Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

Ja se igro sa note edgeom. Zakon je rub. Volio bih isprobati kako je sa dva ruba.
A vjerojatno okej, ali nekako bi mi vise pasalo da su napravili rub gore ili prema dolje, a ne sa strane.
Recimo tipke na savinuti ekran i napravit multifunkcionalni nav bar dolje
ili gore stavit notif.
Zanimljiva ideja, ali je fora da dok držiš mob npr desnom rukom, palcem šaltaš desni zaobljeni rub. Vidjet ćemo uskoro sve :D
Šta je uopće sa vama, čitate li vi vijesti kako treba. Nije ekran savijen, nego samo staklo iznad njega? I imaš dojam optičke varke da kada skrolaš stranice u lijevo/desno da one idu unutar telefona, i ne možeš taj rub zasebno iskoristiti.
Nisam siguran ali mislim da ovaj rub nije osjetljiv na dodir, tako da nikakvih multifunkciopnalnih navbar ne dolazi u obzir.

Ja se igro sa note edgeom. Zakon je rub. Volio bih isprobati kako je sa dva ruba.
A vjerojatno okej, ali nekako bi mi vise pasalo da su napravili rub gore ili prema dolje, a ne sa strane.
Recimo tipke na savinuti ekran i napravit multifunkcionalni nav bar dolje
ili gore stavit notif.
Zanimljiva ideja, ali je fora da dok držiš mob npr desnom rukom, palcem šaltaš desni zaobljeni rub. Vidjet ćemo uskoro sve :D
Šta je uopće sa vama, čitate li vi vijesti kako treba. Nije ekran savijen, nego samo staklo iznad njega? I imaš dojam optičke varke da kada skrolaš stranice u lijevo/desno da one idu unutar telefona, i ne možeš taj rub zasebno iskoristiti.
Nisam siguran ali mislim da ovaj rub nije osjetljiv na dodir, tako da nikakvih multifunkciopnalnih navbar ne dolazi u obzir.
u krivu si po svim točkama lol

Umjesto da cijene idu dolje oni se svi vuku za hebenim iPhonom i dizu cijene u nebesa. Ove godine za sada imamo 3 top modela mobitela iPhone, HTC i Samsung koji ce na njuskalu kostat 4k+ kuna. Jos se ceka Z4 i G4... ovi ce takoder otic u 4+ rang. Bzvz, a ovo na pretplatu je overkill samo takav.

Umjesto da cijene idu dolje oni se svi vuku za hebenim iPhonom i dizu cijene u nebesa. Ove godine za sada imamo 3 top modela mobitela iPhone, HTC i Samsung koji ce na njuskalu kostat 4k+ kuna. Jos se ceka Z4 i G4... ovi ce takoder otic u 4+ rang. Bzvz, a ovo na pretplatu je overkill samo takav.
kupujes zadnji krik tehnologije u roku od par dana po izlasku i cudis se cijenama?
mobiteli ne postaju jednostavniji i support za njih je sve skuplji i skuplji + moras uracunati cijene skupog marketinga (ako se danas zelis probiti/opstati na trzistu ili promovirati novu liniju uredjaja moras ugl uloziti basnoslovne kolicine novca)
troskovi proizvodjacima konstantno rastu (pogotovo ako ce raditi zakrivljene/savitljive ekrane)
ako si ne mozes priustiti takve mobitele, onda ocito nisi ciljana publika i bolje da gledas neki mid-low range
apple je poseban, on je uz sve te troskove jos i nabijao marzu zato sto je mogao..
nama su te cijene prevelike, neki prosjecni zapadnjak ih nece ni primjetiti..

Mogu si ja priuštiti mobitel, uopće nije u tome problem. Samo kažem da je Samsung sa S6 naglo poskupio, a to poskupljenje "opravdavaju" nešto skuplji materijali, koji bi ionako trebali biti standard. S5 kad je došao je koštao isto koliko i S4 kad je došao. Tako bi i sada barem osnovni model S6 trebao doći kao S5 prošle godine. Naravno da je S6 bolji, ali to je sasvim normalna stvar, i ako bi išli tom logikom onda je svaki novi mobitel bolji, svake godine mora biti skuplji i jednom će doći do cijene od 20 000 kn? Mobitel je bolji ali je i tehnologija napredovala, tako da bi cijena trebala biti u razini prošlogodišnjeg.

gdje uopce gledas cijene? ako kod nas, onda to zaboravi posto smo mi banana drzava i nista nema smisla
a ako gledas vani, proizvod vrijedi onoliko koliko ga je vecina spremna platiti
ako je vecina sprmena platiti trazenu cifru za S6 (a ocito je sudeci po broju preordera) onda mogu nabijati cijene kako hoce..

Pa kod nas ili vani nebitno, samo kažem da su se cijene dosta povećale u odnosu na S5. Meni je svejedno jer ove godine ne planiram kupiti mobitel (osim ako će mi se neki baš iznimno dopasti). Pa naravno da će se prodavati ko lud, ako su onaj S5 tolko naprodavali pa ovaj će puuuuno više. Vidiš da se i sami čude kolko im ide prodaja a još nije ni počela, pričaju da neće ni imati dovoljno resursa na vrijeme

ma pusti...knjiga for dummies za zadrte srednjovjecne Apple fanove o novostima tehnologije za ovu godinu izlazi za jedno 3

