Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

Jucer mi se dogodila ista stvar. Nisam drzao mobitel u nikakvoj futroli i ispadne mi iz dzepa (pri sjedenju) na tepih. I hop - roza crta.
Beenky je trudan. Ti još nisi.

Ne smeta za čitljivost ili preglednost. Za to postoje margine, rijetko kad baš imaš tekst na rubu.
Ono što meni osobno predstavlja mali problem je ergonomija zbog koje često slučajno kliknem na rub. Recimo onaj thumb up na Messengeru pošaljem svako malo nenamjerno. Ili mi je korijen palca na ekranu bez da sam toga svjestan pa ne radi što hoću nego recimo zumira umjesto toga. Naravno, nije sad da mi to uništava ukupni dojam. Zna se dogoditi, ali nije redovito i uvijek bih radije birao Edge verziju.
Citao sam i na xda da ima raje sto se na to zali, ja licno nisam nikada imao tih problema. Ne znam da li je do velicine ruke ili do necega, ali ja kada drzim mob i i "tapkam" po displayu, u tom slucaju cak i kad naslonim neki dio ruke na edge zaslon, to ne omete prvenstvenu radnju.
A za ovoga sto je postavio prvesntveno pitanje, evo kolega ti je dobro odgovorio. A i ako ima tekst ili na primjer iksic u cosku na edge dijelu display-a opet nikakav problem ne stvara jer edge dio nije zaseban disp nego samo produzeni dio, tako da opet i vidis i mozes kliknuti gdje god se sta nalazilo.
Meni licno je ovaj edge extra stvar i da je bio samo obicni s7 navjerovatnije da ne bih jos ni presao sa s5, privukao me izgled a ima i funkcija korisnih, kao sto su edge feed. Npr. notifikacije kada je ugasen display samo predjem prstom gore dole gore preko edge dijela (to je jedan pokret) i pojavi mi se, onda mozs skrolat u tom edge feed-u, ja sam npr nastimao sebi i kontrole music player-a, a u autu muziku uvijek slucam preko mob, tako da ga ne moram otkljucavati da bih prebacio ili zaustavio muziku, sve preko zakljucanog tel uz pomoc edge dijela.

Jucer mi se dogodila ista stvar. Nisam drzao mobitel u nikakvoj futroli i ispadne mi iz dzepa (pri sjedenju) na tepih. I hop - roza crta.
Beenky je trudan. Ti još nisi.

Zasto si se bolan toliko uvrijedio, pa pises sa toliko uzvicnika?
Zar ti je toliko bitno nekoj x osobi dokazati da si ti u pravu? Meni nije, a za tvoju info ni moj tel nije root-ovan, ali samo zbog toga sto gubim garanciju. A navest cu ti samo xposed, uz pomoc kojeg mozes ubaciti adblocker, eto samo 1 moguca stvar od bezbroj mogucnosti koje ti daju bolju funkcionalnost telefona.
Prosli telefon mi je bio galaxy s5, i bio root-ovan, imao sam portovan S6Edge Rom, znaci uz dodatne funkcije, koje standardni S5 Rom nije imao, imao sam puno brzi tel u kojeg se jos i sporije baterija trosila. Imao bih tu pisati post kilometarske duzine ali nema smisla..
Helem, svejedno mi je, nemam niti volje niti zelje se s tobom ubijedjivati jer ti neces promijeniti misljenje ne znam sta da ti napisem i navedem. A i da promijenis nemam nista od toga, ja sam samo komentarisao da je root i te kako koristan. I rado bih ga i na ovaj mob uradio ali jos ne smijem rizikovati zbog garancije.
Nisam uvrijeđen...nego tvoj stavi kako ja ne kužim Android OS mi je smješan., pa sam se postavio na način da ti meni dokažeš te prednosti root-a. Kažeš da ima prednosti, a nigdje ih ne navodiš...čisto zato imam takav stav.
Rootat mob samo radi adblockera - to mi j... nema smisla., ali ok ako tebi ima. Imao puno brži mob s S6 romom na S5. A ok..., već sam naveo da su mi te svjetlosne brzine smješne!! Ništa...rekao si ono što sam znao - na S5 si dobio kozmetički S6 i to famozno ubrzanje koje je neprimjetno. Ali j... takve stvari nekog vesele.
Da ne duljimo....složili smo se da imamo različito mišljenje i to je ok.

