Pomoc! Dosadni virus

Skini Malwarebites Anti-Malware i skeniraj kaj treba i pocisti gamad samo prije skeniranja napravi Update programa, i nemoj koristit Internet Explorer vec Firefox koji je puno sigurniji i na kraju Koristi SiteAdvisor bilo na nesretnom exploreru ili Firefoxu i ne skidaj nist sa stranica sa crvenom oznakom i problema nece bit!!!

puno hvala!

Wimad (drp) virus dosadan ko ...našao sam sa Avastom., brisao..ništa. Evo ga opet čim sistem digne.Brisao sa SuperAntispyware 4.26.1002 obrisao i evo ga opet. Inaće, on je u sistem 32. Pomagajte ljudi !

Wimad (drp) virus dosadan ko ...našao sam sa Avastom., brisao..ništa. Evo ga opet čim sistem digne.Brisao sa SuperAntispyware 4.26.1002 obrisao i evo ga opet. Inaće, on je u sistem 32. Pomagajte ljudi !

Sve sam je to uradio i sa Malwarebytes, pronađe ga , izbrišem ga totalno (barem imam takvo izvješće), ali kod novog uključivanja kompa pojavi se opet. Dakle, nije brisan?

Sve sam je to uradio i sa Malwarebytes, pronađe ga , izbrišem ga totalno (barem imam takvo izvješće), ali kod novog uključivanja kompa pojavi se opet. Dakle, nije brisan?

piše točno ovako- sistem 32: Wimad(drp.) Drooppe

Hval, pokušat ću! Sad sam našao pravi naziv - Win 32:VunDrop(Drp)

Nazalost taj je napasnik nezgodan i ne moze se lako ocistit a pogotovo ne s Avast a i ostali alati ga ne mogu uklonit bas srecom kaj nije jako opasan. Napravi ovako deinstaliraj Avast pa ces instalirat Aviru pa ce mo vidit hoce li ona to uklonit a trebala bi a ionako je Avira puno bolji antivirus od Avasta. Tokom instalacije Avire ostavi sve kako vidis ne diraj nista i na kraju izaberi Normal Startap pa javi se kad obavis tj kad Avira bude instalirana to pa cemo onda dalje. Ak ti Avira u međuvremenu iskoci slucajno samo Move To Quarantine!
http://www.free-av.com/en/trialpay_download/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html

Sa Combofix treba bit iskusan u ciscenju inace odu windowsi samo tako on cisti ono kaj mu das da ocisti znaci odlucujes ti pa ako se zeznes nema pomoci vise, zato taj alat neiskusni korisnici i oni koji ne znaju kaj rade neka zaobiđu u sirokom luku!

- Isključi virtualnu memoriju (Start > Run >sysdm.cpl > klik na OK. U System properties appletu klikni na > Advanced > Pod Performance klikni na Settings, u novom appletu klikni Advanced, pod Virtual memory klikni na Change, označi particiju na kojoj imaš virtualnu memoriju, klikni na No paging file te klikni na Set.zatvori prozore s OK, računalo će tražiti restart, učini tako...
- Pokreni računalo u Safe modu (tipka F8 nakon POST ekrana), pokreni Malwarebytes u safe modu, odskeniraj počisti.
- Nakon što si počistio restartaj računalo normalno, provjeri je li se đubre vratilo. Ako je sve ok vrati virtualnu memoriju (kao u točci 1. samo umjesto No paging file odabereš Custom size ili System managed size...)
- Ima li i dalje problema, savjetujem pokušati i s drugim alatima (odskenirati računalo u safe modu i s AV softom - Avira, Avast i Spybot S&D)

I sa REVO Uninstalerom deinstalirati Limewire ili slični p2p program,jer su oni uglavnom najveći skupljači smeća.

- Isključi virtualnu memoriju (Start > Run >sysdm.cpl > klik na OK. U System properties appletu klikni na > Advanced > Pod Performance klikni na Settings, u novom appletu klikni Advanced, pod Virtual memory klikni na Change, označi particiju na kojoj imaš virtualnu memoriju, klikni na No paging file te klikni na Set.zatvori prozore s OK, računalo će tražiti restart, učini tako...
- Pokreni računalo u Safe modu (tipka F8 nakon POST ekrana), pokreni Malwarebytes u safe modu, odskeniraj počisti.
- Nakon što si počistio restartaj računalo normalno, provjeri je li se đubre vratilo. Ako je sve ok vrati virtualnu memoriju (kao u točci 1. samo umjesto No paging file odabereš Custom size ili System managed size...)
- Ima li i dalje problema, savjetujem pokušati i s drugim alatima (odskenirati računalo u safe modu i s AV softom - Avira, Avast i Spybot S&D)

Gle, osnovna stvar je maknuti virtualnu memoriju, kaže čovjek da uspije očistiti do slijedećeg restarta računala, znači 99% virus koristi virtualnu memoriju kako bi se vratio na računalo prilikom restarta....
Kada ubije virtualnu memoriju skoro sigurno će uspjeti maknuti smeće sa već isprobanim alatima (osim ako nije i neki rootkit u pitanju)...

Gle, osnovna stvar je maknuti virtualnu memoriju, kaže čovjek da uspije očistiti do slijedećeg restarta računala, znači 99% virus koristi virtualnu memoriju kako bi se vratio na računalo prilikom restarta....
Kada ubije virtualnu memoriju skoro sigurno će uspjeti maknuti smeće sa već isprobanim alatima (osim ako nije i neki rootkit u pitanju)...

Kratko i jasno...nabavite NOD32!!
radi bez grešaka, rješava sve vrste nametnika u računalu.
nema potrebe za nikakvim dodatnim razglabanjem.
redovito skidam prek torrenta i do sad nisam imao niti jedan problem u skoro već 6 godina.

evo sad sto smo ode raspravljali ti si lipo moga winse instalirat i biti miran...

Dakle, uspio sam stavit bubu (da ne kažem malware) u uho majstorima, i evo odmah rata. To je dobro za moždane vijuge, ali meni ne pomaže. Trenutno mojem dosadnom virusu ni traga, a kad će, ne zna se.
p.s. ako je Avast tako loš, zašto ga je odmah detektirao i trenutno do daljnjega uklonio ?

Dakle, uspio sam stavit bubu (da ne kažem malware) u uho majstorima, i evo odmah rata. To je dobro za moždane vijuge, ali meni ne pomaže. Trenutno mojem dosadnom virusu ni traga, a kad će, ne zna se.
p.s. ako je Avast tako loš, zašto ga je odmah detektirao i trenutno do daljnjega uklonio ?

Pa jesi ga se konačno riješio?

Kako rekoh prije, za sada ga više nema. A pošto sam se ušaltao malo na FrostWire, (bez kojeg teško mogu živjeti), očekujem ga ponovo. Nek dođe, "noževi" se bruse...
Ovako: skinuo sam neke fajlove s neta i otkako sam ih otvorio explorer mi se refresha svake 4-5 sekunde. AVG je pocistio svu gamad ali je ovo refreshanje ostalo.Nadjeni(i uklonjeni) virusi: GenericTrojan i Dropper.Bravix