Bodybuilding - od početnika do naprednih

delete

Ja bi se složio s Petrom u jednu ruku, da dobro izgrađeno tijelo otvara puno vrata. Kad si "pojava" (ne mislim sad na napuhane/nakljukane klaune), ljudi te gledaju, slušaju, nekako drugačije zračiš odmah.
Pogotovo ako nisi retard i imaš neke druge skillse uz to - apsolutno se slažem da puno znači.
Možemo se sad sprdati na taj račun, ali to je istina. Ljudi koji dobro izgledaju općenito dosta bolje prolaze na puno mjesta.
veliki problem je nositi se sa izgrađenim/vidno misicavim tijelom (kad se bas vidi da si velik, kako bez majce tako i obucen), stavlja veliki responsibility na leđa i zato mnogi neuspjevaju jer bi im samo nastetilo zivotu,
sto to znaci,
ako si nabildan i u komunikaciji pokazes mrvicu agresivnosti ili svoj bad day svi ce odmah uociti te se kloniti ubuduce i ne htjeti imati nista s tobom, (u drugu ruku ako si mediokritet i jebes nekom mamicu - nece biti toliko znacajno),
s druge strane ako si nabildan + pozitivan nasmijan komunikativan humoristican (nekako uspijes takav biti unatoc vlastitoj sjebanosti od bodibildinga) svi ce te gledati kao herkulesa koji je dosao spasiti dan i otvarati ti vrata, i sve zene ti htjeti pusiti kurac, sto je jako tesko
naravno moze se uvijek biti i nenabildan/prosjecnog/pa cak zapustenog tijela + pozitivan nasmijan komunikativan humoristican ali uz izgrađeno tijelo to biva kvadrirano i put ka drustvenom vrhu znatno laksi

10 god treninga i opet izgledaš kao prosječni gym baja.
nabildanost utjece na auru
ne bih rekao, u koji god gym uđem svi se odmah pitaju "tko je ovaj" i postavljaju mi zamke da me mogu proglasiti assholom