Pa bolan eto opet si dokazao da nema smisla zbog tebe ovdje bilo sta pisati. Tako je root nema nikakve svrhe niti prednosti, naravno za one sto pojma o zivotu nemaju :) Iritira me tvoj nacin pisanja i stav, a inace se ne palim na rasprave u zivo a kamo li na forumu...
Trazio si da navedem barem jednu funkcionalnu prednost (koja nije kozmeticka) ja ti naveo i kazes da zbog adblockera ne vrijedi potrositi 5 min vremena za root? Pa ko li je ovdje smijesan, a jos se ponasas kao da je to jedina funkcionalna prednost. Pa pogledaj malo sta sve imas pod xposed modulima pa pricaj, a to je samo xposed, gdje su hiljade drugih appova i modova.
Ja ti kazem za sve ovo sto ja govorim ima na milione dokaza i ljudi koji ce to potkrijepiti, ali hajd da zavrsimo ovu raspravu.
U pravu si. Je li ti lakse?

Ja imam rootan mob i imam xposed i koristim modul da mi youtube svira u pozadini, koristim Lucky patcher koji mi služi jako puno...npr maknuti fb app na sd karticu bez da tauzima prostora u mobu.(sad će reći netko "uh a ti puno zauzima prostora", nije samo fb nego i ostali, koristim jos dosta toga što mi je jako korisno a i što mi je kroz jedan ili dva klika na dohvat ruke i to sve pomoću roota i raznih xposed modula. Onaj tko neće rootati njegova stvar i točka. Ali nemojte govoriti da je root bezveze ili da je to gubljenje vremena.

Kupio sam S7 E u prednarudžbi i još uvijek sam prezadovoljan telefonom. Još uvijek se čudim ljudima koji su napisali da su uspjeli ogrebati ekran. Jednom mi je pao s visine od metra s rubom na ciglu i ima jedva vidljivu točkicu, morao sam je tražiti jer se ne primećuje. Ne koristim nikakvu zaštitu za telefon jer narušuju premium osjećaj. Nisam kupio perjanicu tvrtke da bi na njega stavljao neka jeftina riješenja nego da uživam i u dodiru s njim. Ponekad se znala baterija brže isprazniti no mislim da većina zaboravlja što sve telefon obavlja u pozadini, na koliko je servisa spojen i slično. Baterija je izvrsna, ne pada mi na pamet gasiti funkcije koje mi trebaju kada znam da će izdržati cijeli dan. Da se baš zaigram na njemu i potrošim bateriju ionako će se vrlo brzo napuniti zahvaljujući funkciji brzog punjenja.
Rubni zaslon je tražio privikavanje ali također donosi prednosti kada se navikneš na njih. Fotografije su izvrsne dok ih ne uvećaš ali to mi je nebitno jer ne služe uvećavanju nego pokazivanju. Uživam u vodonepropusnosti, sa smiješkom sam gledao kako svi grabe telefone sa stola kada se prolila piva, snimao sam djecu i ženu pod vodom, snimao sam spuštanje na vodenom toboganu, gušt.
Svakome bih preporučio ovaj telefon i rekao bih mu da se ne zamara s bezveznim komentarima po forumima ili "testovima" gdje će neki drugi telefon otvoriti aplikaciju brže za 0,02 sekunde. Uživajte ljudi u vrhunskom telefonu, nemojte se zamarati glupostima.
Što se tiče rootanja, napravio sam ih na stotine kao i instalacija raznih ROMova, ovaj je prvi na kojem to nisam napravio jer sam želio vidjeti kako radi bez toga. I kao što sam već napisao radi izvrsno :)
No rootanje nije beskorisno prvenstveno zbog Titanium Backupa i zbog osjećaja kada nešto promijeniš kao da imaš novi telefon.

