Tyberius_Prime ned 10.11.2013 21:28

Ima li tko ovdje da je isao nedavno na majstorski ispit iz pekarstava.

Zanima me kako je to proslo, sto se radilo na prakticnom dijelu, sto se sve ispitivalo u teoretskom, koliko su zahtjevali da se zna vodjenje obrta i knjigovodstvo i koja literatura mi je bitna za procitati prije polaganja. 

piksic pon 11.11.2013 00:15

ja sam išao prošle godine, prošlo je dobro iako se nisam posebno pripremao. bio sam dosta siguran u sebe jer me baka učila od malih nogu, i normalno to se primjeti i to je jako pozitivno, da oni vide da točno znaš kaj radiš. moraš biti čisti inače te ruše. kaj se tiče prakse, morao sam napraviti tijesto za raženi kruh i burek od mesa. za to sam majstor i tu sam ih oborio s nogu. zato su me teoriju malo pitali, samo koje brašno ide u žemlje, i na kojoj temperaturi se peku krafne i lepinje. za knjigovodstvo me nisu pitali. jedino sam si pročitao ovu knjigu, ali velim to sam znao i prije.

Tyberius_Prime pon 11.11.2013 01:20
piksic kaže...

ja sam išao prošle godine, prošlo je dobro iako se nisam posebno pripremao. bio sam dosta siguran u sebe jer me baka učila od malih nogu, i normalno to se primjeti i to je jako pozitivno, da oni vide da točno znaš kaj radiš. moraš biti čisti inače te ruše. kaj se tiče prakse, morao sam napraviti tijesto za raženi kruh i burek od mesa. za to sam majstor i tu sam ih oborio s nogu. zato su me teoriju malo pitali, samo koje brašno ide u žemlje, i na kojoj temperaturi se peku krafne i lepinje. za knjigovodstvo me nisu pitali. jedino sam si pročitao ovu knjigu, ali velim to sam znao i prije.

Valjda me nece traziti burek da radim tu nisam bas dobar, jaci sam na kruhu i mekim tijestima, ciabatte i to.

A dobro prakticni dio me ne sekira toliko, mislio sam da ce biti vise ovog dijela o gospodarstvu i vodjenju obrta.

DavidG sub 1.2.2025 21:23

Pozdrav svima, 

Da  li netko tko je polagao majstorski ispit za elektroinstalatera možda ima kakvu literaturu za pitanja iz struke, ili možda potencijalana pitanja i odgovore?