woodgamesfx sri 29.12.2010 10:57

Ovako zanima me iskustva s ovim sustavom, znaći težina konfiguriranja, stabilnost itd.

Naime prije nekog vremena dobio sam ponudu za ovo, 99% sam siguran da ću uzet isiti, ali ipak da mi srce bude na mjestu zanimaju me iskustva ljudi.

Meni se prema prezenetaciji čovjeka zaduženog za distribuciju sam sustav čini OK, zbilja ima pregršt servisa , ali opet nisam imao informacija od ljudi koji sustav koriste.

Konkretno rijeć je o ovom sistemu : http://www.fortinet.com/products/fortigate/60C.html

Eto svaka pomoć je dobro došla.

Ataru sri 29.12.2010 11:55

U firmi u kojoj radim imamo trenutno dva 110C u HA.

Poceli smo s jednim, a kasnije nadogradili.

Koristimo ga kao firewall, a povremeno (ako drugi sustavi zezaju) kao antispam i ostalo (ativirus, ...).

Jako smo zadovoljni uredjajem, nismo imali problema.

Da li mozda koristis (ili mislis koristiti) Forticlient?

woodgamesfx sri 29.12.2010 12:03

FortiClient još ne koristim, ali prodavač mi je rekao da ga slobdno skinem i da u kombinaciji sa FortiGateom je odlična stvar. 

Znaći koliko sam skužio ti si zadovoljan s ovim sustavom, nego kakovo je korisničko sućelje, jel komplicirano  jer ugradnja od strane firme koja distribuira sustav cjena ugradnje je paprena, pa me zanima koliko je složen sam sustav "menađiranja". 

Ataru sri 29.12.2010 12:26

Kad smo uzimali, trazili smo ponudu uredjaj + instalacija i konfiguracija + testiranje i pustanje u rad.

Ne znam tocno koliko je bio trosak za sam uredjaj a koliko za konfiguraciju... :(

Firma koja je izabrana na natjecaju je sve to i odradila - znaci prvi setup.

Ja na njemu jedino konfiguriram firewall i VPN pristup, i to je dosta jednostavno.

Ostale funkcije radi kolega, tako da ti ne znam tocno reci.

Firewall je podijeljen na nekoliko (ovisi o potrebama) virtualnih domena (VDOM-ova), i svaku "menadjiras" posebno.

Sucelje je cisto i pregledano i jednom kad se naviknes, jako brzo se snalazis u njemu.