Sport

Kutak za ljubitelje Formule 1

sudy_freak pon 24.3.2025 09:28
volegradele kaže...
Jebote nezz sta je gore..bit navijac Hajduka ili Ferraria

Moja sućut kako god okreneš.

Bizarna utrka. Totalno neočekivan rasplet s jednim stopom. Ove hard gume su držale neeevjeerojatno.

Downforce utjecaj na srednjem brzom sektoru za Leclerca očito ne vrijedi s obzirom na štetu na prednjem krilu.

Sad će bit super kad se iduću utrku svi krenu udarati na početku kako bi se oslobodili prevelikog utjecaja prednjeg krila i namjerno si smanje downforce hahaha.

I ovaj maxterpiece overtake kroz T1-T3

Switch-back overtake doesn't get better than this

Sve u svemu, sezona za anale u najavi 

Krellac uto 25.3.2025 17:37

Ništa to još nije službeno. Sve je u rangu rekla-kazala, speculations, sources have told... Osobno ne vjerujem da će ga mijenjati. Tsunoda je prgav, a Lawson ga je pobjeđivao u nižim kategorijama.

Memphis uto 25.3.2025 22:15

Vecina raznih glasina je potvrđena iz raznih izvora da je to gotova stvar. Između ostalog i Ralf Schumacher koji do sada bio uvijek u pravu po pitanju glasina iz RBa. Lawson ide nazada u Racing Bullse.

sudy_freak sri 26.3.2025 08:40
Krellac kaže...

Ništa to još nije službeno. Sve je u rangu rekla-kazala, speculations, sources have told... Osobno ne vjerujem da će ga mijenjati. Tsunoda je prgav, a Lawson ga je pobjeđivao u nižim kategorijama.

Tsunoda ne da više nije prgav nego je sazrio u zadnjih dvije sezone kao rijetko tko.

Mene je samo strah da radi kompleksnosti i zajebanosti vožnje RB21 ne bi Yuki nastradao i uništio si karijeru jer isto neće moći biti kompetitivan.

RB21 jedino možeš voziti ako si Max.

Krellac sri 26.3.2025 15:42
sudy_freak kaže...
Krellac kaže...

Tsunoda ne da više nije prgav nego je sazrio u zadnjih dvije sezone kao rijetko tko.

Mene je samo strah da radi kompleksnosti i zajebanosti vožnje RB21 ne bi Yuki nastradao i uništio si karijeru jer isto neće moći biti kompetitivan.

RB21 jedino možeš voziti ako si Max.

Hmmm znači taj bolid je posebno zajeban u odnosu na druge?! Na temelju čega to zaključuješ? Na temelju dvi trke?!

Ivan(4) sri 26.3.2025 16:38
Krellac kaže...

Hmmm znači taj bolid je posebno zajeban u odnosu na druge?! Na temelju čega to zaključuješ? Na temelju dvi trke?!

Sam RB daje neke izjave u tom stilu ("brzi automobili nikad nisu laki za vožnju", "Lawson bi imao bolje rezultate u bolidu Racing Bullsa"...). Kad se to sabere sa narativom kako je McLaren mnogo brz, ispada da je poruka RB-a: "Naš bolid možda jeste sporiji od konkurentskih, ali je zato neupravljiv!"

Chronosus sri 26.3.2025 19:45
deepshitcro kaže...
Pa nasi forumasi znaju vise o F1 od ostatka svijeta, ponekad i od vozaca. Ako netko nije pogledao, izvolte:
https://youtu.be/T5VK_1gGTkA?feature=shared

Direktno od Hornera:

Horner himself has admitted that development directions have had an impact on the performance swings between drivers, but that is not such an unusual thing to understand.

"If I think back to the beginning of '22, we had quite a stable car with quite a bit of understeer in it, which obviously Max hates," he said.
"We had an upgrade in Spain where we put a lot more front into the car and Max made a big step forward, and Checo sort of nosedived from that point.
"So you've got to produce the quickest car and you're driven by the information that you have and the data that you have.
"As a team, we don't set out to make a car driver-centric, you just work on the info that you have and the feedback you have to produce the fastest car that you can. And that's obviously served us very well, with 122 victories.""

Iz članka

https://www.the-race.com/formula-1/liam-lawson-red-bull-f1-paying-price-for-sergio-perez-failings/

Ivan(4) sri 26.3.2025 21:15

Prilika koja se ne propušta, a sa druge strane zahtevan bolid i ekipa koja ne daje mnogo vremena za privikavanje i koja od tebe očekuje da isprobavaš potencijalne setupe i taktike za Maxa, a istovremeno voziš dobre kvalifikacije i trke, idealno brže od ostalih timova, ali uvek malo sporije (ili "sporije") nego Max.

robogo čet 27.3.2025 13:41

Nekako mi se čini da Yuki ne gubi ništa. Na kraju sezone mu istječe ugovor. Ako bude dobar, može si osigurati mjesto u RBR. Ako ne bude dobar, svima je jasno da je problem bolid, a ne vozač.

Ionako će uskoro put Aston Martina...

