Bodybuilding - od početnika do naprednih

ok bato vjeruj onda u integralne pahuljice

Pitao sam i na fitness discordu da li je crveno meso lose za zdravlje, pa kazu da nije ako uzmes meso sa manje masti kao svinjski but i file, puno masnoce iz crvenog mesa kazu da nije dobro za zdravlje

Doslovno svi se slažu da je crveno meso najbolji izvor proteina i generalno najkvalitetnije meso, ali ne ovi bug forum stručnjaci su doletili direktno iz 80-ih i rekli da je nezdravo.
Plus još rekli da ljudi koji su fit na ovoj temi ne izgledaju dobro.
Legit stuff

Sve je zdravo u umjerenim količinama.
Vjerujem da gutanje svinjetine i govedine svakodnevno nije zdravo.
Ali dvaput ili triput tjedno pojesti komad buta ili vrata, da se tijelo napuni nutrijentima, je apsolutno poželjno.
Najgore je procesuirana hrana u kojoj se nalaze konzervansi, zgušnjivači, arome, bojila i sl. Sve je to kao "dopušteno" ali dugoročno nije zdravo.
Tako da, ko ima para i mogućnosti, neka guta meso, ali neka ne zaboravi povrće i kuhanu hranu (variva).
Nisam nutricionist, samo gledam svoje tijelo i što mu paše pa prodajem pamet. Možda sam skroz u krivu.

Crveno meso je štetno prema večini znanstvenih i zdravstvenih institucija tako da ne vidim kako netko može tvrditi obrnuto pogotovo s anegdotalnim primjerima.
daj jedan link gdje piše da je crveno meso štetno...?? isto kao i jaja do prije 20 godina i sl. i ne govorim o razno raznim mesnim prerađevinama i salamama.

Crveno meso je štetno prema večini znanstvenih i zdravstvenih institucija tako da ne vidim kako netko može tvrditi obrnuto pogotovo s anegdotalnim primjerima.
Izvlačiš podatke iz konteksta i time širiš dezinformacije.
Je li crveno meso štetno? Ne, nije.
Je li crveno meso štetno u abnormalnim količinama? Je.
Je li crveno meso štetno kao jedini izvor prehrane? Je.
Ajd se više skinite sa "X je opasno za zdravlje" tematike jer očigledno nemate pojma o čemu pričate.
Crveno meso, pa zob, pa jaja... što je sljedeće da ne valja?
While she notes that the body needs fat, too much saturated fat can increase the risk of heart disease and stroke.
Rješenje: nemoj jest odrezak svaki božji dan za svaki božji obrok.

Je li piletina ima isti broj potencijalnih nuspojava ako se jede češće?

Odnosno, nije niti alkohol toliko štetan u malim količinama no I dalje je to otrov..

znaci ovdje pise da nema ili ima jako malo dokaza da crveno meso uzrokuje bilo što..a isto se spominje i za bijelo meso..ono sto se spominje su upravo prerađevine.
imaš carnivore koji jedu iskljucivo crveno meso i nemaju ni jedan od ovih problema. ono sto se zna je da ljudi koji jedu vise crvenog mesa, jedu više u lancima brze prehrane, vise secera itd. pa su pretili i tako to..sto nema nikakve direktne veze sa stetnosti mesa.
ali naravno, pojedes pola majoneze i pola kile kruha uz odrezak svaki dan, za tvoje probleme krivo je naravno, meso i jos zalijes sa litrom cole. o tome i rupama u tim studijama je vec vise puta govorio Layne Norton.
sve je u kalorijama, a i u kolicini vlakana koje jedemo.

