stupido sri 22.1.2014 22:30

Nadogradio sam Avast free AV i vidio opciju Grime Fighter.Skenirao i našao mi je 8 procesa koji mi usporavaju komp.Da bi ih otklonio moram nadolatiti Avastu.Novaca nemam previše pa bi pitao ima li koji legalan free program poput ovoga.Inače imam i CCleaner i Glary Utillities ali mi nijedan nije našao te procede koji usporavaju komp,a i na GF-u nema ispis tako da ih sam ne znam riješiti.

Almin94 sri 22.1.2014 22:32
stupido kaže...

Nadogradio sam Avast free AV i vidio opciju Grime Fighter.Skenirao i našao mi je 8 procesa koji mi usporavaju komp.Da bi ih otklonio moram nadolatiti Avastu.Novaca nemam previše pa bi pitao ima li koji legalan free program poput ovoga.Inače imam i CCleaner i Glary Utillities ali mi nijedan nije našao te procede koji usporavaju komp,a i na GF-u nema ispis tako da ih sam ne znam riješiti.

O kojim procesima je rijec?

stupido sri 22.1.2014 22:36
Almin94 kaže...
stupido kaže...

O kojim procesima je rijec?

Ne znam ne navodi ih.O procesima koji usporavaju komp.Komp je čist od virusa samo je spor.

stupido sri 22.1.2014 22:47

piše nešto o 8 registy tweeksima koji usporavaju komp.valjda su to ti procesi i o 5 nepotrebnih aplikacija.ispričavam se ako sam pomiješao tih 8 tweeksa sa procesima.nisam znalac,

Hary čet 23.1.2014 12:37

Ima i u friško instaliranim Windowsima servisa, shodno tome i njihovi procesa koji su u biti večini ljudi nepotrebni (npr. Windows media player network sharing ili windows search) pa možda takvo što nalazi. Ali ako ti nigdje ne piše što bi htio brisati/mijenjati bolje nemoj dirati, bez obira čij je program (Avast ili neki kinez).

Ono što ti takvi programi naprave možeš u večini slučajeva i sam. Odeš u Control panel i pod instaliranim programima makni što ne koristiš, provjeri u trayu, dolje pokraj sata, što ti je pokrenuto pa ako što od toga ne trebaš isto ili deinstaliraj ili složi da se ne diže s windowsima (to možeš u CCleaneru pod Tools pa Startup).

Ako nisi siguran za nešto bolje ne briši, ostavi za sad pa pitaj ovdje, netko će ti sigurno znati savjetovati.

djigibao čet 23.1.2014 18:56
stupido kaže...

ok.onda ništa neću dirati.zanima me postoji li neki free legalni program koji mi može ubrzati komp pogotovo u boot timeu?

Daj nam sliku CCleaner-a gdje se pokazuju Startup programi pa cemo ti pomoc.

stupido čet 23.1.2014 19:39
djigibao kaže...
stupido kaže...

ok.onda ništa neću dirati.zanima me postoji li neki free legalni program koji mi može ubrzati komp pogotovo u boot timeu?

uh.da budem iskren ne znam stavit sliku na forum,ali mogu prepisati:Adobe ARM,Avast UI exe,BluetoothAutenthicationAgent(Microsoft Co.),HotKeyCmds(Intel),Igfxtray(Intel),Persistance(Intel),Bitmeter2.lnk.to se pokreće sa windowsima xp.Nego u kontekstnom izborniku imam neke stavke koje se dvaputa ponavljaju(iste su).

Ako može pomoći.Hvala.

Hary čet 23.1.2014 22:28
stupido kaže...
djigibao kaže...
stupido kaže...

uh.da budem iskren ne znam stavit sliku na forum,ali mogu prepisati:Adobe ARM,Avast UI exe,BluetoothAutenthicationAgent(Microsoft Co.),HotKeyCmds(Intel),Igfxtray(Intel),Persistance(Intel),Bitmeter2.lnk.to se pokreće sa windowsima xp.Nego u kontekstnom izborniku imam neke stavke koje se dvaputa ponavljaju(iste su).

Ako može pomoći.Hvala.

Adobe ARM ti je updater za Adobe Reader - možeš na disable pa u samom programu povremeno stisni da provjeri dal ima zakrpa.

Avast UI exe - pokreće GUI za Avast, ostavi kako je.

Bluetooth - za povezivanje Bluetooth uređaja ako ne koristiš Bluetooth može na disable.

HotKeyCmds, Igfxtray, Persistance - Hotkey kratice, tray icona za pristup Control panelu za Intel grafiku. Ako baš ne podešavaš svako malo postavke slobodno na disable.

Bitmeter2 - je za pokretanje Bitmeter programa. Ako ga koristiš da si pratiš promet ostavi ako ne možeš gasiti pa upaliti ručno kad ti treba.

Sve stvari koje staviš na disable možeš isto tako kroz CCleaner i vratiti na enabled ako ti što ne bi radilo.

Kontekstni izbornik zanemari, to su opcije koj dobiš kad u Windows Exploreru klikneš desni gumb miša. Mogu biti različite ovisno dal si kliknuo na file ili folder, zato je duplo.

Tettka sub 22.3.2014 13:26

Postovani, da li mi mozete pomoci oko uklanjanja GrimeFighter-a? Svaki put pri podizanju sistema pojavi se crni ekran gde pita da li da pokrene GrimeFighter ili Windows. Pokusala sam sa deinstalacijom Avasta, ali i dalje isto radi.

total sub 22.3.2014 15:25
Tettka kaže...

Postovani, da li mi mozete pomoci oko uklanjanja GrimeFighter-a? Svaki put pri podizanju sistema pojavi se crni ekran gde pita da li da pokrene GrimeFighter ili Windows. Pokusala sam sa deinstalacijom Avasta, ali i dalje isto radi.

Uninstalling GrimeFighter from Avast

na ovom linku je slikovito opisano kako ukloniti grimefighter s računala

Tettka sub 22.3.2014 16:17

Pokušala sam to, ali nije se ništa promenilo.

Deinstalirala sam Avast, instalirala AVG i opet isto radi.

Onda sam pronašla dva fajla grimefighter.exe i grimefighterapp.exe u prefetch-u i obrisala ih, i opet ništa. :(

total sub 22.3.2014 20:03
Tettka kaže...

Pokušala sam to, ali nije se ništa promenilo.

Deinstalirala sam Avast, instalirala AVG i opet isto radi.

Onda sam pronašla dva fajla grimefighter.exe i grimefighterapp.exe u prefetch-u i obrisala ih, i opet ništa. :(

to je jedini siguran način, predlažem da ponovo instaliraš avast zajedno s grimfighterom, nakon toga prati upustva s onog linka

Uninstalling GrimeFighter from Avast

1.  Control Panel>Programs>Programs and Features, select ‘Avast Free Antivirus ‘ and click ‘Uninstall/Change’

2. When Avast installation dialog appears, select ‘Change’ and click ‘Continue’

3. On Next step, a dialog asks you which components do you want to install? Remove tick mark for ‘GrimerFighter’ and other Avast features/components you don’t need and click ‘Continue’

ako se nakon restarta opet ponovi isto trebašboot editor s kojim ćeš uredit boot menu