Celavci djeluju opasno hehe, stavi neku periku lol

Malo sam rekao da mi podebljaju hranu u bolnici pa cemo odradit nekakav agressive cut kad se vratim doma za 2 tjedna
Evo malo kako na robotu hodam i na razboju
https://www.instagram.com/reel/DHDupzNs8aX/?igsh=YTFwcjh5dXNxZ3Ey
https://www.instagram.com/reel/DHEM2DWN4iF/?igsh=ejA1bzN3ZmZ1Zmxx
cini mi se mozes dipse i zgibove raditi bez problema? temelji svoje treninge na njima, po 10 serija minimalno, eventualno jos improvizirani podni back extensions i crunchevi ako mozes osjetiti lower back i trbuh, zatim shoulder i arm day
za izgradnju misicne mase nelose bi ti bilo npr:
trening 1:
-10 serija dipsa i tu biti pedantniji biljeziti sto koliko mozes i brinuti o progressive overloadu
-podni chest fly ili ako mozes na klupici 5x10
-podni skull crusher 5x10
trening 2:
-zgibovi 10 serija
-nesto za zadnje rame bucicama 5x15, ono npr legnes na lijevi bok i desnom rukom radis pretklon
-biceps 5x10
trening 3:
-10 serija fly srednje rame
-low back/trbuh work
rotiraj u krug i ubacuj off dane po potrebi, mozes 3on 1off repeat a mozes i bez problema imati off izmedu svakog treninga, prilagodi svojoj volji i vlastitoj mogucnosti oporavka da si spreman opet kvalitetno odraditi istu misicnu skupinu i dugorocno jacati
Trebao bi moc dipseve i zgibove bez problema radit samo doma nemam di, jedini na niskoj hodalici da radim dipseve dok netko pridrzava hodalicu da ne padnem, a za zgibove si moram kupit neku sipku za zgibove , gledao sam ovako nesto pa da stavim ispred kuce https://www.instagram.com/reel/DHDupzNs8aX/?igsh=YTFwcjh5dXNxZ3Ey
Mislio sam pauzirat gornji dio dok sam u bolnici i posvetiti se vise nogama al ipak dosta ruke rade dok hodas i ostalo.
Doma sad imam trake crnu od 11-23kg i plavu 27-79kg pa sa plavom radim prsa jedan dan a sa crnom zadnje rame onako ispruzim ruke i odvajam 2 serije do otkaza blizu otkaza i onda s bucicama od 8 kila 2 serije do otkaza blizu otkaza za srednje i orednje rame to je nekih 20-28 ponavljanja te bicepse neki drugi dan i bicepse.
Sad vecina kaze da 2 serije do otkaza blizu otkaza je dosta, bas mi se i neda raditi po 10 serija.
od 2 serije ne ocekuj da ces postici vidljive promjene, zamisli zar zbilja mislis da bi belikus ovako napredovao da je trenirao po misicu 2 serije "blizu otkaza" umjesto rokajuci pumpajuci misic 15 serija od toga 10 na teskom compoundu? sto ti unutarnja inuicija govori?
lijen dio tebe zeli vjerovati da su 2 serije dovoljne, zato i ispitujem belikusa sto i kako radi da se iznose zaključci i ostali vide-primjene i slicno napreduju. i kazem ti, najbolji naturalci koje znam treniraju isto ubijajuci misic 1x tjedno klasicnim bb splitom, nitko nije na full bodyima ili upper lowerima sa par serija po misicu pomalo kroz tjedan...
biceps i sirinu leđa najbrze mozes izgraditi hrpom zgibova kao primary movement, prsa i triceps hrpom dipseva, (pogledaj street workout ekipu koliko repsa im se nakupi kroz jedan trening a samo takve pokrete rade), ruke biceps triceps hammer i skullcrushers, ramena upright row i flyevi 100+ komada i to je to, mozes izgraditi dobar gornji dio tijela
sto se tebi neda ili ne volis/nemas volje tako trenirati, jebiga.
za paraplegic bodybuilding si pronađi motivaciju, moze se, da se naljutis za 5 godina mozes biti ovakav https://www.instagram.com/blake_colleton_ifbbpro/

Upao u neku depresiju zadnjih mjesec dana. Energija 0, jedva 1-2 treninga tjedno. Bench mi bio 110x5 prije mjesec dana. danas na treningu pun kofeina, dobra glazba.. bench jedva 80x4. Isti bw. Nevjerojatan pad. Što ti je psiha, čudo jedno. I dokaz koliko toga je u glavi.

