Laz_Brk uto 12.4.2011 16:22
DamageHigh kaže...

Opća gimnazija ima hrpetinu sranja koja nisu potrebna za FER/FESB (koja su dva vodeća i najjača fakulteta što se tiče računalstva u RH). Uopće nije stvar u tome da je gimnazija "općenita" i da se stekne kultura u njoj. Stvar je u tome što elektrotehnička škola kao primjer, ima daleko više predmeta koji zahtjevaju shvaćanje, razumijevanje, određen način razmišljanja. A isti takav način razmišljanja ćeš morati koristit na tehničkim fakultetima. Matematička gimnazija je super (kombinacija gimnazije + više matematike=dobitna kombinacija), ali opća gimnazija, pored elektotehničkih, strojarskih, i sl. škola uopće nemoze ni konkurirati tim školama ako se kasnije bude išao FER/FESB.

pandza94 uto 12.4.2011 16:22

E da sam ufuran ajde već.

Samo se malo šalim.

Ali gle realno, doslovno svi koji nemogu upasti u gimnaziju idu u drugu smjenu, svakog

doslovno boli qrac za školu( čast iznimkama) i što dobiješ?

Naravno krivo mišljenje prema svim drugim.

Barem je tako slučaj kod mene.

Imam 3 sata matematike tjedno i redovito prijeđemo svu knjigu i vjeruj mi matematiku znam! 

Septah uto 12.4.2011 16:24

Ako kreneš u tehničku školu pobrini se da bude jedan od težih/ kompliciranijih smjerova s puno matematike i fizike jer te niti jedna druga škola ili smjer ne pripreme toliko za maturu kao gimnazija. Osim naravno ak si zabušant i lijen pa želiš da ti te 4 godine budu samo zahebancija. :D

Ja sam recimo krenul linijom manjeg otpora i sad trebam puuuuno nadoknađivati za maturu.

DamageHigh uto 12.4.2011 16:26
nick_01 kaže...
DamageHigh kaže...

Meni jedna stvar nije jasna - kako ti znaš sve o obje škole? Pohađao si obje ili jednostavno mlatiš praznu slamu, kao i obično?

a ti znaš o svemu sve pa znaš da ja mlatim uvjek praznu slamu

Gdje sam ja to rekao?

Mirko935 uto 12.4.2011 17:32

Prirodoslovno-matematička gimnazija. Neće ti faliti opće kulture i sličnih stvari koje ti mogu sasvim fino doći u životu, čak i latinski je vrlo koristan iako ćeš ga vjerojatno mrziti; a vrlo ćeš vjerojatno imati sasvim dovoljno programiranja i svega drugoga što ti srce želi. Nekoliko mojih bivših kolega iz razreda je na FER-u, i dvojica od njih prolaze skoro sa (mislim da jedan čak i sa) 5.0 prosjekom. I ako upišeš gimnaziju se uvijek možeš predomisliti što inače nećeš moći, 4 godine su jako puno vremena i nerijetko ljudi odustaju od faksa da bi upisali drugi, a kamoli da ne postoji mogućnost da se od početka srednje predomisliš. Mislim da ti nije pametno zapečatiti si tako bitnu životnu odluku sa samo 14 godina.

Shody_1994 uto 12.4.2011 17:36
nick_01 kaže...

1) elektrotehnička ima 1 sat više matematike tjedno nego matematička gimnazija, provjerite...

2) ima veči program fizike i 3) informatike nego bilo koja gimnazija..

1) Matematička gimnazija (Mioc St) ima u 2-3 razredu 5, a u 3-4 razredu 6 sati matematike.  

2)  Nema

3) To još manje nema. 

Luuka uto 12.4.2011 18:29

Ja bih ti svakako preporučio gimnaziju. Prvenstveni razlog je što se možeš 100 puta predomislit tokom školovanja što te zapravo zanima i što želiš raditi. Informatika je trenutno hit, no činjenica je da i informatičara već sad ima previše, a tko zna što će biti dok ti završiš srednju, a kamoli fakultet. Gimnazija će te svakako bolje pripremiti za sve moguće izazove. Ja sam završio prirodoslovno matematičku i jako sam s njom bio zadovoljan. Nisam nešto extra učio, radio sam predmete koji su me zanimali, i prolazio sa četvorkom. Sad na faxu (završavam PMF Matematiku) uglavnom imam 4orke i 5ice. Za ozbiljno programiranje ti itekako treba matematika, bez nje nejde, a najbolje znanje ćeš sigurno dobit u matematičkoj gimnaziji, gdje će te i manje davit s ostalim predmetima (ovisno o profesoru naravno, ali generalno gledajući).

Sretno!