Krellac čet 27.3.2025 14:48

Za mene je ovo brzopleta odluka. Čovjek uopće nije imao priliku pošteno se upoznati s bolidom. Na testiranju u Bahreinu prvi dan su on i Verstappen podijelili vrijeme u bolidu, a prvi dan znamo kakav je. Drugi dan je cijeli bio njegov i bio je nikakav zbog problema s bolidom i kišom. Treći dan nije ni vozio. Potom uleti u Melbourne s lošim vremenskim prilikama i konačno u Kinu sa samo jednim 60-minutnim testiranjem zbog Sprinta. Meni ga je žao, nije dobio priliku koju zaslužuje te im želim još gore rezultate.

Chronosus čet 27.3.2025 15:32
Krellac kaže...

Za mene je ovo brzopleta odluka. Čovjek uopće nije imao priliku pošteno se upoznati s bolidom. Na testiranju u Bahreinu prvi dan su on i Verstappen podijelili vrijeme u bolidu, a prvi dan znamo kakav je. Drugi dan je cijeli bio njegov i bio je nikakav zbog problema s bolidom i kišom. Treći dan nije ni vozio. Potom uleti u Melbourne s lošim vremenskim prilikama i konačno u Kinu sa samo jednim 60-minutnim testiranjem zbog Sprinta. Meni ga je žao, nije dobio priliku koju zaslužuje te im želim još gore rezultate.

RB je govnarski prema vozačima još od doba Kvyata. Njega su isto torpedirali ekspresno iako je imao solidan početak sezone.

Tako brzopleto upropaštavati mlade talente... Jasno je bilo da će vrlo vjerojatno biti isto s Lawsonom, samo nitko nije očekivao ovakav spektakl.

Srećom, svi su se uspjeli vratiti s ruba propasti i ostati na gridu sa solidnim rezultatima.

S druge strane očito su vrlo svjesni u RB-u kakav je bolid. Mislim da je i to jedan od razloga (uz lovu) zašto su držali Pereza tako neočekivano dugo, znali su da je potreban poseban vozač da hendla takav bolid i očito nisu vidjeli smisla isprobavati s drugima dok god je Perez bio redovito u bodovima. Pri kraju kad nije uspjevao ni to, tek onda su zaključili da mogu probati i s nekim drugim.

Žao mi je samo što Perez nije otišao u neke midfieldere da si rehabilitira reputaciju, mislim da bi  i dalje bio best of the rest, kao i većinu svoje karijere.

volegradele čet 27.3.2025 16:31

Meni je u dalje suludo to da imas dva bolida i da su oba rađena po Maxovim postavkama i da ga nitko drugi ne moze vozit!
Sto je sa prve 3 Maxove titule?!
2021 Perez 4
2022 Perez 3
2023 Perez 2
Sto im nije to bilo doboljno pa su dalje razvijali samo Maxov bolid i popusili konstruktor prosle godine..Perez 8

Memphis čet 27.3.2025 17:29
Krellac kaže...

Pa to je odluka zbog amoziteta prema Yukiju. Yuki je trebao vozit RB od prvog dana. Sad su došli opet na isto s tim da su upropastili jednog svog vozača koji vjerojatno više RB-a neće vidjet. Imao je priliku u Visa bolidu pa nije pokazao ništa spektakularno od tolikog hypa da se zamijeni sa Ricciardom. Ništa bolji nije bio možda samo gori. Iako da istina je trebali su ga ostaviti u Racing Bullsima da sazrije. Ali problem RB-a je taj kaj su oterali Ricciarda i Pereza pa nije imao tko vozit. Sa svojim stavom i ponašanjem prema vozačima doveli su se u situaciju da se nitko baš previše ne trga da vozi RB osim možda nekih vozača koji su izgubili mjesto na gridu. Yukija nisu htjeli ni pod razno, ne bi ga ni sad uzeli da imaju kojeg svog metnut. Pa rađe stave Yukija kojeg moraju trpit radi Honde (iako je on logičan izbor budući da je najbolji po tempu) i za kojeg Honda plaća njima milijune da bi Yuki vozio. Ako se Yuki ne snađe onda će tek biti pravo pitanje koga metnut. A to će onda biti neki vanjski kojeg će morat platit jer nitko od otpisanih se sigurno neće vratit RB.

Al bitno da stari prdonja Marko konstantno piša po drugim kiwijima a njegov je ispao najgori. I drago mi je kaj im se to odbija o glavu. Ako im ne upali sa Yukijem bit će to još jedan debakl. Drugi debakl će biti ako ubrzo ne porade na bolidu napustit će ih i Verstappen onda su tek u problemima.

DaNiTo čet 27.3.2025 18:32
deepshitcro kaže...
Nije istina da nitko osim Maxa ne moze voziti RB, imali su priliku potpisati sainza pa nisu. Vjerojatno jer se izbjegavala konkurencija za pobjede...

Sainz je ocajan u williamsu,albon ga dere,a ti mislis da bi konkurirao maxu? :D

Memphis čet 27.3.2025 18:52
deepshitcro kaže...
Nije istina da nitko osim Maxa ne moze voziti RB, imali su priliku potpisati sainza pa nisu. Vjerojatno jer se izbjegavala konkurencija za pobjede...

Mislim da Sainz nije njih gledao kao opciju ionako je otišao od njih. On je težio Mercedesu, Williamsu i Alpineu