Hrvatska nogometna reprezentacija

Imas pravo, prije tekme sam rekao treba krenuti u utakmicu kao da je 0-0 to nitko ne ocekuje i ako se ugrabi jedan gol moze se preci na bunker iako ja mrzim kad HR igra bunker jel to neznamo pogotov protiv ovako jake momcadi. Livakovic je bio vanserijski bez obzira na penale bez njega bilo bi davno rijeseno.Modric iako ga volim gledat kako igra trebao je izaci nakon prvog poluvremena imao 3 pogreake koje samo srecom
nisu bile kaznjene.

Sve to stoji ali nešto se pita i igrače. Realno izvukli smo 2-0 na Poljudu iako nismo bili bolji za 2 gola. Sumnjam da to što ne možemo danas preći centar je sve do Dalića. Nekad te protivnik (pogotovo pred svojom publikom) jednostavno stisne i ne možeš izaći. Ne vjerujem da je taktika bila sjedi u svojih 16 metara od prve minute. Mi uvijek krećemo toga da smo jednako talentirani kao ekipe poput Francuske, pa onda nakon toga je sve do trenera. Ali to jednostavno nije tako. Treba jednom reći da su ljudi jednostavno bolji i točka. Livaković nas je držao na životu kroz dvije utakmice, koliko je šansi Mbappea samo skinuo. Kad pogledaš motoričnost njihove cijele ekipe i onda usporediš sa našima, naši u usporedbi izgledaju kao kad se skupe one ekipe legendi od 50-60 godina pa ponovno zaigraju jednu revijalnu utakmicu.

Vidi ti trenera, sve pršti od znanja, ja bih ovo, ja bih ono. Dečki, niste u poziciji išta od tog, tako da se otavite kaj bi vi. Francuska je bila bolja u tri poluvremena od četri, utakmica je otišla u penale i to je to. Ponosam sam na naše dečke kako god bilo, a francuzima čestitam na prolasku.

Ima tu istina, trebalo je ipak slozit drugacije igru. Modric i kovacic nebi trebali skupa igrat. Kovacic kad nema modrica igra puno prodornije i hrabrije neznam zasto ali tako je. Jbg. Valjda ce nesto nauciti iz ovoga. To sto je Baturina pucao prvi penal nije mi jasno nikako.

Samo moje misljenje, uvijek kad HR igra bunker neprode dobro eto u Splitu 45min iznimka. Jbg. Bit ce bolje

Mi ne igramo kukavički, igramo koliko nam protivnik dozvoli.
Po milijunti put; Selektirati brze igrače od pionira ℹ igrače s plućima.
Onaj Baturina krene naprijed petljati, a guzica mu ostane iza, spor si dečko, spor.
Naši novinari pišu i pričaju o najboljem veznom redu na svijetu, a to su Kovačić i Modrić, Petar Sučić
Ne znam koji mi je danas bio smješniji.
Luka je danas trebao ući u 75 minuti, jer čovjek nema snage za ponoviti splitsku tekmu (ne igra redovito+godine) . To retardirani Dalić ne vidi, on će ga stavljati do Lukine 57 godine života, zaslužio je.

Modric bio netipicno los ali njegove godine treba uzeti u obzir i tesko mi ga kritizirat kad znam koja je igracina. Bit ce jos utakmica nema veze. Onaj penal od Mbapea je Livi imao steta bas da nije skinuo Donatelu tu loptu. Slazem se mislim da je usao kasnije bilo bi bolje ali lako je sad pricat. Da je zabio gol u 2. Minuti nebi tako pricali 😂

Modric bio netipicno los ali njegove godine treba uzeti u obzir i tesko mi ga kritizirat kad znam koja je igracina. Bit ce jos utakmica nema veze. Onaj penal od Mbapea je Livi imao steta bas da nije skinuo Donatelu tu loptu. Slazem se mislim da je usao kasnije bilo bi bolje ali lako je sad pricat. Da je zabio gol u 2. Minuti nebi tako pricali 😂
To je bilo coekivano s obzirom da je igrao 90 minuta zadnju utakmicu (u kojoj je bio odlican). Plus alergije sa kojima ima probleme i putovanje. Sve to ostavlja traga u tim godinama.
Kad su se izvodili penali, rekao sam da će se vratiti francuzima i da će ih nekako utrpat koliko god Livakovic bude dobar, jbg. Kad se sve stavi na stol, Francuzi su zaslužili proći dalje koliko god mi željeli drugačije. Kad igraju ovako ne može ih pobijediti nijedna reprezentacija.

