Sport

Traka za trčanje preporuka

ajimerej sri 3.7.2024 19:45

Jesi probao trčati na prstima (prednjem stopalu), na kratko je super , ali nakon duže etape bole leđa radi neispravnog položaja, nešto kao da trčiš uz brdo poguren prema naprijed. A prednji dio stopala također tako možeš ozlijediti ili natući da boli danima.
Ne kažem da nije izvedivo, može se utrenirari i sam pokušavam ne udarati jako petom ali kad je brz tempo naravno da skačeš na stražnji dio stopala (petu) i tada si najbrži.

Ili sam u krivu.

konjRR sri 3.7.2024 20:42

Naravno da trcim na prednjem dijelu stopala jer sam imam problema sa ledima. Naravno da je izvedivo i preporuciljvo, pa link koji sam dao sam bio pod dojmom da dobro objasnjava iako sam samo letimicno pogledao i linkao da nemoram sam pisati.

Ima na interntu izvora, metoda, savjeta koliko volje itko citati ima.

Ja sam eto maknuo se sa ceste pa time te to i forsira da pazljivije gazis i izbjegavas petu. A sto se drzanja tice, pa nemoj se krivo drzati?  

p.s. da se ogradim vecina ljudi ima atrofirane misice potrebne za trcanje ikakvo pravilno a pogotovo na prednjem dijelu stopala stoga treba krenuti pomalo i pravilno i po mogucnosti nabaviti adekvatnu obucu. Inace ozljede i bolovi su ocekivani.