Shody_1994 uto 12.4.2011 18:31

Cijenjeni korisniče Linuxa, došao sam do srednje i završavam 3. (slovima TREĆI) razred prirodoslovno-matematičke gimnazije (MIOC) i valjda znam neke stvari od nekog bahatog čovjeka i iako si stariji od mene, to ti ne daje za pravo da me vrijeđaš! 

Brat mi je išao u elektrotehničku, i valjda znam neke stvari. Učimo isto što i elektroničari, samo što oni imaju više predmeta (osnove elektrotehnike, mjerenja, materijali ...). Nemožeš mjerenja i materijale svrstat pod fiziku. Fizika je predmet koji se sastoji od nekoliko važnih skupina ... 

Sad mi još kaži da i elektrotehničari znaju bolje informatike od MIOČANA i možeš odmah pod vlak... 

Mitsuoka uto 12.4.2011 18:49

Ja sam s druge strane zgrade od MIOC-a (Prirodoslovnotehnicka gimnazija). Imam fizike 4 sata tjedno (2 prakse 2 teorije), informatike 4 (2 praksa 2 teorija), 6 kemije (2 teorija 4 pokusi svako drugi tjedan), 4 biologija (2 teorije 2 pokusi)

Mitsuoka uto 12.4.2011 18:51

U Splitskoj 3. gimn. ti je zadatak iz fizike za 2 ravan onome za 5 u tehnickim skolama. P-MG u Splitu je najbolja skola u Hrvatskoj, iako sam ja prirodoslovna di mi je kemija jedan od vaznijih predmeta, oni nas rasturaju u teoriji (iako mi radimo vise stvari od njih), ista stvar i za fiziku.

Shody_1994 uto 12.4.2011 18:55
Mitsuoka kaže...

Ja sam s druge strane zgrade od MIOC-a (Prirodoslovnotehnicka gimnazija). Imam fizike 4 sata tjedno (2 prakse 2 teorije), informatike 4 (2 praksa 2 teorija), 6 kemije (2 teorija 4 pokusi svako drugi tjedan), 4 biologija (2 teorije 2 pokusi)

Pozdrav kolegi sa druge strane škole, iz MIOCA :)

Napokon netko je dostojno prikazao stvari. 

EDIT: netko mu je izbrisao postove, sada izgleda kao da se svađam sam sa sobom 

dncrmt uto 12.4.2011 18:56

Ja sada završavam za tehničara za računalstvu i nemaš tu baš neke informatike da ju naučiš(osim računalih mreža u trećem i četvrtom razredu,osnova u C-u u drugom i trećem razredu i popusta na CISCO akademiju ako imaš volje i novaca-govorim o Ruđeru u ZG,ne znam odakle si ti),a kakva je situacija u informatičkim gimnazijama,ne znam.Sve se svodi na to koji ti kurikulum više odgovara.Da li možeš trpjeti latinski i grčki i ostale pi*darije samo radi informatike je tvoja odluka.Meni,recimo,nikako ne leže društveni predmeti,a zanimljiviji su mi tehnički,pa sam zato odabrao tehničku školu.Ruđer ti recimo,ne zaostaje sa matematikom za gimnazijama jer imamo 4,odn.5 sati matematike tjedno(tko želi,inače je 3 sata tjedno redovna).Ne znam situaciju u ostalim tehničkim školama.Ako te nešto posebno iz informatike interesira ili želiš znati više,morat ćeš samostalno učiti.

jurluk uto 12.4.2011 18:59

hmm, da ja kažem nešto...

išao sam 4 godine u gimnaziju i sad sam upisao računarstvo na tvz-u. da sam znao da ću se upisati na tehnički faks sigurno bih išao i u srednju tehničku. jer na kraju osnovne škole još nisam znao šta bi radio u životu, pa kud ću, šta ću, ajd u gimnaziju. jer sa znanjem iz gimnazije možeš, valjda, tako kažu, na bilo koji faks XD e jarca! sad mi fali ta elektrotehnika. odma na početku sam imao mali hendikep jer u srednjoj nismo radili ništa od programiranja, a ovi iz tehničkih škola su znali bar neke osnove, a ja ništa. e sad je došla elektrotehnika, ja opet nemam pojma. sad prije nekih 3-4 tjedna, imali smo prve labose iz elektrotehnike, došo i bleno šta sad? treba spojit voltmetar, ampermetar, osciloskop itd, a ja nemam pojma. a ovi oko mene već na pola zadatka. nisam ja jedini, ima još takvih :D tako da ako već sad znaš da želiš upisat informatiku, onda toplo preporučam da upišeš neku srednju tehničku školu jer će ti kasnije bit puno lakše. ali ukoliko ti želiš, možeš i u gimnaziju, pa ćeš kad dođeš na faks, ovo lako sve lako i na brzinu pohvatat jer koliko vidim puno učiš. ja se baš i ne mogu pohvalit time XD ali pazi čovjek se s vremenom mjenja, pa da ti kasnije učenje ne bi dosadilo ili šta ja znam, da ti pukne film od učenja, pa šta ćeš onda. samo govorim... ja nikad nisam steko naviku učenja. u osnovnoj nisam ama baš nikad učio, eventualno nekad, i to samo malo u iznimnim situacijama, ali to je bilo stvarno rijetko. jer sam na nastavi dosta slušao i radio, i sve mi je ulazilo u glavu. kad sam došo u srednju, bilo je malo teže baš zato što nisam stekao naviku učenja. ajd i tu srednju sam se nekak provuko sa četvorkom sa malo učenja. da sam učio kao i ostali, sigurno bi bila petica, jer meni stvarno malo treba, samo što sam lijen. govorio sam da kad dođem na faks da ću stvarno počet učit, al džaba, učim kampanjski, samo pred kolokvije i ispite i tako se provlačim. znam da će mi se kasnije to obit o glavu, al šta ću, takav sam :D zato još jednom kažem, bolje idi u tehničku, a ako baš želiš i ako znaš da kasnije nećeš imat problema, možeš ići i u gimnaziju. hah, jesam se raspiso :D