Jesu, igrali su brutalno dobro jedino je Livi jaci bio od Mbapea 😂 mislim da mu je skinuo penal ovaj bi ga sanjao

Pise forumski kolega, da je bio kvalitetni izbornik, decki bi osvojili zlato. Stari moj, nemas pojma. Hrvati su miks naroda. Mentalitet nam je borba, al bez pritiska. Hrvati su na tim natjecanjima bili ekipa. Disali su jedan za drugog. Izbornik tu nema sto dodat. Koje ce on mehanizme uigrat? U kratkom vremenu? Stega nekakva? Zlatko Dalic je tocno sto hrvatskoj reprezentaciji treba. Na zalost, znanja nema, ali manje bitno. Izvukao je maksimum iz natjecanja, od ljudi koji su mu bili dostupni, odstranio je sve tumore na vrijeme te je pruzio ruku pomirenja najboljem igracu HNLa. Steta sto je isti lijeni mangup. Jel trebao Modric biti na klupi? Je. Jesu nasi htjeli igrat bunker? Nisu. Jel Baturina trebao pucat penale? Apsolutno. Bilo je dobro. Francuzi su bolji, procitali su kako Hrvati igraju, grizli su i zasluzeno dobili.

Slažem se, nemam pojma i zato ja nisam izbornik. Kao što nisi ni ti. To ne znači da ne možemo podijeliti neke svoje dojmove. Sa nekim stvarima se možeš složiti, sa nekima ne moraš. Zbog čega onda imamo uopće ovu temu, ako je nemožemo začinit i unijeti malo drame.
Sve što si napisao ima svoju podlogu. Još pod dojmom utakmice sam napisao neke konfuzne konstrukcije pa sam pojasnio neke stvari u tom postu (ne brini, ništa nije pobrisano kao što to rade neki. frustriran nakon lošte utakmice, očito sam uzeo krivi izbor riječi u nekim rečenicama).
Upotrijebio sam izraz kvaliteta trenera, ne izbornika. Tu sam više ciljao na kvalitetu stožera jer Dalić nije jedini trener. Nitko ne osporava uspjehe Dalića koje je ostvario sa ekipom. Meni osobno tu fali osoba koja će biti prava desna ruka Daliću. Tko će za vrijeme utakmice vidjeti da su Francuzi spriječili neke stvari u organizaciji naše igre, dati sugestije, imati već pripremljeni rezervni plan, a da to nije isključivo idemo u bunker. Pa ove ekipe koje osvajaju prvenstva, to imaju. Pa jel ne možemo nešto i mi preuzeti od njih. Zar mi Hrvati, moramo uvijek se striktno držati isključivo svojega. Pa nisu ti Francuzi i Španjolci slučajno uzeli neka zlata.
- Je li opravdano da imamo jedno pravo krilo u reprezentaciji u rosteru (Ivan perišić sa 36 godina)?
- Da nakon odlaska Broza, Mišić nije zasluzio poziv?
- Da Fruk ne dobije šansu u obje utakmice, ako još znamo da može kombinirat sa Ivanovićem (Rijeka connection)?
- Da idemo po rezultat i prolaz sa 5 veznih igrača u produžecima bez ijednoga krila?
- Što se tiče slučaja Livaje, "bolje spriječiti nego liječiti" - zašto nije prekinio taj trening gdje je krenulo sranje?
- Je su li ti izjave Dalića prije i poslije većine utakmica koje je izgubio previše populistički orijentirane. Ne fali li tu neka doza samokritike?
"Zlatko Dalic je tocno sto hrvatskoj reprezentaciji treba" - U nekim segmentima da. Ajmo reći da si u pravu. To ćemo znati, ovisno tko bude naslijedio Dalića nekada u budućnosti. Nemoj zaboraviti da su prethodni izbornici imali veliku ulogu u stvaranju karaktera ove reprezentacije, tu pogotovo mislim na Bilića. Ta generacija se stvarala godinama, nije započela dolaskom Dalića, iako je i on dao neki svoj touch. Hoće li momci poput Baturine, obojice Sučića, itd. imati isti taj karakter kad vise ne bude seniora, to će biti pravi odgovor na tvoju tvrdnju i je li Dalic bio to sto nam je trebalo

