2 Antene na 2 TV-a

-kutijica koja se naziva skretnica, ovisi dal je kanalna, po području.. ali danas ih više ne drže po trgovinama, jednako kao što nisu potrebni razni kanal (digitalia je na par kanala).
-ostaje ti samo običan Y spliter kojeg korstiš obrnuto, spijiš dvije antene (to se inače ne rad), ako ne rade smetnje (ghosting), imaš rješenje. Za Dva tunera, još jedna Y-spliter (s normalnom ulogom)... možda je čak kvalitetnije obaviti bez adaptera i dobro izolirati. Problem je samo što dok ne probaš nećeš znati dali je OK, a po pravilima se tako ne radi...

-kutijica koja se naziva skretnica, ovisi dal je kanalna, po području.. ali danas ih više ne drže po trgovinama, jednako kao što nisu potrebni razni kanal (digitalia je na par kanala).
-ostaje ti samo običan Y spliter kojeg korstiš obrnuto, spijiš dvije antene (to se inače ne rad), ako ne rade smetnje (ghosting), imaš rješenje. Za Dva tunera, još jedna Y-spliter (s normalnom ulogom)... možda je čak kvalitetnije obaviti bez adaptera i dobro izolirati. Problem je samo što dok ne probaš nećeš znati dali je OK, a po pravilima se tako ne radi...
A da li bi onda funkcioniralo sa dva Y-splittera ??
tako da 2 antene u splitter, pa iz njega na dva tv-a?

to sam i natipkao... (osim možda žica-izolirband možda je kvalitetnije nego adapteri-spliteri).

Da se ne mučiš sa razdjelnikom kojeg spajaš u obrnutom smjeru, nisu danas TV pojačala uopće skupa za malo veću cijenu od 2 skretnice kupiš pojačalo i jedan razdjelnik. I ako ti jedan DVB receiver može napajati pojačalo s 12V, ne treba ti niti zasebno napajanje.
Vozdra svima,
može li mi tko reći da li je moguće spojiti 2 antene na dva DVB prijemnika.
Trenutno imam 2 antene, svaka za svaki tv, ali na svakom od njih dio programa mi fali pa sam ih namjeravao nekako povezati da dobijem signal sa dva područja da dobim sve programe.
Unaprijed zahvaljujem na svim informacijama.