Malo sam rekao da mi podebljaju hranu u bolnici pa cemo odradit nekakav agressive cut kad se vratim doma za 2 tjedna
cini mi se mozes dipse i zgibove raditi bez problema? temelji svoje treninge na njima, po 10 serija minimalno, eventualno jos improvizirani podni back extensions i crunchevi ako mozes osjetiti lower back i trbuh, zatim shoulder i arm day
trening 1:
-10 serija dipsa i tu biti pedantniji biljeziti sto koliko mozes i brinuti o progressive overloadu
trening 2:
-zgibovi 10 serija
-nesto za zadnje rame bucicama 5x15, ono npr legnes na lijevi bok i desnom rukom radis pretklon
-biceps 5x10
trening 3:
-low back/trbuh work
rotiraj u krug i ubacuj off dane po potrebi, mozes 3on 1off repeat a mozes i bez problema imati off izmedu svakog treninga, prilagodi svojoj volji i vlastitoj mogucnosti oporavka da si spreman opet kvalitetno odraditi istu misicnu skupinu i dugorocno jacati
Trebao bi moc dipseve i zgibove bez problema radit samo doma nemam di, jedini na niskoj hodalici da radim dipseve dok netko pridrzava hodalicu da ne padnem, a za zgibove si moram kupit neku sipku za zgibove , gledao sam ovako nesto pa da stavim ispred kuce https://www.instagram.com/reel/DHDupzNs8aX/?igsh=YTFwcjh5dXNxZ3Ey
Mislio sam pauzirat gornji dio dok sam u bolnici i posvetiti se vise nogama al ipak dosta ruke rade dok hodas i ostalo.
Doma sad imam trake crnu od 11-23kg i plavu 27-79kg pa sa plavom radim prsa jedan dan a sa crnom zadnje rame onako ispruzim ruke i odvajam 2 serije do otkaza blizu otkaza i onda s bucicama od 8 kila 2 serije do otkaza blizu otkaza za srednje i orednje rame to je nekih 20-28 ponavljanja te bicepse neki drugi dan i bicepse.
Sad vecina kaze da 2 serije do otkaza blizu otkaza je dosta, bas mi se i neda raditi po 10 serija.
od 2 serije ne ocekuj da ces postici vidljive promjene, zamisli zar zbilja mislis da bi belikus ovako napredovao da je trenirao po misicu 2 serije "blizu otkaza" umjesto rokajuci pumpajuci misic 15 serija od toga 10 na teskom compoundu? sto ti unutarnja inuicija govori?
lijen dio tebe zeli vjerovati da su 2 serije dovoljne, zato i ispitujem belikusa sto i kako radi da se iznose zaključci i ostali vide-primjene i slicno napreduju. i kazem ti, najbolji naturalci koje znam treniraju isto ubijajuci misic 1x tjedno klasicnim bb splitom, nitko nije na full bodyima ili upper lowerima sa par serija po misicu pomalo kroz tjedan...
biceps i sirinu leđa najbrze mozes izgraditi hrpom zgibova kao primary movement, prsa i triceps hrpom dipseva, (pogledaj street workout ekipu koliko repsa im se nakupi kroz jedan trening a samo takve pokrete rade), ruke biceps triceps hammer i skullcrushers, ramena upright row i flyevi 100+ komada i to je to, mozes izgraditi dobar gornji dio tijela
za paraplegic bodybuilding si pronađi motivaciju, moze se, da se naljutis za 5 godina mozes biti ovakav https://www.instagram.com/blake_colleton_ifbbpro/
Je svaka serija treba biti do otkaza ako cu raditi po 5-10 setova ili samo zadnje dvije recimo i koliko odmora izmedu setova, mislim da sam na oko 77-78kg, za 2 tjedna kad dodem doma ide cut na 70kg, trebao bi unositi nekih 80-120 grama proteina jel?, rucak plus skyr i whey je vec na 80 tak g proteina, nekih 1000-1300 kcal ovisno o danu, ti propovjedas bulk i cut, znaci nekakav maingain sa 100-200 kcal vise nebi valjao, iako je to jako tesko za racunat ako sam ne radis rucak i vazes sve, povecali su mi invalidninu sad, mogao bi koju mjericu proteina vise uzet dnevno i nabaviti tu sipku za zgibove i pojas za kolica kad dodu nova sad za nekih mjesec dana

Jel bih mogao znati informaciju (prosjek ne tocno) koliko novaca ostavljate na prehranu (mjesecno) (ukljucujuci i kupovinu proteina i slicno tome)?

fila2208 Nema potreba da budeš toliko kritičan prema petru radi kemije, tu nas je 10 na forumu koji je prije svega informatički forum za igre, komponente itd. Rekao je tu otvoreno a mogao je srat da je natural i da diže 140x10 na benchu, ne treba osuđivati nikoga pogotovo ako netko sa svojim postupcima ne ugrožava nikoga, zna podjeliti i koji dobar savjet i svatko neka radi sa svojim tijelom što hoće. Treba biti da najbolja verzija sebe pa i u komentarima na forumu i trudit se dati normalan komentar pomoći ljudima.
Cordas Isto mi se desilo vjerovatno nagla promjena temeprature sa minusa na 20c i to sunce južina, uživam u gymu jer mi je to terapija gdje imam svoja 2 sata u danu i onda mi se počelo vrtit u glavi da odustanem hvala Bogu prošlo me i gazim još jače. Nevjerovatno da šta je psiha. Mada nisam preskočio niti jedan trening u zadnja dva tjedna kad mi je motivacija bila u minusu.
toxic 40e mjesečno na 2kg wheya, po potrebi kreatin 20e i preworkout 38e. Teretana 40e, ne živim sam nego žena djeca pa nebih znao za prehranu, mjesečno oko 500 eura ode na prehranu+ kućne potrepštine i tako to.

