nekom jeftikaneru npr navedu yt+netflix.. ako je chip (cpu+ram jer to je miniračunalo, kodek-dekompressor..) dovoljno jak tad će pristojno dekodirati, ako nije tad će 'zapinjati' + kvaliteta/pregrijavanje ili trajnost (jeftina plastika koja puca i sl. kao i slab lem, kontrola, količina škarta u prodaji jer nema kontrole itd..) .. može se kupit jedan škart, zamijeniti i da drugi radi ok.. može raditi godinama a može se smrzavati svaki dan.. + nema supporta, nema ažuriranja tv kanala, verzije softwarea jer to nisu računala no sve je postalo 'isto', sve je to soft-os-apps i ovisi o verzijama a time i supportu proizvođača koji za noname ugl ne postoji.. pa je po tome prednost nekog poznatog branda mada je to ponekad identičan uređaj samo drugi logo..

 

-uređaji kao dvbt nisu računala, nisu win-os... i nemaju naviku, support kako smo navikli kod računala, recimo vga-gpu driveri, i tad se desi da ispravan HW bacimo jer je SW zastario, dok nema regulacije supporta tj radi se nešto na nivou eu za mobitele, no ostali uređaji-kutijice su daleko iza zaboravljeni.. mada su 'ista' stvar tj isti problem. Sad eu uvodi obavezan usb-c priključak za punjače mobača, .. može i na dvbt isto pravilo jer većina ima usb, no većina je na usb2.0 .. eu ne definira da trebaju biti recimo usb-c ili da se i njih treba spajati na takve ispravljače-struju.. tj kao za mobitele jednako-identično pravilo može biti za sve takve male uređaje, svi imaju strujni priljučak za napajanje i svi imaju neki usb.. zašto ne recimo 2 komada usb-c .. no dok to eu birokracija primjeti, predloži, uvede.. prođe više godina + roba na tržištu ne može podljeći trenutnom pravilu (retroaktivno) pa uvijek posotji prelazno vrijeme 1-2god.. a za 5god nitko ne zna što će biti, možda usb-d ili usb.4.. ili neki deseti problem, kao i andorid 12, 13, 14.. ili hevc-265+.. 

 

-previše promjena, preširoka pravila koja moraju obuhvatiti sve robe, pa unutar iste robe ogromna ponuda kao za dvbt kutijice, od jeftikanera ispod 100kn do više od 1000kn.. oba rade, tj moraju raditi ili povrat-kvar. Na kraju stvatko kupi nešto i misli da je to optimum.. a sve je samo 'možda' tj promjene su stalne i tek možda kroz više godina eu nešto uspije standardizacijom nametnuti kao usb-c.. tad ćemo možda skupi-dobar uređaj opet baciti jer će nam trebati usb-c priključak kojeg možda danas nema itd.

ihush ned 17.10.2021 10:45

-može i duža verzija, tj ono 'zašto', jer kabelska nije stvar samo kanala-signala nego i dekodera-zaključano-kodirano i tome služi prijemnik-dekoder dok običan tuner može fta .. neovisno kableska-zemaljska-satelitska tj sve je isto, razlika je samo u kanalima-hertzima.. i radilo je na analognoj jer je bilo bez kodiranja što je recimo bilo praktično za juzere.

-drugi dio, kabelska nema veze s zemaljskom tj kodiranjem emitiranja hao h265-hevc.. tj dvije odvojene stvari, kodiranje signala emitiranja (kompresija, kodeci.. kao mp3, hevc) dok je kodiranje-enkripcija-zaključavanje sasvim drugi dio, tj zaključan kanal koji možeš loviti ali ne dekodirati-gledati tj plaćaš-key..

-za dalje, ovisiš o prijemniku, on je taj koji prima-dekodira signal i daje sliku... pa ako želiš na drugom tv-u, ili prenosiš prijemnik ili imaš dva-više, ali ne više kao prije bez.. interes operatra +30/40kn/mj..

Hringzen sri 10.11.2021 00:18

Pozdrav, molio bih za preporuku DVB receivera za tv do 300kn. Najbitnije su mi stavke da ima podešavanje veličine titlova, da čita više vrsta video standarda sa USB, da može snimati program dok se drugi gleda i da ima pristojan prikaz EPG liste.

Dud čet 20.1.2022 19:26

E samo da javim svima koji imaju prijamnike koji im ne traže sami programe kad se pojave, slovenci su otključali neke svoje programe na kanalu 38 tj 610mhz pa si pretražite ručno dok ih ne maknu. Ne znam ima li još negdje nešto otvoreno, ako ima javite.

