antimadridista sub 1.6.2024 13:22

Ovo će biti teška serija za Luku i Kyrie-a, puno teža nego one dosad. Jer Boston ima Holidaya i Whitea na bekovskim pozicijama koji igraju bolesno dobru obranu. To na zapadu nisu imali protiv ekipa koje su susreli. Ja bi rekao da Boston uzima i mislim da im Mavsi odgovaraju kao ekipa.

Priča se da je Boston imao lagan put do finala jer su ostale ekipe imale ozljeđene igrače, što stoji. Ali nitko ne priča o tome da je Boston praktički cijeli playoff bez Porzingisa koji je brutalno dobar igrač i važna karika. I sad se vraća za finale.

Promster sub 1.6.2024 16:19

Navijam za Mavse, bili su underdog u doslovno svakoj rundi do sad. Plus, američki mediji ih ne mogu smislit, tj. Dončića, Jokića i ostale 'strance' koji su došli i metu pod s njihovim miljenicima. Sad su smislili da je Edwards novi MJ, preko noći jer je imao 4 dobre tekme (iako mi se sviđa), lol.

Boston s druge strane, ne znam, totalno sam ravnodušan prema njima, ko da i ne postoje. Igrači bez 'karaktera', ne zanimljivi, itd...Tu ne mislim na igru već van terena, totalno sterilni, bez okusa. Možda je do mene.

Uglavnom predviđam Boston in 6. Role playeri Dallasa su do sad igrali odlično, mislim da to staje, a Luka i Kyrie neće moći sami. Njih dvojicu i onak ne mogu zaustavit, pogotovo Dončića.

Al dio mene se nada i može zamislit da i Dallas dobije, Boston je pri vrhu već 7 godina ali nemaju ono nešto. Odlično finale, mislim da bolje nismo mogli dobiti, jedva čekam.

mar123 ned 2.6.2024 14:15

svi pricaju o bostonovoj obrani, ali timberwolvesi su najbolja obrana lige i izgubili su 4-1, znaci ni blizu nisu bili. ajde mozemo to pripisat neiskustvu, ispuhali se protiv dallasa itd.

boston se doslovno proseto do finala, sto je dobro za njih u smislu da su dosli odmorni, ali je lose jer nisu osjetili pravu konkurenciju i zapravo nisu morali ni igrat na 100%. 

dallas od all star pauze je druga momcad, imaju top 5 obranu lige, a duo kyrie i luka imaju statistiku bolju nego ikoji duo u ligi. 

antimadridista ned 2.6.2024 23:21
mar123 kaže...

svi pricaju o bostonovoj obrani, ali timberwolvesi su najbolja obrana lige i izgubili su 4-1, znaci ni blizu nisu bili. ajde mozemo to pripisat neiskustvu, ispuhali se protiv dallasa itd.

Ali nemaju toliko dobru obranu na bekovskim pozicijama, tu je Boston miljama ispred sa Holidayem i Whiteom. Tu je Dallas radio razliku u ovoj seriji, Kyrie i Luka su lako probijali tu prvu liniju i tu su izdominirali. Gobert je najbolji obrambeni igrač lige ali kad ga se ostavi samog protiv Luke tu ne može nitko ništa.

antimadridista pon 3.6.2024 13:18

Je dobar ali nije na rzini Holidaya i Whitea kojih su oboje u NBA All defense ekipi. Da ne govorim da je i ostatak petorke top obrambeno.

Da se razumijemo, ne kažem da će oni potpuno zaustaviti Dončića i da ovaj neće moći ništa. Doći će on do svojih poena ali će se više namučiti u ovoj seriji. A sumnjam da će i ostatak ekipe odograti kao protiv Wolvesa.

antimadridista pon 3.6.2024 13:22

A i ove priče da Boston nije dokazan jer su eto igrali protiv ove godine lošijeg istoka su za malu djecu. Pričamo o ekipi koja je u zadnjih 8 godina 6 puta igrala konferencijsko finale. Prije 2 godine su došli do finala gdje su morali proći protiv Giannisa, Embiida, Heata sa Butlerom itd. A tad su još bili i slabiji nego ove godine. Vidjet ćemo hoće li uzeti finale ove godine ali da nisu dokazani na ovom nivou su gluposti. Nisu slučajno svake godine na pragu tog prstena.

mar123 pon 3.6.2024 14:27

pa kombinacija vise faktora je definitivno. 

boston na papiru je ako ne najbolja, u top 3 ekipe lige. od imena na rosteru do svih onih glavnih statistika. 

ali bili su takvi i proslih sezona, uz male varijacije, nije bilo holidaya ali imali su dpoya. njihov najveci problem je choke, pocevsi od tatuma koji nestane kad je najpotrebnije pa do ostalih. 

tko god imalo prati kosarku zna da je boston na papiru puno jaca i poslozenija ekipa od dallasa. i favorit su u finalu. za sve ostalo morat cemo se strpit jos neka 2 tjedna dok ne zavrsi finale. 

