Punjenje tableta preko USB HUB-a ?

A gle, tablet (mobitel i ostalo) možeš uredno puniti preko USB-a računala, ako ga spajaš izravno na USB. Neki čak tvrde da to produljuje vijek trajanja baterije jer kao struja kojom se puni je manja (to vidiš i po tome što punjenje na ovaj način dulje traje). E sad, obično proizvođači koliko je meni poznato ne preporučuju punjenje preko hubova, možda se varam, ali mislim da je to u istoj kategoriji kao što i nitko ne preporučuje punjenje i spajanje bilo čega preko produžnih kabela, pa i dalje svi to manje više uspješno rade. Hub ti sigurno kao takav neće povećati struju ako ne dođe do kratkog spoja u njemu samom. Ako ideš puniti preko huba, napravi to tako da kabel najprije priključiš u hub (jer je on moguća slaba točka i jer ljudi obično imaju hubove proizvođača kghnkn), a tek onda u sam uređaj koji puniš. Otpajanje obrnutim redoslijedom.
Da li je moguce punit tablet preko tog HUB-a ili da ne isprobavam i zapalim nesto ? Vidio sam neki hub, sa jedne strane je mini usb i taj dio se spaja u tablet, a sa druge strane ima 4 zenska usb-a...
Ako ne, kakav mi kabel treba da bi istovremeno mogo imat spojen mis tipkovnicu i napajanje?
Hvala!