Marko :D pet 12.8.2022 22:15

Mislio sam na mobilni internet. Bonbon nudi tjedni flat, skroz neograničen 4G internet. Ubaci karticu u mobitel i napravi Wi-Fi Hotspot na koji se spoji tabletom i to je to.

 

Čak ne mora ni uzet streaming uslugu ako planira gledat besplatne TV kanale. Jer, HRT kanali se mogu gledati besplatno preko HRTi platforme. Isto vrijedi i za RTL, njihovi kanali se mogu gledati besplatno preko RTLplay platforme. Sportska TV preko sptv.hr, N1 preko hr.n1info.com, Al Jazeera Balkans preko njihove stranice ili YouTube-a. Lokalni TV kanali (OTV, Z1, Trend TV,...) također imaju besplatan stream na svojim stranicama.

Besplatan službeni stream jedino nema Nova TV i Doma TV nego se naplaćuje kao dio Nova Plus usluge. Ali i ti se prijenosi lako mogu pronaći na drugim stranicama.

picija21 sub 10.9.2022 16:14

Pozdrav, nadam se da je prava tema za ovo

Ovako, planiram kupiti neki TV/Monitor od nekih 27inca mozda, koji cu koristiti ujedno i za igranje na PC i kao TV, pa me zanima koji prijemnik bi monitor morao imati da bi ga mogao spojiti na kablovsku televiziju i imati i digitalne kanale?

Koji bi monitor preporucili?

highdook ned 25.9.2022 14:38

Pozdrav grupi.

 

Trebam savjet u vezi receivera. Dakle, doma imam satelitski, zemaljski i kabelski priključak te bih volio spojiti sve na jedan combo uređaj. Postoji li šansa za takvu opciju? Ili ako ne, onda bi volio imati zemaljski i kabelski priključak na istom uređaju. Ima li netko neki savjet za combo uređaj?

AF139 ned 25.9.2022 19:34

Ima dobrih box receivera za zemaljsku i IPTV (internet) , ali za satelitsku uzmi posebno SAT prijemnik jer su u kombiniranim uređajima smanjene opcije i većina ima probleme sa listama / uređenjem memoriranih programa.

Cansee ned 4.12.2022 13:11

upravo malo gledam Harry Pottera 3 na Novoj TV, upravo su reklame dok ovo pišem, uglavnom slika je užasna. Odvratno, zapravo negledljivo ali gledam jer sam fasciniran tim užasom. Dakle to mora biti dvbt2 signal, nije da je na onom starom, mene zanima do čega je to? Kako to da to izgleda toliko loše, pa ti filmovi su u full HDu i 4k. Nije mi sigurno do tva jer su slike na drugim programima dobre, a na netflixu, hgbo i sličnim vrhunske.

Grbi94 ned 4.12.2022 13:25

Upscale. Kad su prelazili na HD, još su koristili SD mastere, samo su zalijepili titlove i sačuvali u HD obliku. Vidi se po stilu titlova, današnji imaju veći razmak između redova i pozadina je malo pomjerena. I dan danas koriste te snimke, samo obnavljaju licencu.

KarloDelPontiac pon 6.11.2023 10:58

Znam da je tema malo zamrla, ali možda još uvijek netko ovo čita pa mi može pomoći.

 

Naime, radi se tome da trebam DVB T2 H.265 prijemnik (u rangu do 100€), ali mi je vrlo važno da ima opciju snimanja TV programa na način da zapiše pravo ime emisije koju je snimio. Moj postojeći sve manje-više radi dobro ( nisam zahtjevan), ali svim snimkama daje ime s oznakom datuma i vremena snimanja, što znači da se ime snimljene emisije sastoji od 14 brojeva, pa kada ima 10-ak snimljenih emisija nema šanse znati što je u kojoj snimci, već svaku snimku moram posebno pokrenuti i vidjeti koji je sadržaj. Pokušao sam na internetu tražiti prema prospektima uređaja, ali nitko od proizvođača to ne navodi, pa je nemoguće znati to prije kupnje, a bome mi se ne kupuje jedan po jedan pa da isprobavam doma da li radi to što trebam. :)

Znači, trebam DVB T2 prijemnik koji će tim snimkama dati ime emisije, da to kasnije bude pregledno. Da li netko zna za neki uređaj koji zna da snima kako želim?