CyberK pon 3.6.2024 17:26
mar123 kaže...

Osim zadnje utakmice koja je za MIN osla kvragu vec u prvom poluvremenu, sve ostale su bile jako blizu do samog kraja, izgubili 3, dobili jednu, no serija je bila puno izjednacenija nego bi 4:1 sugeriralo. Par suteva vamo tamo i stvari su mogle bit drugacije.

antimadridista pon 3.6.2024 18:24
mar123 kaže...

ali bili su takvi i proslih sezona, uz male varijacije, nije bilo holidaya ali imali su dpoya. njihov najveci problem je choke, pocevsi od tatuma koji nestane kad je najpotrebnije pa do ostalih. 

Previše se pljuje Tatuma kao igrača. Pa jbt ni jedan LeBron ni Kobe (koji su puno bolji igraĉi da se razumijemo) nisu vodili svoju ekipu do prstena prije 26. godine. Niti Jordan.

Tatum će evo ove sezone vjerojatno oboriti rekord po broju poena u playoffu za igrača do toliko godina. Prošle godine u sedmoj utakmici protiv MVPa lige Embiida uvalio 50 poena. Ok izgubili su finale prije 2 godine, ali su igrali protiv Warriorsa na čelu sa Curryem koji je u top 10 igrača u povijesti lige. I svake godine su bar u konferencijskom finalu. Ok nije lik Jokić ili Dončić ali je u top 5 igrača lige.

Promster pon 3.6.2024 19:52
antimadridista kaže...

Previše se pljuje Tatuma kao igrača. Pa jbt ni jedan LeBron ni Kobe (koji su puno bolji igraĉi da se razumijemo) nisu vodili svoju ekipu do prstena prije 26. godine. Niti Jordan.

Tatum će evo ove sezone vjerojatno oboriti rekord po broju poena u playoffu za igrača do toliko godina. Prošle godine u sedmoj utakmici protiv MVPa lige Embiida uvalio 50 poena. Ok izgubili su finale prije 2 godine, ali su igrali protiv Warriorsa na čelu sa Curryem koji je u top 10 igrača u povijesti lige. I svake godine su bar u konferencijskom finalu. Ok nije lik Jokić ili Dončić ali je u top 5 igrača lige.

Prvo nebi rekao da se pljuje po njemu, već se jednostavno postoje određena očekivanja. Mene on svojim performansama u playoffu nije oduševio, a i ima tendenciju biti previše pasivan.

Drugo, kad već spominješ LeBrona i Kobeja (iako on nije usporedba - Shaq), tu je velika razlika...A to je da Tatum ima apsolutno neusporedivo bolju momčad od LeBrona u tim godinama. I to ne sad ovu sezonu, već niz i prijašnjih sezona.

Da je u top 5, osobno ne bi rekao.

SmallGuy pon 3.6.2024 21:18

boston je favorit, posebno ukoliko pozingis bude na raspolaganju, s njime je rim protection na visoj razini sto je dosta bitno jer se dallas dosta nazabijao nakon odigranih alley oop-ova ili asista pod kos i izvrsnih izdanja u ofanzivnom skoku. koliko god su jrue i white odlicni obrambeni igraci, tesko ce drzati doncica kao primarnog ball handlera, pa evo mcdaniels i edwards su se odbijali od njega kao od zida, lik sa 120kg i vrlo visokom kosarkaskom inteligencijom ce bit napast u half court igri, boston ionako ne moze igrat drop jer nema ljudstvo za to, hoce li dozvoljat i kako ce branit doncicu dolazak na midrange, treba vidit.

veci problem za dallas bice obrambena faza, boston ima potentan vanjski sut i koncept dallasa da nacickaju reket kao protiv wolvesa nece ovde palit, kidd ce morat radit prilagodbe, posebno sta ostala trojica moraju extra radit da pokriju slabiji efekt kyrie-a i luke.

svejedno, jedno 55-45 za boston, trebala bit serija bit izvrsna, bas kao i ova mavsa i wolvesa. ne navijam za nikoga, ali volim igru.

antimadridista pon 3.6.2024 21:34
Del_Boy97 kaže...

top 5 igrača lige malo morgen, ja mislim da ni ti sam sebi u to ne vjerujes

Luka, Jokić, Giannis, Embiid. I za koga ostalog možeš reći da je definitivno bolji od Tatuma? Eventualno SGA ali to je 50-50. I ajde LeBron je uvijek tu ako uzmeš uzorak od par utakmica ali je u godinama i ne može više konstantno na toj razini, pogotvo obranu.

