Tableti

PRESTIGIO MultiPad 5197 ULTRA

hrastro sri 12.12.2012 08:09

PRESTIGIO MultiPad 5197 ULTRA

Što kažete na navedeni tablet? Imam prilike dobiti jedan po nešto manjoj cijeni negoli je u slobodnoj prodaji.

Sve, manje više mi je jasno glede tableta, osim ARM Cortex A8 (Allwinner A10)... kakav je taj procesor? Ne razumijem se što je aktualno u tableta. 

Ne mislim se baš igrati, više mi je za PDF, Internet i tu i tamo film pogledati. 

Imam 5080B kojime sam dosta zadovoljan, ali ga je možda mrvu pregazilo vrijeme. Uz ICS mu fali RAMa i ekran mu je loš. 

knight sri 12.12.2012 11:29

Imam 5197C (prethodni model).

Platio sam ga na proljece 200EUR-a, prvi put je baterija bila pokvarena (nije se mogla puniti uopste), zatim sam zamijenio (ali kako sam ga bio kupio u Njemackoj, potrajalo je, jos je svapska online prodavnica pravila probleme i odugovlacila).

Ovaj sada je ok, radi uglavnom ispravno, s tim mi se nekoliko puta u zadnje vrijeme znalo desiti da se ne moze upaliti, ali pritiskamnje iglicom u onu reset rupicu na kraju pomogne.

Ekran je odlican.

Baterija i nije bas nesto, do pet sati, ali to je i manji problem, problem je sto u stand-by modu trosi puno. Ostavis tablet i za 5-6 sati dodjes, fali 10-tak posto.

Sad, baterija kod ULTRA modela je veceg kapaciteta, ali mislim da problem potrosnje u standby modu je isti.

Probleme sa skype-om vjerovatno znas, jedini nacin je AUDIO razgovor (video ne valja i trza), i moras na slusalice i to je na svim Prestigio uredjajima.

Igranje zaboravi, barem sto se tice atraktivnijih naslova.

Za PDF je sasvim dobar, za filmove takodje (HD reproducira bez problema, a ekran je super za gledanje).

Surfanje...tu i tamo, u stock browseru moras iskljuciti plug-inove, a ima i Dolophin browser i sl.

U svakom slucaju moze se pristojno surfati.

Sve u svemu, glatkoca izvodjenja nije kao u high-end uredjaja,(koristio sam kratko vrijeme  iPad 2 i iako je ekran identican, glatkoca izvrsavanja je na strani iPad-a), a ni Galaxy S telefona i sl. (nisam koristio druge Android tablete).

Posto sam ja kupio prvenstveno za PDF-ove, nisam nezadovoljan, ali moglo bi biti bolje i mislim da bih iduci put ipak kupio nesto jace.

Za ovaj se nadam da ce JB Android malo ubrzati, ali nikada da objave update (iako su inace solidni po pitanju supporta i politike updatea).

hrastro sri 12.12.2012 15:37

Knight, jesi li gdje čitao o drugim korisnicima glede lošeg iskustava s baterijom ili bilo kakva loša iskustva?

I kod najkvalitetnijih uređaja se tu i tamo nešto pokvari. Glavno da je podrška dobra{#}

kiroprakticar sub 29.12.2012 17:14

vec tri mjeseca ga imam, svakodnevno koristenje:
internet: po 10 tabova ukljuceno: portali, kladionica, livescore, ebay, njuskalo...
(hebu ga streamovi, to je veliko razocaranje. uglavnom flash i njegove verzije se tuku sa browserima pa je to sranje. neki rade neki ne. Banana. nema pomoci. sve isprobao.
filmovi: mkv 4.7 gb samo to gledam, hademi na tv i udaraj. sve 5 nikad ni zakasljo nije.
i jos jedna stvar: wifi mu je HEBENO DOBAR! ipad2, iphone5 i s3 su izgubili bitku...

igrice ne znam kako se ponasaju. to me ne zanim

Pozdrav!