Samsung Galaxy S8/S8+

Po ovome sto si napisao razumijes se u mob kao u krompire... Imas ih i u ducanima u hrvatskoj sa hrvatskim servisom i predinstaliranim internacionalnim romom... Rade bi da mi mob ide u kinu nego u servis tipa agramservis europatrade mobis ili alo alo servis di rade mesari a ne serviseri... Sto se tice kamere aparat od 700 kuna zbnj marke posrami mob od 6k kn ali da globalno xiaomi ima losiju kameru ali huawei je bolji po pitanju kamere u top modelu..
I sto se ti ljutis sto ja kazem svoje misljenje? Ocekiva sam puno vise od s8 a dobili smo za 6k kn prdac u boci... Ekran na svim top modelima je li la ne primjeto se razlika ali opet ima ljudi gustera pa nikad ne znas a i ostalo je sve vise li la na kraju se trenutno vise ispalti uzet op3 ima vise rama i puno je jeftiniji...
Prvo nauči citirat..., pa piši smislene rečenice...jel ovaj tvoj način pisanja su spagete bolonjez
Rađe bi da ti mob ide na servis u Kinu - super...tko ti brani...
Evo ga Mix kod Tomatoa je 8300kn. 8300kn dat za taj poluproizvod. Ok.
Samo ti uživaj u tom svom Kinezu od 200 dolara., pusti ljude neka guštaju na S8.
Svi si rekao, sve smo skužili...nemoj više spamat temu. Nemaš S8, ne zanimate S8 - možeš produžit s teme.

Čitao sam malo što si napisao, i nije istina na Kinezima prvo moraš instalirati romove, brisati kineske aplikacije i sl., evo ja koristim Kineski smartphone i nisam mijenjao rom niti brisao kineske aplikacije jer ih nema, ima jedino googleovih previše, a na Samsungu i još nepotrebnih njegovih aplikacija. Uređaj koristim pola godine onako kako je i došao i nemam nikakvih problema.
Mene je S8 na prvi susret razočarao, a to je najbitnije, i mislim da ga neću uzimati.

Malo o displayu na S8/S8+ :
"citiram :
U okviru DisplayMate analiziran je ekran S8 modela i još jednom je rezultat pokazao da je Samsung uradio nemoguće jer je reč o tehnološki najnaprednijem ekranu među mobilnim telefonima. Sledi nekoliko glavnih prednosti:
- U okviru automatskog režima rada, maksimalno osvetljenje ekrana je do 1000 nita, a informacije su čitljive i pri direktnim sunčevim zracima;
- - Korišćena je DCI-P3 Color gama boja koja se koristi i u okviru 4K TV uređaja (u okviru DCI-P3 testiranja postignuta je pokrivenost od 113 odsto, što znači prikazivanje svetlih, živahnih i realnih boja pod bilo kakvim uslovima osvetljenja);
- - Funkcija unapređivanja slike na ekranu koji sadržaje koji nemaju HDR komponentu prebacuju u HDR sliku.
- - Tu su i dva senzora osvetljenja – sa prednje i zadnje strane telefona sa ciljem boljeg određivanja uslova osvetljenja i prilagođavanja boja na ekranu;
- - Noćni režim sa filterom plave boje koji ne smeta tokom spavanja.
- - Zasebni čip za upravljanje AlwaysOn ekranom koji omogućava manju potrošnju energije,
- - Unapređeno automatsko podešavanje ekrana prema ličnim željama budući da vaš pametni telefon uči na osnovu primera kako volite da gledate filmove, Web strane, šta volite u okviru igara.
Kraj citata"

R36 već imaš gore izvor ovdje http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/samsung-galaxy-s8s8/5373833.aspx
:)

Jedno zdravo seljacko pitanje dali je ekran na S8 HDR kao i LG G6?

Da.

Opet pitanje o ekranu - gore imaš link na vrlo detaljnu analizu ekrana - SGS8 ima trenutno najbolji ekran od bilo kojeg smartphonea i tableta te dobrog dijela profi monitora i TV-a. U gotovo svim aspektima.