Znaci nitko vise nije trudan kao mi dva? Zanima me jel se isplati mob na garanciju?

Uzeo ga i ja na kraju. Kako da na njemu stavim da traži moju dozvolu za transfer fajlova preko USB-a? Dakle, da ga teoretski netko ukrade, kako ga blokiram da bez mog otiska prsta ne može pristupiti telefonu, te putem toga i kartici i unutarnjoj memoriji?

ja sam ga rootao cim sam ga kupio, opcenito bilo koji mob koji sam imao a imao sam ih podosta, rootao sam odmah cim sam dosao doma, pa onda dalje custom rom, custom kernel, twrp recovery, dual speaker mode, xposed za razne prilagodbe, adblocker, titanium backup, root pristup u file manageru za koje kakve preinake, nandroid backup i restore, mogucnost isprobavanja romova kojih ima podosta,mogucnost flashanja kamere sa boljim opcijama, snimanje razgovora(oba glasa), promjena postavki kernela radi balansiranja performansi i baterije itd...
trazio si nesto konkretno pa eto ti konkretno..a to je samo dio stvari..po meni bi svaki mob trebao biti rootan u startu i opce mi je glupost da mi pritom ne priznaju garanciju..
custom rom mi radi bolje,ima vise opcija, baterija traje duze i to ne 15min nego po 1+h SOTa, ovisno o kombinaciji roma/kernela.
nekom je sve gore navedeno glupost i opce se nece zamarat s tim, al eto postoje ljudi koji si zele uredaj koji su masno platili maximalno prilagoditi svojim potrebama, a zasto i nebi ako to znaju i mogu.
dakle definitivno root ima mnoge prednosti, ali nije dovoljno rootat i mislit kako ce odma mob biti bolji.
ne zelim ulaziti u daljne rasprave sa tobom ali vidim da si uporan oko toga kako je root nepotreban pa jednostavno nisam mogao ne komentirat. Da tako nesto izjavis na xda forumu bio bi u najmanju ruku "isfuckan".
toliko od mene,
pozz

Pozz.. zanima me vase misljenje o ovoj dnevnoj potrosnji. Je li i vama tako ili vama duze traje baterija.. posto sam citao d anekima izdrzi dan i pola. Unaprijed hvala.
Lp.

Lp.
Ništa bez zaslona.
nemoj ni stavljati potrošnju bateirje ako ne klikneš na Zaslon da ti prikaže.

Lol, uz 5H SoT-a nemaš frke.

Koja metoda je trenutno najbolja za dobit root? Imam exynos model

Mislim da je cf-autoroot najbrza i najpouzdanija metoda, opet pogledaj na xda.

Pozdrav svima, novi sam na forumu. Ja imam galaxy s7 obicni. Zanima me baterija, recimo upaljen mi je recimo 12h od toga 4-5 h sota bude kako kad. Da li je to normalno? u standby-u mi svaki sat uzima 1% sa ukljucenim wifiom i mob netom a alway on screen mi je ugasen. Da li je ovo u granicama normale ili bi trebalo biti bolje?

Svakim danom ovaj moj S7 edge me sve više oduševljava....

Mislim da je cf-autoroot najbrza i najpouzdanija metoda, opet pogledaj na xda.
Vidio sam to, izgleda sasvim ok. Pitanje: jel ova metoda povecava onaj KNOX counter ? Znam da postoji sansa (iako mala) sa triangleaway vratit na 0

Pozdrav,
Imao sam prije tjedan dva problem da mi se USB stick spojen na s7E konverteromnakon koristenja na mobu "pokvario" tj postao necitljiv te sam jedino (valjda) mogao napraviti quick format na compu i upotrijebit undelete. "eject" opciju nisam primjetio na mobu. (osim unutar jednog file managera-xplore).
Imao neko slicne probleme ili savjet?

