Sve o rukometu

srebro ko kuća - da im je netko prije prvenstva dao da potpišu samo da idu u borbu za polufinale, mislim da bi potpisali bez razmišljanja...
al sad kad su već u borbi za zlato - zašto ne pokušati i to? jesu Danci drugi svemir, ali valjda se i njima može dogoditi lošiji dan, a prvo moraju i jako dobar Portugal dobiti

necemo pobjedit dance samo zato sto smo mi vec u glavi sebi pobjednici i zadovoljni su sa srebrom. i ovo je vec puno iznad ocekivanja, i svima su sad opet heroji, i to je igracima dovoljno, uz sve ove ozljede, da nece imat taj zar da povuku vise i jace ko sto su imali protiv madara i sad francuza.
i da, danci su druga galaksija za sve, ne samo za nas, tako da...

Danci nisu izgubili na SP od 2017., bolesna statistika ali kad tad ih mora netko stepsti, nadam se da možemo mi, samo Danci baš moraju imati loš dan. Kako se kaže, lopta je okrugla.

Stvarno nije. Ranije bih kod tih rukemotnih utakmica koje su na mač, znao prebaciti program jer puknem, pritisak mi ode na 200, no ovaj put kao da sam imao sposobnost prekognicije
Ubili su nas skoro s tom agresivnom obranom, no nisam ni trenutak pomislio da će nas to dugoročno slomiti, već da ćemo i to nadvladati. Ili to nisu Francuzi od ranije, ili smo mi dobili u stručni stožer nekog kvalitetnog psihologa specij. za sport, ili je Islanđanin unio to samopouzdanje.

Samo da naši prestanu ubacivati Duvnjaka kod igrača više jer to je iskreno ko i da mi izbacimo jednog svog.
Čovjek nemre i nek bodri s klupe.

srebro ko kuća - da im je netko prije prvenstva dao da potpišu samo da idu u borbu za polufinale, mislim da bi potpisali bez razmišljanja...
al sad kad su već u borbi za zlato - zašto ne pokušati i to? jesu Danci drugi svemir, ali valjda se i njima može dogoditi lošiji dan, a prvo moraju i jako dobar Portugal dobiti
Jes, i stvar koju treba uzeti u obzir; imaju dan odmora manje. Na ovakvom turnirskom tipu natjecanja je to ogromna prednost. Igraš svaka dva dana, zadnja je tekma, svi su umorni i izraubani, a mi imamo dodatni dan odmora. Ne znam u kakvom su stanju Danci, jel su i koliko ozlijeđeni, ali sigurno će to barem malo utjecati na igru.
Treba se sjetiti igru Hrvatske sa Slovencima 2017. godine, sličan scenarij, igrali smo za broncu, u istom ritmu nakon niza utakmica svaka dva-tri dana. Nažalost, mi smo bili ti koji su imali samo 20-tak sati odmora između polufinala i te tekme. I odlično smo igrali, gazili, imali i 8 golova prednosti u drugom poluvremenu... Do neke 50-te minute kad smo se počeli gasiti. Do kraja nas stigli i uzeli broncu.

doslovno ovo sam ponavljo svaki put kad bi ga ubacili.
oke kuzim, oprasta se i zeli jos malo bit na terenu, al to je doslovno igrac manje. nit ga ovi cuvaju(pa da se moze rec da sluzi da navuce obranu) nit on uopce zeli pucat, niti jednom nije uopce ni krenuo na sut nego sam gleda da doda nekom, trom i spor. svaka cast duvnjaku al u finalu neka radije bodri sa klupe.

Mogli su ga staviti zadnju minutu, kada imaš +4, neka stoji na 6-7m, te neka mu namjeste gol.
A ovo s Duvnjakom u igri, nam se moglo obiti o glavu.

Drago mi je da sam bio u krivu i nekako opet na Hrvatski način smo došli do toga finala. Čestitke dečkima na srebru. Ali to ne znači da je sve bilo bajno i da su problemi ostalni neriješeni. U našem rukometu i dalje postoje problemi kojima se neko treba pozabaviti. Ovi momci to zaslužuju, buduće generacije to zaslužuju, Dule je to zaslužio. Ali ne, imamo tog 1 čovjeka u rukometu koji koči da napokon dođemo i do toga zlata, a potencijal za to imamo (dok takvi ljudi postoje u našim sportskim organizacijama, morati ćemo se pomiriti sa "srebrom/broncom zlatnoga sjaja").
Što se tiče finala, jednostavno dominacija Danaca u svim segmentima igre. Najviše me žalosti što naši igrači nisu radili nikakva križanja u napadima, jednostavno prestatično za dobiti Dance. Plus, isključenje Mamića koje je usmjerilo igru da Dancima bude lakše u napadu. Sa obranom 5-1 bi možda utakmicu odveli u veću neizvjesnost. Danci, 4. svjetsko zlato zaredom. Jebiga, ulažu više u rukomet, imaju najboljeg golmana turnira, najboljeg igrača turnira, itd. Čovjek pod prekšrajem daje golove kao od šale. Štoviše ova njihova generacija je nekakav spoj one naše generacije koja je osvojila 2 zlata i one zlatne Francuske. Ne bi čovjek povjerovao da je nesto tako moguće, ali eto tu su i kako stvari stoje, dominirati će jako dugo rukometnim terenima.
Svaka čast momci, respect..
Prva utakmica da ju nisam ni sekunde gledao napet, već jaaaako dugo.
Ajde priznaj da te stislo tamo negdje u 53' kad su došli na 3 razlike i imali 2 igrača više
Eto ostaje još jedna utakmica , popljuvani već jesu ali ako ne uzmu zlato , kao da nisu ni igrali jel 😜
Od Argentine smo izgubili. Meni osobno ako i popuše s 10 razlike od Danaca već su sad heroji. Gledao sam ih malo i neću reći da su vanzemaljci ali nisu daleko od toga, kod njih ne postoji pasivan napad, čim dođu u napad samo gledaju kako ga čim prije realizirati, ne znaš otkud dolazi veća opasnost. Mi ćemo morati biti u najboljem mogućem izdanju u obrani. Da li naši mogu? Pokazali su da mogu, nedostajat će i huk s tribina.