Kutak za ljubitelje Formule 1

Sve u svemu odlicna trka a ne ono umjetnicko tehnicko sranje u Japanu!
Max je objektivno popusio 6 sekundi u box-u. Da nije bilo toga, puhao bi za vrat Hamiltonu, a vrlo vjerrojatno bio ispred njega.

Na drugcijim strategijama su bili..Ham je bio vrlo solidan..a hard poprilicno sporije gume pogotovo za zadnji stint!.
E da i Russel se maestralno obranio od Landa!

E da i Russel se maestralno obranio od Landa!
i to na 25+ krugova starim soft gumama...

Znači li to da McLaren nije toliko dominantan bolid? Ja mislim da znači baš to.

Pa pogledaj u koliko vremena, odnosno krugova nakon SC restarta je Piastri otišao Russellu na kraju na 15 ili 16s i sve ti je jasno.

McL39 je u prosjeku brži skoro pola sekunde kao što je lani RB20 bio brži od prvog idućeg.
Gotovo nevjerojatno da je McL39 brži skoro sekundu od RB21.
Nevjerojatna razlika i pad performansi RBR-a, a istovremeno rast McL-a.

Ferarri je na kraju imao dobar rezultat ali bilo bi zanimljivo vidjet da nije bilo SC kako bi zavrsilo na kraju,posto su zadnji stint planirali sof na oba bolida!

Ferrariju je najmanje odgovarao SC.

Ferrariju bi odgovarao SC 10 krugova kasnije.

Pa kaj nije Max blizi prelasku u Mercedes ? Verstappen i Antonelli ,brutalna komba. Antonelli ima ogroman potencijal da bude u rangu Maxa.
max ce nastavit u aston martinu uskoro

Ako ovakav bude kao sada čisto sumnjam

lako se to promjeni

Stvar je u tome da Max siguno neće sa konja na magarca. Dok aston ne bude konkurentan mogu ga zaboravit.

Imaju Adriana... novi wind tunel i svašta nešto... to je ekipa koja ulaže i raste i to jako

Ja se nadam da bu Toto ostao pri Russellu.Zasluzio je svoje mjesto u Mercedesu,ove sezone je za sad jedan od ako ne i najbolji vozac.Izvukao je maksimum iz bolida svaku utrku.Uz malo bolji bolid i eto WDC .

Russell je po meni jako slican profil vozaca kao i Lando, cim pritisak poraste on grijesi sve vise i vise... Nadam se i ja da nece biti tako zbog prvenstva, ali tesko... XD

Max po ko zna koji put pokazuje svoju klasu,cudo od vozaca.

Alonso je to najbolje sazeo (parafrazirati cu):
"Max doveze auto na poziciju koju taj isti auto ne zasluzuje."
Svaka mu cast, bez obzira na sutrasnji ishod utrke.

Jeddah je najbrža staza u kalendaru, Red Bull ima veću maksimalnu brzinu od McLarena, a Lando je uradio Maxu pola posla tako što se samoeliminisao, tako da ne bih rekao da je Max napravio dobar rezultat "uprkos svima i svemu". Naravno, on jeste, kao i gotovo uvek, bez greške odradio svoj deo posla, no ovde je imao i sasvim solidnu šansu.

lando,odustani od karijere

Ovo je poprilicno brza staza i Max je odlicno odvozio..izgleda da RB i nije baš traktor kakvom ga neki prikazuju..prvi Max!Sutra bude zanimljivo,,ocekujem barem jednu crvenu zastavu

Simply lovely.
Koja životinja. Koji luđak.
Dva Maxova pola ove sezone, dva rekorda staze.
Svakim performansom ušutka nova usta.

...ocekujem barem jednu crvenu zastavu
Meni je neverovatno da je neko namenski napravio autodrom i projektovao ga tako da je gotovo cela staza ograđena zidovima. (Šlag na torti je što izgleda ni te zidove nisu lepo izveli, čini se da je Yuki, kada je na treningu očešao zid, zapeo o izbočinu na spoju dva bloka i zbog toga ostao bez točka.)

Navikao sam da trkeljate, ali tako možete pričati i o Monaku koji je na kalendaru još otkad su dinosauri trčali po kopnu.
Corniche je deset puta bolja, kompletnija staza od Monaka i bez obzira na luksuz i ono što predstavlja Monako, ako ijedna gradska staza treba ostati - to je Corniche.
Od novijih staza, definitivno najbolja bez premca.
O posjećenosti vikenda na istoj bi se dalo špekulirati, ali ono što nudi.
Još su ju sad dosta i redizajnirali na mnogim kritičnim mjestima, gdje su zidove odmaknuli od pasica

Možda, al' je li Saudijska Arabija siromašna ili mala, pa nema para za pravu stazu ili nema gde da je sagradi?!

Možda, al' je li Saudijska Arabija siromašna ili mala, pa nema para za pravu stazu ili nema gde da je sagradi?!
Pa sto nije Qiddiya City u planu za 2028?
Kazu da ce biti nasjkuplja staza na svijetu.

Croatia ring ce biti najljepsa staza na svijetu dok se zavrsi, alo. Mislim da su papiri rijeseni, dozvole prikupljene, privatno financiranje osigurano.

nekom 5 sekundi nekom 10 :)
Jebena utrka,gustao sam od pocetka do kraja!Koji je gust bio gledat Leclerca kako se brani od Landa..da je to Max radio bilo bi hvalospijevq….da je Lec bio na medium vjerujem da bih obranio poziciju!
Sve u svemu odlicna trka a ne ono umjetnicko tehnicko sranje u Japanu!