A kaj mislite o mlijecnim proizvodima ?
Cujem da to sve vise top sportaša izbjegava. Pod tim ne mislim na vegane nego one koji normalno jedu meso.

evo ti o mlijeku u knjizi apsolutno zdravlje (https://www.padevavilon.com/wp-content/uploads/2013/03/Apsolutno-zdravlje-II.pdf):
MLEKO JE NAJBOLJA NAMIRNICA KOJA POSTOJI?
Tako je, ali samo u slučaju da se radi o teletu! Ljudsko telo (a i ostalih zivotinja koje osim coveka i od
njega gajenih zivotinja to postuju) može najkasnije do druge godine života da vari mleko. Pri tome
naravno ne mislim da se dete treba dojiti dve godine. Posle toga se u telu više ne proizvode enzimi kao
npr. laktaza, koji razgrađuje laktozu u mleku. Mleko je još jedan osnovni uzrok nastajanja celulita. A i
kazein i druge proteine mleka kao odrasli ne mozemo da svarimo, pa je to jedan od glavnih generatora
autoimunih bolesti jer se u krvi normalno nalaze samo aminokiseline, a sada kruze delimicno svareni
proteini, koje imuni sistem pocne da napada kao uljeza. Posto je to "strano telo" jako slicno nasim
proteinima, te imune celije pocinju da napadaju i mnoge strukture u organizmu pri cemu nastaju alergije i
autoimune bolesti kao MS itd. Sluz u plucima ili polenska alergija su isto tipicne bolesti nastale
upotrebom mleka. Isto tako u "prirodnoj" medicini preporucena surutka sadrzi puno nesvarljivih
autoimuno problematicnih proteina, da ne spominjemo pri tome visoku koncentraciju prosutnih toksina
Kiseline nastaju zbog:
1. upotrebe šećera
2. upotrebe kafe
3. jedenja mesa (trend ludovanja za belančevinama) i uzimanjem proteina za fitness
4. upotrebe opojnih sredstava
5. nadimanja nastalih zbog truljenja i vrenja
6. nedovoljnog žvakanja i natapanja pljuvačkom
7. proizvoda od belog brašna i kiselo pripremljenih proizvoda od punog zrna
8. stresa
9. nemira zbog straha, ljutine, buke i jake disco-rock muzike, depresije, neraspoloženja
10. pogrešno i neumereno primenjenog sporta
11. industijski rafinirane soli
12. brze hrane junkfood
13. pritiska
Pozitivni uzročnici nastajanja baza su:
1. uzimanje povrća (osim prokelja)
2. uzimanje zrelog voća
3. uzimanje presne hrane
4. uzimanje salata
5. biljne belančevine
6. čajevi – biljni, ali ne crni ili zeleni
7. biljni sokovi
8. semenje i orašasti plodovi
9. život bez stresa
10. umereno, pravilno bavljenje sportom, kretanje
11. ljubav
12. sveži vazduh i svetlost
13. prirodni dodaci
ne kažem da je u knjizi sve točno ali ima dosta smisla, na kraju krajeva na taj način se hrani Novak Đoković i najbolji je ikad. probao sam i sam taj način prehrane i primjetio da imam više energije, koža čišće izgleda, mozak bolje radi, smireniji si i sl.

