Stanovanje

Stolica / Fotelja za računalo?

Crljo pon 10.2.2025 11:38

Evo ja sam se nakon par tjedni odlučio za TrendOffice by Dauphin to-Strike Comfort Pro Sk9248. Prije nje sam imao dx racer stolicu kojoj je nakon 3god otišlo sjedište.

Nova stolica je točno onak kak pišu ljudi i testovi, udobna, ergonomična (već mi je malo laške za leđa nakon para dana sjedenja u njoj) i za sada vrijedi tih para(270e).

Nisam još primjetio da mi fali potpora za glavu, iako ima i ta verzija stolice za mislim stotinjak eura više. Vrijeme sastavljanja doslovno 10min bez ikakvog alata.

Jedina zamjerka mi je da se naslon zajedno sa sicom ne može nešto preciznije zaključati, nego samo pod prije određenim kutovima. Samo me zanima koliko dugo bude spužva izdržala.

res03pem pon 10.2.2025 12:49

pozz,

malo citam vase postove i posto postoji velika mogucnost da cu jako skoro morati opremiti si jos jedan ured pa me zanima je li stvarno tolika drasticna razlika izmedu tih skupljih stolica tipa DX, secretlabs, etc(Heman miller mi je preskup svakako) i npr Ikeinog markusa?

od 2020.-e koristim doma markusa i nemam nekih primjedbi, no ocito nisam ni zahtjevan korisnik cim mi odgovara stolica koja nema bas toliko customizacije.. Mozda mi samo odgovara gabaritima, 190cm-90-100kg..
U firmi sam sjedio na Uvi stolici slicnoj kao sto je kolega forumas iznad uzeo i nisam primjetio da se osjecam puno ugodnije, pogotovo ako bih sjeo bez jastucica za vrat npr..

8ax uto 11.2.2025 14:25
res03pem kaže...

pozz,

malo citam vase postove i posto postoji velika mogucnost da cu jako skoro morati opremiti si jos jedan ured pa me zanima je li stvarno tolika drasticna razlika izmedu tih skupljih stolica tipa DX, secretlabs, etc(Heman miller mi je preskup svakako) i npr Ikeinog markusa?

od 2020.-e koristim doma markusa i nemam nekih primjedbi, no ocito nisam ni zahtjevan korisnik cim mi odgovara stolica koja nema bas toliko customizacije.. Mozda mi samo odgovara gabaritima, 190cm-90-100kg..
U firmi sam sjedio na Uvi stolici slicnoj kao sto je kolega forumas iznad uzeo i nisam primjetio da se osjecam puno ugodnije, pogotovo ako bih sjeo bez jastucica za vrat npr..

meni je obavezan jastuk za vrat jer kad igram cs, priblizim si monitor i stolac maksimalno i ako ga nemam, glavu prirodno pomaknem prema naprijed - nije da me smeta ili boli al tak se dobije goba

kaj se specificno tice mojeg stolca, mislim da bi ti mozda sjediste bilo preslabo potfutrano, s obzirom da ja imam manje od 70kg i taman mi je iako bi moglo bit jos malo mekse