Tehnička mehanika - Statika - ravnoteža sila

Daj zadatak....

taman to radimo iz fizike na faksu :D :D ajde da vidimo :D

Zadatak ?

Imam ja zadatak.
Jednorezna zakovica opterećena je na odrez silom F=30 KN.Koliki mora biti njen promjer ako je dopušteno naprezanje na odret T(tau) 0 dopušteno 90 MPa?Provjerite gnječenje lima ako je pd(tlak)=180 MPa i debljina limova s1=8 mm i s2=12 mm?

Imam ja zadatak.
Jednorezna zakovica opterećena je na odrez silom F=30 KN.Koliki mora biti njen promjer ako je dopušteno naprezanje na odret T(tau) 0 dopušteno 90 MPa?Provjerite gnječenje lima ako je pd(tlak)=180 MPa i debljina limova s1=8 mm i s2=12 mm?
evo:
EDiT: provjeri si jos brojeve, mozda sam krivo uvrstil u kalkulator, al to su ti formule i princip.

nikako mi to ne ide..sutra mi kolokvij a ja na forumu :(

onda odi ucit, lol
iz cega je to kolokvij i sto studiras?

onda odi ucit, lol
iz cega je to kolokvij i sto studiras?
industrijsko inzinjerstvo...fesb...kolokvij mehanika 2..nez ni sam sta xD

ja sam na FSB, siguran sam da ces proci mehaniku, nije to toliko tesko
samo uci....

Jaoo!! Ovo sam sve u srednjoj učio

Pomoć
moze slika konzole?
Edit: b) ne vidim tocku A jer nema slike
c) nasao sam ovu formulu, ali mi smo to radili preko derivacija i intgrala, pa neznam
Znaci samo uvrstis brojeve i dobro bi trebalo bit, i nemoj zaboravit pretvoriti u Newtone i Mpa, a ne Gpa

Pomoć
moze slika konzole?
Edit: b) ne vidim tocku A jer nema slike
c) nasao sam ovu formulu, ali mi smo to radili preko derivacija i intgrala, pa neznam
Znaci samo uvrstis brojeve i dobro bi trebalo bit, i nemoj zaboravit pretvoriti u Newtone i Mpa, a ne Gpa
hvala na pomoći,ali nažalost samo sam to uspio uslikati tako da nemam sliku konzole...jbg

imam zadatak.
Dimenzionirati osovinu zadanu prema slici stepeničastog presjeka izrađena iz čelika čvrstoće 400MPa sa dopuštenim opterećenjem na savijanje Gdop=50MPa(titrajuće opterećenje),G DN=190MPa,ro =0,12 kvaliteta obrade beta k=0.9.Provjeri čvrstoću oblika i nacrtat osovinu.
btw nece mi sliku ulogirat.fak.:/

Da li postoji neki software koji računa neke zadatke iz mehanike (statika). Npr. ravnoteža sila, nosači, trenje, grede, rešetke, ...

Dali zna tko šta za koji program?

Pozdrav, rješavam zadatak iz mehanike (statike) na temu rešetkastih nosača i zastao sam na jednom zadatku te ne znam kako dalje. Ukoliko netko želi odvojiti malo vremena bio bih Vam jako zahvalan jer sam zapeo s tim zadatkom već 2 dana, a rok za predaju se približava
zadatak!