Bilo kakvo root-ovanje ili flashovanje ne oficijelnog ROM-a ce tripovati KNOX. NE POSTOJI nacin da se KNOX resetuje, jer kada ga tripuje na samoj ploci se napravi spoj zbog cega pregori taj neki djelic i to ne moze vratiti ni softverski ni hardverski.

moze ko objasnit kaj je taj knox? btw. root i custom rom i flashanje sam upoznat jos iz doba x10i ali posto od onda do sadasnjeg s7 nisam imal doticaja s androidom malo sam zakržljal...

Jel ima ko problema sa back i recent tabs tipkama, odnosno njihovom vibracijom, stavio sam bio na jedan stupanj od najnizeg i taman mi je bila vibracija no ubrzo ju vise nisam ni osjetio, sad mi je namjesteno na 2 stupnja i dalje je jako slabo

Da isti problem kao mene Google Service troai puno baterije..

Evo zbog nekih obvezamenije bilo na forumu. Kaljena stakla su josivijek dostupna tako da ne spamamo ovdje samou PM se javite i nema problema. Hvala

Prvi puta danas ocistim uredaj detaljno s krpicom za naocale da ne ostane niti malo masno itd i imam sta i vidjeti. Kako sam se i bojao pojavile su se mikro ogrebotine. Ja ne znam jel taj GG 4 toliko loš ili postoji neka "nevidljiva" folija na uredaju koja se moze skinuti ili šta. Uređaj drzim u flip caseu sa papirnatom maramicom na poleđini između uređaja i case-a i svejedno su ogrebotine na stale na obe strane. Uređaj se praktički sam od sebe izgrebao. Užass !!

Za kolko vremena vam je stigao skin sa dbranda? Ja sam narucio 6.og . Poslano je bilo 12og i jos nije doslo.

http://www.sammobile.com/2016/09/22/android-7-0-for-the-galaxy-s7-to-bring-grace-ux-and-improved-features/
Evo kazu da ce zaista android 7.0 dovesti za Galaxy s7 i s7 Edge uredjaje novi Grace UX kao i poboljsani always on kao sto je u Note 7 uredjajima :) A Samsung je najavio da ce Nougat na note izbaciti vec 2-3 mjeseca nakon izlaska na trziste istog telefona (kazu sad zbog trenutne situacije da ce malo odgoditi), a kao sto je opce poznato prvo update dobiju Galaxy modeli pa tek onda Note, tako da bi se vec ubrzo mogli nadati Nougat-u :)
Zasto si se bolan toliko uvrijedio, pa pises sa toliko uzvicnika?
Zar ti je toliko bitno nekoj x osobi dokazati da si ti u pravu? Meni nije, a za tvoju info ni moj tel nije root-ovan, ali samo zbog toga sto gubim garanciju. A navest cu ti samo xposed, uz pomoc kojeg mozes ubaciti adblocker, eto samo 1 moguca stvar od bezbroj mogucnosti koje ti daju bolju funkcionalnost telefona.
Prosli telefon mi je bio galaxy s5, i bio root-ovan, imao sam portovan S6Edge Rom, znaci uz dodatne funkcije, koje standardni S5 Rom nije imao, imao sam puno brzi tel u kojeg se jos i sporije baterija trosila. Imao bih tu pisati post kilometarske duzine ali nema smisla..
Helem, svejedno mi je, nemam niti volje niti zelje se s tobom ubijedjivati jer ti neces promijeniti misljenje ne znam sta da ti napisem i navedem. A i da promijenis nemam nista od toga, ja sam samo komentarisao da je root i te kako koristan. I rado bih ga i na ovaj mob uradio ali jos ne smijem rizikovati zbog garancije.