KKristijan uto 12.4.2011 19:00
Shody_1994 kaže...

Cijenjeni korisniče Linuxa, došao sam do srednje i završavam 3. (slovima TREĆI) razred prirodoslovno-matematičke gimnazije (MIOC) i valjda znam neke stvari od nekog bahatog čovjeka i iako si stariji od mene, to ti ne daje za pravo da me vrijeđaš! 

Brat mi je išao u elektrotehničku, i valjda znam neke stvari. Učimo isto što i elektroničari, samo što oni imaju više predmeta (osnove elektrotehnike, mjerenja, materijali ...). Nemožeš mjerenja i materijale svrstat pod fiziku. Fizika je predmet koji se sastoji od nekoliko važnih skupina ... 

Sad mi još kaži da i elektrotehničari znaju bolje informatike od MIOČANA i možeš odmah pod vlak... 

Da te pitam..bez ljutnje.

Što si ti tolko puno informatike naučio u MIOCu?

Pascal? Ili...?

Laz_Brk uto 12.4.2011 19:02
jurluk kaže...

hmm, da ja kažem nešto...

išao sam 4 godine u gimnaziju i sad sam upisao računarstvo na tvz-u. da sam znao da ću se upisati na tehnički faks sigurno bih išao i u srednju tehničku. jer na kraju osnovne škole još nisam znao šta bi radio u životu, pa kud ću, šta ću, ajd u gimnaziju. jer sa znanjem iz gimnazije možeš, valjda, tako kažu, na bilo koji faks XD e jarca! sad mi fali ta elektrotehnika. odma na početku sam imao mali hendikep jer u srednjoj nismo radili ništa od programiranja, a ovi iz tehničkih škola su znali bar neke osnove, a ja ništa. e sad je došla elektrotehnika, ja opet nemam pojma. sad prije nekih 3-4 tjedna, imali smo prve labose iz elektrotehnike, došo i bleno šta sad? treba spojit voltmetar, ampermetar, osciloskop itd, a ja nemam pojma. a ovi oko mene već na pola zadatka. nisam ja jedini, ima još takvih :D tako da ako već sad znaš da želiš upisat informatiku, onda toplo preporučam da upišeš neku srednju tehničku školu jer će ti kasnije bit puno lakše. ali ukoliko ti želiš, možeš i u gimnaziju, pa ćeš kad dođeš na faks, ovo lako sve lako i na brzinu pohvatat jer koliko vidim puno učiš. ja se baš i ne mogu pohvalit time XD ali pazi čovjek se s vremenom mjenja, pa da ti kasnije učenje ne bi dosadilo ili šta ja znam, da ti pukne film od učenja, pa šta ćeš onda. samo govorim... ja nikad nisam steko naviku učenja. u osnovnoj nisam ama baš nikad učio, eventualno nekad, i to samo malo u iznimnim situacijama, ali to je bilo stvarno rijetko. jer sam na nastavi dosta slušao i radio, i sve mi je ulazilo u glavu. kad sam došo u srednju, bilo je malo teže baš zato što nisam stekao naviku učenja. ajd i tu srednju sam se nekak provuko sa četvorkom sa malo učenja. da sam učio kao i ostali, sigurno bi bila petica, jer meni stvarno malo treba, samo što sam lijen. govorio sam da kad dođem na faks da ću stvarno počet učit, al džaba, učim kampanjski, samo pred kolokvije i ispite i tako se provlačim. znam da će mi se kasnije to obit o glavu, al šta ću, takav sam :D zato još jednom kažem, bolje idi u tehničku, a ako baš želiš i ako znaš da kasnije nećeš imat problema, možeš ići i u gimnaziju. hah, jesam se raspiso :D

Evo kaj vam kaze čovjek sa iskustvom!