Pozz koje kaljeno stavit da nema zraka

Nilkin

Pocelo je....burn in party i na S8 :)
https://s2.postimg.org/r6ykt44eh/aa-imgur-galaxy-s8-burn-in-840x472.jpg

Pocelo je....burn in party i na S8 :)
https://s2.postimg.org/r6ykt44eh/aa-imgur-galaxy-s8-burn-in-840x472.jpg
Tko ovo primjeti svaka mu čast. Ne branim Samsung niti bilo koga., ali brate kakav taj lik mora imat život da kupi uređaj i tražiš mu mane...
Ovo je očito taj primjer jer ja u životu na mobu nisam imao cijelu bijelu pozadinu., jel ne znam što bi mi bijela pozadina predstavljala.

Ni meni to nije jasno.... Jebote pa dijete kad se rodi ne gledas tako detaljno ;) SOT, romovi ekran, zazor na Note 4 itd... Sve imao ali nikad nistra nisam primijetio dok ne procitam na netu a i kad procitam poptuno mi svejedno ;)
Ekipa nema pametnija paosla ocigledno ;)

ne bi se cudio da je taj bio izlozbeni ili koristeni primjerak.. u toliko kratko vremena (od izlaska mob-a na trziste) da je bilo koji ekran dobio burnin je mislim gotovo nemoguce..
mozda je i moguce, ali da je 24 sata dnevno ekran ukljucen na 100% osvjetljenja i da je na njemu staticna slika...

koliko ja znam, taj gumb se stalno pomiče upravo da bi se izbjegao burn-in. Tako da je ovo možda fake.

koliko ja znam, taj gumb se stalno pomiče upravo da bi se izbjegao burn-in. Tako da je ovo možda fake.
Na jednom od ova dva YT filmića, Erica Griffin je kazala kako se srednji gumbić "ne miče", ali ga se može isključiti a da svejedno ostane funkcionalan!

Koristim AMOLED uređaje već dugo... zadnji put kad sam primijetio burn-in to je bio Samsungov Windows Phone Omnia 7 iz 2010. Sumnjam da će se ovo dogoditi...

Na jednom od ova dva YT filmića, Erica Griffin je kazala kako se srednji gumbić "ne miče", ali ga se može isključiti a da svejedno ostane funkcionalan!
Jučer sam negdje čitao da se gumb pomiće. Čak su i testirali., ali ne mogu naći link.
Našao...evo ti link : http://www.smartphonehrvatska.com/2017/04/27/galaxy-s8-home-tipka-se-krece-evo-zasto/

A jeste dosadni stim red tintom i burninom - ako vam se mob ne sviđa, super, kupi ajfon il što god već i nikom niš.
Da, zamisli OLED ima to tehnološko ograničenje da je skloniji burn inu u jednom trenu, pitanje je vremena, možda godina dana, možda dvije, možda nikad, a možda i odmah ako je zaslon neispravan i ima manu iz proizvodnje.
Kao i svaka druga tehnologija OLED ima dobro poznata ograničenja, IPS ima ograničenja (light bleed, kontrast nije u OLED kategoriji, općenito faktor pozadinskog osvjetljenja i crkavanja istog...) - ali svejedno je bolji od klasičnog LCD-a.
Kad smo kod home buttona, stvarno mislite da se tu tri forumaša i Erika sjetili nečeg što Samsung nije:
https://www.sammobile.com/2017/04/26/the-galaxy-s8s-home-button-wont-burn-in/
Isto vrijedi i za red tint, da, možda neki zaslon izađe drugačije boje, ali bar imam opciju za samostalno rješavanje problema.
BTW, moj S8 niti ima red tint (u bilo kojem modu zaslona) niti ima problem sa burinom.
Ne kužim, velika većina vas neće kupiti taj telefon, nit je zainteresirana, a kukate da nema nuklearni reaktor ili mogućnost teleportacije ili što ćete već izmislit da je trebao imati a da vas je trebao impresionirati.
Pričamo o mobitelu ffs.
EDIT: pravopis :Đ

ja na amoledima koje sam ja koristio nisam imao burnin nikad, ali sam ga imao na g4 koji je lcd, i to nakon manje od god.dana, zamjenjen ekran pod garancijom..
a isto je koristen kao i ovi sa amoled ekranima, mislim da nikad nije ni bio na 100% osvjetljenja osim kad sam vani
a najvise burninova sam vidio na izlozbenim primjercima, i to najvise na amoledima, npr na s6