mar123 pon 3.6.2024 22:06
antimadridista kaže...
Del_Boy97 kaže...

top 5 igrača lige malo morgen, ja mislim da ni ti sam sebi u to ne vjerujes

Luka, Jokić, Giannis, Embiid. I za koga ostalog možeš reći da je definitivno bolji od Tatuma? Eventualno SGA ali to je 50-50. I ajde LeBron je uvijek tu ako uzmeš uzorak od par utakmica ali je u godinama i ne može više konstantno na toj razini, pogotvo obranu.

tatum nema sanse da je top 5 lige, nikad nije bio, a iskreno ne vjerujem ni da ce bit. pa brown je odigro bolje utakmice ovaj playoff od tatuma kad smo vec kod toga. kolega iznad ti je i objasnio koliko bolju ekipu tatum ima nego sto je lebron imo. 

bolji igraci od tatuma u ligi su: luka, jokic, giannis, embiid, shai, AD, edwards. 

tako da u top 10 je.

da se i nadovezem na post koji govori kako je minesotta bila blizu svaku tekmu i da taj 4-1 zapravo ne govori pravo stanje te serije. zasto se ne prica isto o lakersima u seriji s denverom? doslovno dvije tekme lakersi izgubili na sut u zadnjoj sekundi murraya. po toj logici ni denver nije nesto puno jaci od lakersa, a da su prosli denver bilo bi tu svega. apsolutno svaka ekipa im vise odgovara od denvera. nista, vise srece dogodine. 

luka po meni zasluzuje naslov vise od tatuma, otkad je doso u ligu igra s poluekipom, nema pomoci od nikog. sad je konacno tu irving da preuzme dio posla i evo super funckionira to. ali luka je i s takvim poluekipama izbacivo contendere. iskreno mislim da je ove sezone i pokraden za mvpa(jokic je trebo uzet prosle, a ove luka tj embiid da nije bilo ozljede). 

antimadridista pon 3.6.2024 22:50

Edwards bolji od Tatuma? Lik je dosad odigrao 3 dobre playoff utakmice u karijeri i ovo mu je prva sezona na top nivou dok je Tatum tri puta bio u All NBA 1st team. Daj me nemoj j*bati. Da ne govorim koliko je bolji obrambeno.

Potencijala ima ali da je bolji od Tatuma već sad, to je presmiješno. Tatum hladno utrpa 32 poena, 9 skokova i 6 asista u prosjeku u konferencijskom finalu i bude popljuvan. Edwards ima još toga za pojesti da se dovodi u ove rasprave. Meni izgleda da vi ocjenjujete igrače po tome koliko su popularni kao zvijezde van terena i po društvenim mrežama, a ne po učinku na terenu.

Promster uto 4.6.2024 13:44
antimadridista kaže...
Meni izgleda da vi ocjenjujete igrače po tome koliko su popularni kao zvijezde van terena i po društvenim mrežama, a ne po učinku na terenu.

Ne, apsolutno nebitno. I Jokić je 'dosadan' van terena, ali kad igra niko mu ne može jeb*t mater. Satrat će i pregazit sve, ko jednog on onih Morris debila.

A i u svemu tom ti jos ostaje i East vs West. Istok je već niz godina daleko slabiji, i to ne samo po omjerima momčadi, jer omjer pokazuje samo dio razlike koja je zapravo puno veća. Recimo da su Knicksi igrali na zapadu, nebi došli ni blizu 50 pobjeda. 

Ali otišli smo preduboko, a za par dana ćemo sve vidjeti. Dugo me finale nije ovoliko interesiralo.

antimadridista uto 4.6.2024 14:14
Promster kaže...
antimadridista kaže...
Meni izgleda da vi ocjenjujete igrače po tome koliko su popularni kao zvijezde van terena i po društvenim mrežama, a ne po učinku na terenu.

Ne, apsolutno nebitno. I Jokić je 'dosadan' van terena, ali kad igra niko mu ne može jeb*t mater. Satrat će i pregazit sve, ko jednog on onih Morris debila.

Naravno da ne kažem to za Jokića koji je najbolji igrač lige. Ali tipa ovo iznad za Edwardsa koji tek dolazi i nije pokazao kontinuitet nikakav dosad, da ga se već naziva "novim Jordanom" ko što Ameri rade i da je već sad bolji od Tatuma, to su sulude tvrdnje. A samo zato što lik ima tu neku karizmu dok je Tatum miran lik.

TKScump uto 4.6.2024 14:28

Tatum je top 10 igrač lige, nema argumenata da nije. Čovik odigra sezonu 27,8,4 bez velike pompe bez nekakvih backstorija, bez da stat pada i to u najboljoj ekipi lige di ne uzima nerezonske šuteve i ne siluje. 