Shody_1994 uto 12.4.2011 19:13
KKristijan kaže...
Shody_1994 kaže...

Pascal? Ili...?

Pa, naučio sam dosta toga. Najviše sam naučio razmišljati, te složiti neki algoritam koji će mi pomoći doći do rješenja.

Ne, programiramo u C-u.

KKristijan uto 12.4.2011 19:17
Shody_1994 kaže...
KKristijan kaže...
Shody_1994 kaže...

Pascal? Ili...?

Pa, naučio sam dosta toga. Najviše sam naučio razmišljati, te složiti neki algoritam koji će mi pomoći doći do rješenja.

Ne, programiramo u C-u.

Tko ti predaje?

EDIT: Vidim da si iz Splita,mislio sam da si iz Zga xD

Creative uto 12.4.2011 19:29

Bolje gimnazija. Još si mlad i do navršene 18. godine tvoji stavovi i interesi se mogu drastično promijeniti. Možda ti se informatika više neće sviđati toliko kao nešto drugo i zato je najbolje ići u gimnaziju jer nakon nje ideš na fakultet da se specijaliziraš baš za ono što te najviše interesira, a u toj dobi se to ozbiljnije može i shvatiti.

gjurki čet 28.4.2011 10:37

ja idem u gimnaziju...strava, užas, svakid dan kajanje...ako te zanima računalstvo NIKAKO, ali NIKAKO nemoj u gimnaziju!!

mene zanima računalastvo...od svih ostalih predmeta koje moram učit, fiziku i informatiku nikad ne učim jer ne stignem, a ti predmeti me najviše zaimaju...u gimnaziji učiš totalno nepotrebnu biologiju, geografiju, kemiju,latinski..povjest još može proć jer je zanimljiva i nešto naučiš...a takve nebuloze koje učiš na biologiji, kemiji i geografiji to je nešto strašno...u životu svom NIKAD ali NIKADD nećeš primjenjivat znanje iz biologije, budi u to siguran(ako ćeš radit neki posao vezan uz računalstvo)..odi u elektrotehničku..dobit ćeš bolje predznanje i sve...gimnazija je samo trošenje vremena i tvojih živaca...vjeruj mi, znam iz osobnog iskustva

Plahi čet 28.4.2011 10:58
gjurki kaže...

ja idem u gimnaziju...strava, užas, svakid dan kajanje...ako te zanima računalstvo NIKAKO, ali NIKAKO nemoj u gimnaziju!!

mene zanima računalastvo...od svih ostalih predmeta koje moram učit, fiziku i informatiku nikad ne učim jer ne stignem, a ti predmeti me najviše zaimaju...u gimnaziji učiš totalno nepotrebnu biologiju, geografiju, kemiju,latinski..povjest još može proć jer je zanimljiva i nešto naučiš...a takve nebuloze koje učiš na biologiji, kemiji i geografiji to je nešto strašno...u životu svom NIKAD ali NIKADD nećeš primjenjivat znanje iz biologije, budi u to siguran(ako ćeš radit neki posao vezan uz računalstvo)..odi u elektrotehničku..dobit ćeš bolje predznanje i sve...gimnazija je samo trošenje vremena i tvojih živaca...vjeruj mi, znam iz osobnog iskustva

Ja sam isti slučaj ko ti... {#}

Plahi čet 28.4.2011 11:03

Ma yebala me ta gimza... htio sam svom silom ići u Krapinu u tehničara za računalstvo, ali ne, svi oko mene: odi u gimzu, u gimzu...

Sad mi dođe da se plačem kad vidim na rasporedu biologija ili kemija...

gjurki čet 28.4.2011 11:07
Plahi kaže...

Ma yebala me ta gimza... htio sam svom silom ići u Krapinu u tehničara za računalstvo, ali ne, svi oko mene: odi u gimzu, u gimzu...

Sad mi dođe da se plačem kad vidim na rasporedu biologija ili kemija...

upravo to!!! ja želio u elektro u rijeku i meni isto svi odi u gimnaziju, elektro je bezveze..a sad predmete koje volim niti ne učim niti ne dolazim na njih zato jer moram je*enu biologiju i geografiju dizat na 2...-.-..nabim ja tu gimnaziju na KU*AC

PLASMAorLCD čet 28.4.2011 12:10

Ja sam uzeo Gimnaziju jer stvarno ne znam sto bi drugo, a brojeve u najmanju ruku mrzim :D...

Biologija i ostala 2 predmeta, stvarno nepotrebno, razumio bi da su prve dvije godine kao Latinski jezik...

Ali mi opet nije neki problem drzati ih na 4/5, na to mi najmanje vremena ode...