Jučer sam negdje čitao da se gumb pomiće. Čak su i testirali., ali ne mogu naći link.
Našao...evo ti link : http://www.smartphonehrvatska.com/2017/04/27/galaxy-s8-home-tipka-se-krece-evo-zasto/
Mi se NISMO SKUŽILI kolega!
Ja nisam pisao u kontekstu da se "home" tipka KREĆE po displayu, da šeta svugdje po površini!
Ja sam pisao da ju se "može ugasiti/skloniti" sa ekrana, ali da funkcija bude i tako normalna!
Ustvari, nisam nigdje niti imao vremena/mogućnosti testirati taj fičr, ali da se mene kojim slučajem nešto upitalo, i ja bih taj "gumb" ugasio.

pozdrav ekipa...
bila sam već jednom pitala na početku, tek kada je bio izašao, pa ću i sada nakon nekog vremena korištenja...
kako vam drži baterija na S8 i S8+??

pozdrav ekipa...
bila sam već jednom pitala na početku, tek kada je bio izašao, pa ću i sada nakon nekog vremena korištenja...
Evo jutros sam ga ispraznio do kraja, stanje mi je bilo ovako, trajanje baterije malo manje od 22 sata, ekran 6 sati, Wi-fi, lokacija, mobilna mreža upaljena cijeli dan. Preko noći sve ugašeno i uključen onaj energy saver. Jučer sam ga baš mrcvario sa igrama.

Ovaj forum je postao mjesto di cim neko u temi o samsungu ili u temi o iphonu ili u temi xyz proizvodaca nesto lose reces o doticnom proizvodu odmah hrpa fanboy inkvizitora baca te na lomacu...
Da samo ponovim za uredaj od skoro 1000e i ta kolicina gresaka pri izlazku cini mobitel smjesnim bez obzira na cijenu... Osobno sa mi se ovo dogodi meni bi smetalo ali fanboyjsi su isto ovako reagirali na note 7 to je napuhana prica iz amerike kad ono puc samsung u strahu od tuzbi povuce sve... Je povukao ih je radi zadovoljstva korisnika malo sutra jer ih nije pokusao dva put prodat...

Ekipa vase osobno misljenje me zanima.. Dali mislite da ce ove godine s8 ili s8 plus nebitno,bit skuplji i na crno nekih 500 kuna u odnosu na prosle modele s7 i s7 edge posto su u prednarudzbama bili tocno 500 kuna skuplji?

pozdrav ekipa...
Evo jutros sam ga ispraznio do kraja, stanje mi je bilo ovako, trajanje baterije malo manje od 22 sata, ekran 6 sati, Wi-fi, lokacija, mobilna mreža upaljena cijeli dan. Preko noći sve ugašeno i uključen onaj energy saver. Jučer sam ga baš mrcvario sa igrama.
hvala na odgovoru, međutim nisi naveo koji od ova dva točno imaš?? razmiljam da si jedan od njih uzmem, ali skeptična sam oko baterije koja mi je najbitnija (sada imam Xiaomi Redmi Note 4)

od 9. mjeseca pa nadalje ce biti po oglasima 3000kn+ kao sto je bio i S7 i kao sto je bio S6.
i tako ce drzati cijenu sve do pred izlaska S9 na proljece sljedece godine kada pada cijena do 2500 i nize
po tim cijenama sam kupovao hrpu S6 i S7
samo treba pricekati da ljudi pocnu produljivati ugovore pa da se preplavi trziste

Da da znam ja to nego pitam dali je ove godine vrijedniji s8 nego prosle godine s7 jer je u prednarudzbama bio skuplji oko 500 kn..mislim na sve te senzore i to mozda je skuplje kostao u proizvodnji..to me zanima sta vi mislite

za pretplatu koju imam ista mi je cijena za S8, koja je bila i za S7 kada je izasao, tak da mislim da ne bi trebalo biti razlike, ali nikad ne znas
Ekran na svim top modelima je li la ne primjeto se razlika
Gle, ja ne volim Samsung (iritira me), ali čitam i sve argumente možeš navesti koji su ok, al onda izvališ... jesi ti slijep? Jer samo slijep čovjek ne vidi razliku...