Instalacija m.2 SSD pomoć

Na matičnoj ploči koju ja imam, Z390 Aorus Ultra su 3 M.2 utora i svaki ima svoj hladnjak. I kroz svaki hladnjak vijak ide u navoj (u navoj za koji je već rečeno da pomičeš na ploči po potrebi). I samim time taj jedan vijak drži i hladnjak i SSD.
Dakle, heatsink ima svoju dužinu i uvijek se šarafi na krajnje utore (na prvoj slici 1-1).
SSD dolazi kao na ovoj slici, na šaraf B.
I što sad dalje dramiš. Javi se dućanu koji ti je to prodao i pitaj za dodatni šrafić, iako će ti ga hladnjak sa svojim šrafićem držati na mjestu i bez posebnog šrafića za ssd, jedino ukoliko misliš prenositi često PC, ali vjerujem da ni onda neće biti problema jer se ssd uvijek zakači za podnožje koje mu neće dozvoliti horizontalno gibanje + ljepljiva površina padova za hlađenje, malo pipkavo ali snaći ćeš se i bez dodatnog šrafića, najgore što ti se može dogoditi je da se ssd izvuče iz m.2 socketa, "big deal"... nije to nikakav rocket science.

Nemoj samo šarafom ušarafit ssd u ploču. Ili, kak su ti već mnogi rekli, samo preko ssd-a stavi postojeći hladnjak koji se zašarafi u zadnji standoff, ili nabavi standoff i šarafić pa posebno heftaj ssd. Dakle, kad si maknuo narančastu naljepnicu, na to ti nejde odmah šarafić nego ti treba prvo standoff kakav je u trećoj rupi. Nemoj bit mazga zašarafit ga bez toga

I makni folije sa heatsinka, ali obzirom da su ti najjednostavnije stvari problematične zamoli nekoga ko se kuži u kompjuter da ti to napravi ili nas trolaš????

E, a između hladnjaka i i ssd-a je dobro staviti onu silikonsku hladetinu, jel to imaš?

I makni folije sa heatsinka, ali obzirom da su ti najjednostavnije stvari problematične zamoli nekoga ko se kuži u kompjuter da ti to napravi ili nas trolaš????
Dobro da si rekao.
Zato jer je već heatsink bio na matičnoj prešao bih preko toga.
Thnx, maknuto. :)

E, a između hladnjaka i i ssd-a je dobro staviti onu silikonsku hladetinu, jel to imaš?
Mislio sam da tu ne treba, da je to ovo ljepilo gdje sam foliju maknuo.

Postavljeno.
Thnx na pomoći.

Odlično! Sve što radiš oko računala, radi pažljivo i ne žuri i sve će biti OK. Dobro pogledaš, razmisliš i kao što si i napravio - pitaš ako je što nejasno.

Sad plati pivu

Pivu za dečka.

Isusova majko koja drama zbog postavljanja m2.....ima na googlu tražilica sa youtube kanalom gdje ima barem 455 videa kako staviti odnosno instalirati m2 disk na mbo
Bravo za gazdu od kompa i za strpljive forumaše, a najviše za dućan koji prodaje gotove konfiguracije bez da da kutije i pripadajući bundle, ili pak neodgovornog prodavača rabljenog, isti drek. Drugi puta pametniji budeš pri kupovini.

Curu molim lijepo

.

Isusova majko koja drama zbog postavljanja m2.....ima na googlu tražilica sa youtube kanalom gdje ima barem 455 videa kako staviti odnosno instalirati m2 disk na mbo
Bravo za gazdu od kompa i za strpljive forumaše, a najviše za dućan koji prodaje gotove konfiguracije bez da da kutije i pripadajući bundle, ili pak neodgovornog prodavača rabljenog, isti drek. Drugi puta pametniji budeš pri kupovini.
Pa prvi put a ne želim nešto strgati.
Dobio sam korisne savjete a tome i ovaj podforum i služi.
Nisu se svi rodili pametni kao tu, jebaj ga.

Ma druže nema tu pametnih i nitko se takav nije rodio, svi smo negdje učili, no na youtube imaš video i skontaš preko njega lakše nego tu opisivat i 1 korak napred pa 2 nazad, samo toliko, a nekada se mora i potrgat da bi naučio, no ovdje je čisto stvar mehanike i logike
bio bi gotov u 15minuta
Pa šaraf koristiš onaj koji drži heatsink