evo ti o mlijeku u knjizi apsolutno zdravlje (https://www.padevavilon.com/wp-content/uploads/2013/03/Apsolutno-zdravlje-II.pdf):
MLEKO JE NAJBOLJA NAMIRNICA KOJA POSTOJI?
Tako je, ali samo u slučaju da se radi o teletu! Ljudsko telo (a i ostalih zivotinja koje osim coveka i od
njega gajenih zivotinja to postuju) može najkasnije do druge godine života da vari mleko. Pri tome
naravno ne mislim da se dete treba dojiti dve godine. Posle toga se u telu više ne proizvode enzimi kao
npr. laktaza, koji razgrađuje laktozu u mleku. Mleko je još jedan osnovni uzrok nastajanja celulita. A i
kazein i druge proteine mleka kao odrasli ne mozemo da svarimo, pa je to jedan od glavnih generatora
autoimunih bolesti jer se u krvi normalno nalaze samo aminokiseline, a sada kruze delimicno svareni
proteini, koje imuni sistem pocne da napada kao uljeza. Posto je to "strano telo" jako slicno nasim
proteinima, te imune celije pocinju da napadaju i mnoge strukture u organizmu pri cemu nastaju alergije i
autoimune bolesti kao MS itd. Sluz u plucima ili polenska alergija su isto tipicne bolesti nastale
upotrebom mleka. Isto tako u "prirodnoj" medicini preporucena surutka sadrzi puno nesvarljivih
autoimuno problematicnih proteina, da ne spominjemo pri tome visoku koncentraciju prosutnih toksina
Kiseline nastaju zbog:
1. upotrebe šećera
2. upotrebe kafe
3. jedenja mesa (trend ludovanja za belančevinama) i uzimanjem proteina za fitness
4. upotrebe opojnih sredstava
5. nadimanja nastalih zbog truljenja i vrenja
6. nedovoljnog žvakanja i natapanja pljuvačkom
7. proizvoda od belog brašna i kiselo pripremljenih proizvoda od punog zrna
8. stresa
9. nemira zbog straha, ljutine, buke i jake disco-rock muzike, depresije, neraspoloženja
10. pogrešno i neumereno primenjenog sporta
11. industijski rafinirane soli
12. brze hrane junkfood
13. pritiska
Pozitivni uzročnici nastajanja baza su:
1. uzimanje povrća (osim prokelja)
2. uzimanje zrelog voća
3. uzimanje presne hrane
4. uzimanje salata
5. biljne belančevine
6. čajevi – biljni, ali ne crni ili zeleni
7. biljni sokovi
8. semenje i orašasti plodovi
9. život bez stresa
10. umereno, pravilno bavljenje sportom, kretanje
11. ljubav
12. sveži vazduh i svetlost
13. prirodni dodaci
ne kažem da je u knjizi sve točno ali ima dosta smisla, na kraju krajeva na taj način se hrani Novak Đoković i najbolji je ikad. probao sam i sam taj način prehrane i primjetio da imam više energije, koža čišće izgleda, mozak bolje radi, smireniji si i sl.
Vrlo netočno, naravno da postoje ljudi koji ne mogu probaviti laktozu ali također postoje ljudi koji mogu popit litru mlijeka dnevno (taj sam) i aposolutno normalno sve, nedavno vadio krv, ne može biti bolja i to detaljna krvna slika ne par stvari. Sad za vikend žena radila slavonski čorbanac za kćerkin rođendan pojeo sam sigurno kilu junećeg kuhanog buta u njemu ne odjednom nego tokom 2 dana. Juneći but kupljen na poznato od uzgajivača sa sela, jel to nezdravo? Znači to meso nije vidjelo antibiotika zna se on našalit samnom i reći kume moj ovo meso jučer je još paslo travu. Kakve masti iz buta? Jeste vi normalni?
Pa na 100g ima smješnih 5g masti od toga su 2g zasićenih. Jedna čokolada ima 32g masti na 100g proizvoda. I po čemu je to onda juneće mesto nezdravo? Ne govorim za ono iz trgovačkih lanaca koje dolaze od tko zna gdje ali ako uzmem na poznato kao i jaja i piletinu smatram da je to okej za 2 do 3 puta tjedno za ručak. Zdrava u uravnotežena prehrana i tip top si, jak kao konj, mišićav i zdrav, ne uhvati me prehlada preko zime a kamoli nešto drugo... Žitarice,whey,jaja,riba,piletina,junetina,svježi sirevi, voće i povrće, salate, orašasto voće, mahunarke kombinacija svega i neće bit problema uz sport i bez cigareta alkohola i ostalih sranja. I što manje rafiniranih proizvoda pašteti,hrenovki,salami,čipseva sve što je prerađeno... Uostalom to znate i sami ne moram vam ja soliti pamet...

I onda ti studija pokaže da alkohol snižava loš a podiže dobar kolesterol i sjebe ti cijelu crno-bijelu konstrukciju hrane koju smiješ i ne smiješ jesti...

Da li pijete neke preparate ili išta za energiju,ili testoterone ?
Često se osjećam baš umorno bezvoljno lijeno iako nisam ništa posebno radio..Kad mislim da idem vježbati kao da idem na robiju ali opet odradim trening.