Pozdrav ekipa. Isprike sto uskacem ovako u temu. Da li itko moze pomoci gdje kupit neke rukavice s debljim jastucicima, jel ima sta? Imam problem s lijevom rukom dosta me boli jastucic kada dizem vece kilaze. Nikako ne mogu naci nista pametno, probao sam jedno 5-6 razlicitih i isti problem je sa svima. Ako ima netko kakvu preporuku bio bih zahvalan :)

fila2208 Nema potreba da budeš toliko kritičan prema petru radi kemije, tu nas je 10 na forumu koji je prije svega informatički forum za igre, komponente itd. Rekao je tu otvoreno a mogao je srat da je natural i da diže 140x10 na benchu, ne treba osuđivati nikoga pogotovo ako netko sa svojim postupcima ne ugrožava nikoga, zna podjeliti i koji dobar savjet i svatko neka radi sa svojim tijelom što hoće. Treba biti da najbolja verzija sebe pa i u komentarima na forumu i trudit se dati normalan komentar pomoći ljudima.
Cordas Isto mi se desilo vjerovatno nagla promjena temeprature sa minusa na 20c i to sunce južina, uživam u gymu jer mi je to terapija gdje imam svoja 2 sata u danu i onda mi se počelo vrtit u glavi da odustanem hvala Bogu prošlo me i gazim još jače. Nevjerovatno da šta je psiha. Mada nisam preskočio niti jedan trening u zadnja dva tjedna kad mi je motivacija bila u minusu.
toxic 40e mjesečno na 2kg wheya, po potrebi kreatin 20e i preworkout 38e. Teretana 40e, ne živim sam nego žena djeca pa nebih znao za prehranu, mjesečno oko 500 eura ode na prehranu+ kućne potrepštine i tako to.
Naravno, no od prvog dana i svojim nastupom je dao do znanja tko je i što je. Nisam kritičan radi kemije. Pikaj se brt, no sve nas tu omalovažavati jer nismoi 200% u gymu, sprdat nas što igramo igrice, što prioriet dajemo obitelji, dok je gym hobi...
Onda iduća scena, 100kg govana frajer stavi, skine se sa šprice i veli sad je puno teže njemu jer se skinuo...predobro
Ja sam ovdje djelio savjete još dok ti nisi ni znao šta je teretana, prije dobrih 10 godina i više. Bila je neka druga ekipa, djelilili se kontakti za myp narudžbe, pričalo realno normalno, djelili savjeti, nitko nikome nije srao, fantazirao.
exer je bio naporan, no i on je sad masu kulturniji.
Petar nije loš dečko ne mislim to, no sam je odliučio kako će se postaviti, tako će mu se i odgovoriti. Što se mene tiče nek se pika, nek bude olympia briga me, no njegovi postovi svisoka : svi ste masni, slabi, ne dajete se dosta, kompenzirate komplekse šta više ne trenirate, ne idete do maksimuma itd. su ga kod puno ljudi tu stavili na ''listu'' na kojoj je.
tako da smo svi smo tu radi komentiranja, zajebancije i svega, no neki su si uzimali previše malo, i zato tako i je.
U svakom slučaju nek radi tko šta hoće, no uz respetk svima ovjde koji dižu i treniraju bar nam je to zajednički nazivnik.
Što se tiče motivacije, kako stariš sve je teže, uz sva sranja koja te gađaju svbakodnevno, no poanta je bez obzira na pauzu pronaći snage vratiti se i povratiti snagu.
Teško je, ali mora biti teško, zato se tome toliko vraćamo i to volimo.