Izjave Dalica nakon pobjede su u domeni decki su napravili vrhunski posao. Kad izgubi, vecinom preuzima u potpunosti krivnju. Sve sto si ti napisao ima pokrice. Sa ipak prosjecnom reprezentacijom, gdje je samo Modric bio najbolji na svijetu, Hrvatska je osvojila medalje. Da, svi su igraci veoma bitni u svojim klubovima, medutim nitko osim Modrica nije bio vrhunac. Petkovic i Orsic su igraci od 5 milijuna eura ukupno pa su odigrali jako dobro i dali svoj obol rezultatu. Bruno je zabio krumpir zivota Brazilu koji je uvijek jako nezgodna momcad.

2 stranice kakanja po Daliću i reprezentaciji jer smo pazi ovo ispali u nokaut fazi lige nacija od FRANCUZA na penale?
Daj vratite se u realnost, da daleko je Dalić od nepogrešivog i daleko je ona igra od gledljive ali svi koji misle da smo mi kvalitetom u rangu francuza, španjolaca i slično se trebaju uputit na najbliži oblak sa liftom i spustiti na zemlju.
Odigrali smo koliko nam su nam francuzi dopustili, naši su se i u prvoj tekmi potrošili prvo ofenzivno u 1. poluvremenu i onda defenzivno u 2. poluvremenu i opet je to defenzvno izgledalo dobro u toj drugoj utakmici s obzirom da se skoro igrala ševa na naš gol.
Ljudi božji ta francuska ima cijeli kontinent za regrutacju igrača, oni u svakom trenutnu imaju valjda 40-50 igrača koji igraju na vrunskoj razini u top ligama dok mi možemo na prste nabrojati koliko takvih igrača trenutno imamo. O tome koliko se "ulaže" u infrastrukturu i sport općenito naspram njim mi smo čudo o kojima treba film snimiti. Niko nebi danas kmečao i spominjao igru da smo npr izdurali da ostane 0:0, 1:0 il prošli na penale ali ovako je sad "trebao je ovo trebao je ono, trebao je s ovim startat, ovog vadit bla bla bla".
Tko je pričao o kriminalnoj igri kad smo izbacili Brazil na SP? Niko, odigrali smo istu ovakvu tekmu, defenzivno čvrsti i dolični a prvi put u okvir gola zapucali u produžecima.
O onim spikama za nekakva uigravanja da ne pričam, kakvo uigravanje? Okupiš se, odradiš 2 treninga i imaš utakmicu, poslije toga rekuperacija i neki lakši treninzi pa sljedeća tekma i razlaz za to okupljanje. Kad da se išta uigrava? Pa nije to klub da imaš prijelazni rok i par mjeseci priprema da nešto tu radiš i uigravaš.
Ako ništa veseli to da ne primamo puno golova to daju nadu da možemo opet biti dobri na sljedećem prvenstvu.