S druge strane, Boston je po svin parametrima puno bolja ekipa od Dallasa , ogroman favorit i po mojoj procjeni oni ovo uzimaju u 5. Triba uzet u obzir da su oni igrali prosječno cili playoff, pogotovo protiv Indiane i pomeli su ih a Indiana nikad bolje nije izgledala. 

To šta su White i Holday odlični defanzivci ne znaci nista, pogotvo jer se radi o bekovima koji realnog utjecaja na utakmicu nemaju. Napad je uvik bolji od obrane i Doncic i Kyre ce svoje zabit bili oni ili neki drugi skroz nebitno. 

Porzingis bi triba bit X-factor u seriji jer Dallas nema agilne centre koji mogu branit pop

mar123 uto 4.6.2024 17:33
antimadridista kaže...
Promster kaže...
antimadridista kaže...

Naravno da ne kažem to za Jokića koji je najbolji igrač lige. Ali tipa ovo iznad za Edwardsa koji tek dolazi i nije pokazao kontinuitet nikakav dosad, da ga se već naziva "novim Jordanom" ko što Ameri rade i da je već sad bolji od Tatuma, to su sulude tvrdnje. A samo zato što lik ima tu neku karizmu dok je Tatum miran lik.

ja ga nisam nazvao novim jordanom, glupo su mi opcenito te usporedbe di se nekog naziva novim jordanom, kobejem itd.

al evo samo cu ovaj video tu stavit, a onda cekamo jos 2 tjedna da vidimo kolko je tatum dobar. ja cu prvi ovdje napisat pohvale i ispricat se.

https://www.youtube.com/watch?v=DDtmOy1RfiA&ab_channel=JxmyHighroller

antimadridista pet 7.6.2024 10:44

Kao što sam pisao ranije, previše se ovih dana pričalo o ozljedama igrača drugih ekipa, a premalo o tome koliko je Bostonu važan Porzingis i koliko je nedostajao, i to se vidjelo noćas. Horford je još uvijek dobar NBA igrač ali je u godinama i defanzivno ni blizu Porzingisu, a i ne pogađa šuteve izvana konstantno. Luka standardno briljantan, Kyrie odigrao katastrofa. Kod Bostona svi jako dobri.

1 down, 3 to go. Ajmo Kelti!

Promster pet 7.6.2024 13:05

Nisam gledao tekmu pa ne mogu neke velike komentare ali...

Dallas u svom stilu izgubio prvu tekmu.

Kad se pogleda detaljnije čudi me da i nije bilo više razlike, 9 asistencija je imao kompletni Dallas, Luka jednu! Mislim da su odlučili ostajat na šuterima kad Dončić ulazi, mislim da će on morat uzimat više šuteva.

Kyire podbacio, očekivao sam da će počet divlje od samog početka, no mislim da mu se ovakva tekma neće ponoviti.

Boston ekipno sjajan - očekivano.

Mislim da Dallas ne može ponovo igrat ovako loše.

antimadridista čet 13.6.2024 14:29

Boston na 3-0 u seriji. Dallas jednostavno nema odgovora. Boston ih totalno ugušio obranom. Baš tužno za gledati kakvu košarku igra Dallas u finalu NBA lige. Doslovno se sve svodi na to da Luka i Kyrie se redaju u izolaciji, malo jedan malo drugi. To je cijeli plan igre. 

Boston igra ekipno savršeno, nemaju slabu kariku u obrani. Svih 5 igrača Celticsa igra elitnu obranu, dok Luka i Kyrie koliko god dobri napadački su katastrofa i igrač manje u obrani. 

antimadridista uto 18.6.2024 11:33

Ima li još navijača Celticsa? Nakon 16 godina čekanja titula je tu! Tako mi je drago zbog Tatuma i Browna koje su svi pokušali razdvojiti praktički otkad su došli u ligu. A ljudi su praktički svake godine i norbi za taj naslov, uvijek na pragu te titule i konačno se i ostvarilo. Potpuna nadmoć ekipno. Lets go Celtics!

mar123 uto 18.6.2024 16:50

Navijac lakersa, ali cestitke celticsima, zasluzen naslov nema sta. 

Drago mi je da je brown mvp finala, covjek je odigro stvarno vrhunski cijeli playoff, a onda i finale. sto napadacki sto obrambeno. Sjetim se kad je potpiso taj najveci ugovor u povijesti nba da su govorili da boston nije normalan sto njemu daje tolike pare, a covjek je sve bolji i bolji. 

Tjesim se da prosli put kad su celticsi digli naslov, lakersi su uzeli dva zaredom nakon toga...