trening 1:
trening 2:
-zgibovi 10 serija
-biceps 5x10
trening 3:
-low back/trbuh work
Je svaka serija treba biti do otkaza ako cu raditi po 5-10 setova ili samo zadnje dvije recimo i koliko odmora izmedu setova, mislim da sam na oko 77-78kg, za 2 tjedna kad dodem doma ide cut na 70kg, trebao bi unositi nekih 80-120 grama proteina jel?, rucak plus skyr i whey je vec na 80 tak g proteina, nekih 1000-1300 kcal ovisno o danu, ti propovjedas bulk i cut, znaci nekakav maingain sa 100-200 kcal vise nebi valjao, iako je to jako tesko za racunat ako sam ne radis rucak i vazes sve, povecali su mi invalidninu sad, mogao bi koju mjericu proteina vise uzet dnevno i nabaviti tu sipku za zgibove i pojas za kolica kad dodu nova sad za nekih mjesec dana
ovako bih ti trening organizirao za npr chin upse ili dipse, najbrzi nacin za izgraditi osnovne latove/sirinu leđa i prsa/triceps za tebe
1. jedan trening nađi koliko max mozes do otkaza u jednoj seriji, recimo da je to sada 8 komada
2. sljedeci trening za 4+ dana odmora pocni raditi 10 serija po 4 ponavljanja i tu biljezi progress (zapises na mobu ili u biljeznicu jesi li uspio svih 10x4, rpe dojam zadnje serije...), svaka serija ce postupno postajati teza i taman oko desete bi trebalo 4 zgiba biti teski otkaz, 2min odmor izmedu serija
3. naredni trening probaj napraviti neki progress, bilo sto, idealno bi bilo da ovaj trening to bude 10 serija po 5 ponavljanja ili opet 10 serija po 4 ponavljanja ali ovaj put sa objesenih +5kg, mada i da dodas cak samo jedno dodatno ponavljanje bilo gdje, npr u prvoj seriji napravis pet ponavljanja a ostalih devet serija po cetiri ponavljanja - uspjesno si dodao jedno ponavljanje - pogledaj koliko godina ima tjedana - 52 - da dodajes svaki tjedan jedno ponavljanje gdje bi dosao...
4. ovaj trening lovis u prve 2 serije 5 ponavljanja, ostalih 8 serija po 4 ponavljanja (ili npr opet ciljati 10x4 s tim da prva ili zadnja (po preferenciji) bude weighted +5kg)
5. ovaj trening lovis u prve 3 serije 5 ponavljanja, ostalih 7 serija po 4 ponavljanja (ili opet 10x4 sa prve dvije weighted)
6. ovaj trening lovis u prve 4 serije 5 ponavljanja, ostalih 6 serija po 4 ponavljanja (ili opet 10x4 sa prve tri weighted)
itd itd, kad/ako dodes jednog dana do sposobnosti 10x10 chin upsa / zgibova garantiram ti da ces imati biceps i lat.
i tako postupno jacas, jedes proteine i nabildavas se gg. progress u snazi ce kad tad tad stati, to ce znaciti da je vrijeme izdefinirati se, sacuvati snage koliko se moze, i onda opet kalorijski suficit. mada ti kao pocetnik ili ako si dugo van igre mozes na snazi napredovati cak i u deficitu.
prehranu znas, gledaj ne ici ispod 150g p i ne oslanjati se previse na sir i praskove, dati prioritet mesu i jajima, svinjski but je 5eur 1kg 220g p nemasno kvalitetno meso puno kreatina 130-150kcal / 100g, za 5eur imas mesa i pokrivene proteine za 2 dana

makrosi susenog bakalara u lidlu
Bakalar se najeo wheya haha
trening 1:
trening 2:
-zgibovi 10 serija
-biceps 5x10
trening 3:
-low back/trbuh work