Stoje i kritike i pohvale Daliću. Po meni, nakon Rusije i ponovljenog uspjeha u Katru ne mogu mu ništa više zamjeriti. A povrh dva svjetska igrali smo i finale Lige nacija te smo redovito unutar top 10 repki svijeta. Kad pogledaš realno gdje nam je liga i koliko smo jaki po igračkom kadru kontinuirano prebacujemo očekivanja.
Kratki osvrt na tekmu s Francuzima; mislim da je u pitanju kvaka 22, jer kad imaš igrača kao što je Modrić u Hrvatskoj, Ronaldo u Portugalu i slično onda ti oni kao kapetani moraju igrati. I dok su u repki su na prvom mjestu. A da je Modrića u drugoj tekmi ostavio na klupi mislim da bi stvorili puno više preduvjeta za prolaz dalje. Očito je bilo da ne može, da je preumoran, da griješi i da bi Kovačić mogao od početka pokriti njegovu poziciju, a da on eventualno uđe u 70-oj i odradi do kraja tekmu. Ali, ne možeš takvog igrača ostaviti na klupi. I dok je Luka tu kao najbolji igrač i vođa generacije će biti na prvom mjestu, pa ti to nekad donese kao u prvoj tekmi odličan uspjeh, a nekad ti smanji šanse za pobjedu kao u drugoj.
Realno je bilo za očekivati da će proći Francuzi, najbolji primjer zašto je negdje sredinom drugog poluvremena druge tekme, mi ubacujemo Ivanovića koji vrijedi 5 milijuna eura, oni ubacuju isto svoju mladu nadu koja vrijedi 50 milijuna eura. A imaju takvih još pet koji čekaju svoju priliku. Jednostavno je razlika u kvaliteti prevelika. I opet uz sve to smo ih sveli na penale i bili jako blizu prolaska. Šteta, ali to je naša realnost.
Je li u repku trebalo zvati Mišića kao zamjenu na poziciji zadnjeg veznog playmakera, je li trebao biti Pjaca kao brzo krilo, je li trebalo ranije uigrati Moru i Jakića u ekipi? Livaja kao najbolji igrač HNL-a? Bi li to promijenilo stvari na bolje ili unijelo neki nesklad u ovaj kolektiv? Možda da, možda ne, ali Dalić povlači te poteze i ima rezultate kojima to potvrđuje.
Doktorska disertacija Didier Deschamps-a i kako se igra kad imaš trenera koji zna kako i što treba raditi kad loviš rezultat. Trkački, taktički odigrano na vanserijskom nivou. U 1. utakmici veliki problemi u sredini terena. I što radi francuski izbornik. Očekuje kukavičku taktiku Dalića, očekuje da bi vezna linija mogla kondicijski biti u problemima, diže linije prema gore da zamaskira nekreativnost u sredini, daje ulogu Mbappe-u da što više ulazi u sredinu gdje uništava naše vezne koji dišu na škrge. Dalić nažalost ne prepoznaje čitavu utakmicu ništa, uvodi Moru i Jakića nakon 2-0, sve vanserijski golgeteri koji bi trebali preokrenuti utakmicu (ali na to smo se već trebali naviknuti kod njega).
Da, neka mu dižu spomenike, ali ništa od toga ne bi bilo da nije imao par pojedinaca koje više nažalost teško da će jedan dugi niz godina se pojaviti ponovno. Da smo imali i malo kvalitetnijeg trenera, otišli bi barem sa 1 zlatom oko vrata u tom periodu (EDIT: da je bilo malo više kvalitete u stožeru, ne nužno sami izbornik ,zato je inicijalno upotrebljen izraz trener. ova rečenica se nije slagala sa onim sto sam napisao ispod pa radi toga pojašnjenje, očito sam bio još pod dojmom utakmice).
Mi nijednu utakmicu u playoffu ne možemo završiti da ne ode u produžetke. I to nešto govori. Ima neke svoje limite, ali imaš mogućnost ih prepoznat i u stručni stožer dovesti ljude koji ti mogu pomoći u tome (Ladić, Čorluka i Subašić, oni će sigurno to preopoznat, dajte molim vas). I to mu najviše zamjeram. Sve ostalo, svaka čast, u nekim segmentama trenerskoga posla je vrhunski i ne bi bili tu gdje jesmo (EDIT: ovaj dio također sugerira na to da Dalić nije loš izbor s obzirom na naš mentalitet. ali radio je i puno grešaka, i tko zna gdje bi ekipa završila da tih grešaka nije bilo)
Od penala nisam puno očekivao, pa ne znam jel itko na terneu ih zna pucati osim Pašalića u tom trenutku. A šta reći o Livakoviću više i onda ima nekih koji govore da on nije najbolji golman kojeg imamo. Dajte ljudi nemojte pričat gluposti.
Od igrača, ove 2 utakmice Livaković i Šutalo fantastični. I da, Kramarić (sad će neki kolutat očima), ali da taj momak je defanzivno odigrao jednu od najbolje 2 utakmice u reprezentaciji. Sva sreća idemo u lakšu skupinu pa ne moramo možda strahovati od Ukrajine i Islanda. Jer smo sposobni izgubiti takve utakmice. Ništa, slijede kvalifikacije.
EDIT: Pojašnjene neke stvari u komentaru jer su u brzini upotrebljeni neki izrazi