ma pusti...knjiga for dummies za zadrte srednjovjecne Apple fanove o novostima tehnologije za ovu godinu izlazi za jedno 3
Kolega Mitch, vaše sam komentare vrlo često čitao kao komentare nekog tko barata argumentima, ali nakon ovog vašeg komentara ću samo kazati da ste loš trol, i ništa više!!!!
Zašto sam ovako odreagirao?!?!
Zato jer ste među prvima, ipak poslije mene, uzeli sami osobno iPhone 6 Plus, što nećete moći pobiti, pričal ste, imat će te ga u međuvremenu kao dok vam dođe Nexus 6?!
Kao drugo, gdje uopće pod milim Bogom ste primjetili da se javio "zadrti srednjovječni Apple fan, još da ste neka slova ispravno napisali?!
Nakon ovakvog napamet, napreskokce i bessmislenog komentara, vas više ne smatram niti fer niti objektivnim kolegom forumašem, a obzirom ste opisali i ZA u PROTIV usporedbu između iPhone 6 Plus i Nexus 6 mobitela, i još dugo zadržali iPhone u vlasništvu, uopće nikako niti relevantnim!!!!
Toliko od mene, prema kolegi forumašu koji istina ima često priliku biti među prvima na ovom forumu koji isprobaju neki novi gadget, ali isto tako pokažu da su i sami ili fanboyevi nekog brenda, OS-a ili su sponzorirani od nekog vrlo vjerojatno!!!!!

Ako volim iPhone 6 Plus, to znači da sam realan.
On nije.
6 Plus je fenomenalan phablet. Radi vrhunski i stvarno je prime izbor.
Ali iOS ima jako puno mana, aplikacije su bitno bolje nego na Androidu, ali Lollipop je triputa bolji i fleksibilniji u svemu ostalom.
A i kad pogledaš iP6, već sada tehnološki (čitaj multimedijalno, ne performance-wise) zaostaje.

Kolega Mitch, vaše sam komentare vrlo često čitao kao komentare nekog tko barata argumentima, ali nakon ovog vašeg komentara ću samo kazati da ste loš trol, i ništa više!!!!
Zašto sam ovako odreagirao?!?!
Zato jer ste među prvima, ipak poslije mene, uzeli sami osobno iPhone 6 Plus, što nećete moći pobiti, pričal ste, imat će te ga u međuvremenu kao dok vam dođe Nexus 6?!
Kao drugo, gdje uopće pod milim Bogom ste primjetili da se javio "zadrti srednjovječni Apple fan, još da ste neka slova ispravno napisali?!
Nakon ovakvog napamet, napreskokce i bessmislenog komentara, vas više ne smatram niti fer niti objektivnim kolegom forumašem, a obzirom ste opisali i ZA u PROTIV usporedbu između iPhone 6 Plus i Nexus 6 mobitela, i još dugo zadržali iPhone u vlasništvu, uopće nikako niti relevantnim!!!!
Toliko od mene, prema kolegi forumašu koji istina ima često priliku biti među prvima na ovom forumu koji isprobaju neki novi gadget, ali isto tako pokažu da su i sami ili fanboyevi nekog brenda, OS-a ili su sponzorirani od nekog vrlo vjerojatno!!!!!
I što bi njemu trebalo značiti tvoje mišljenje? Obraćaš se s visoka kao da si neka bitna i uvažena figura, a ustvari si samo jedan obični acc, doduše kao i mi ostali, ali koji uvijek smatra da ono što posjeduje je tri stoljeća ispred svega što postoji. Daj schillaj se malo.

"The Samsung TouchWiz lag of old seems to have pretty much disappeared, making the Galaxy S6 a joy to use. There were a couple of moments where the phone outright paused for a few seconds, but this seems like an early-software glitch rather than a standard performance problem." - evo citat iz Stuff-ove recenzije. Izgleda da Touchwiz ostaje Touchwiz. Znam da to sada ne zvuči strašno, ali ovo su pisali i za S5 prošle godine, pa svi znamo što je bilo... Tako da bez obzira na mrcinski SoC možemo očekivati tu i tamo koji lag i preskakanje frameova. Izgleda da će im trebati 16 jezgara da poprave taj problem.

sve recenzije koje sam pročitao i pogledao spominju da laga vise nema
uostalom i da ga ima,zar se to ne može jednostavno riješiti instalacijom nekog launchera,tipa nova ili apex

Ma zašto bi uopće trebao launcher instalirati ako želiš fluidnost u 2015-oj... Evo tih 70k na antutu.
Ima tw par fora koje sam uvijek koristio, tipa dual window, a to ne možeš sa novom

Kad će ljudi shvatiti da TW nije launcher?!
Ako tad zašteka, onda će i u drugim situacijama. Imao sam Note 3 za kojeg su isto govorili da su svi problemi rješeni sa S800, možeš si mislit. Kad sam surfao i išao zumirati nije bilo trenutka da mi nije preskočio frameove. Naravno ne samo kod surfanja, i kod ostalih stvari. Onda sam poludio pa ga prodao, kupio Z1 i bio zadovoljan, ekran je bio lošiji ali je bar fluidnost bila vidljivo bolja

Ma kod tw-a nije problem samo fluidnost. Ružan je dizajnom, a o fluidnosti kod tw-a treba koristiti tjedan-dva. S5 je meni skroz ok radio isprve, ali nakon tjedan dana užas totalni. Note 4 je super radio prva dva tjedna, a onda se malo usporio isto, makar daleko ne u takvoj mjeri kao s5.
Svi reviewaju mobitele koristeći malo kameru, dve igrice i tjt. Ali baš kao daily driver nakon mjesec dana korištenja da se zna kako se touchwiz ponaša, kako stari mobitel naspram konkurentnih, to me zanima. Evo, kolega s faksa ima m7 skoro pa dve godine. Radi vrhunski, a kupio ga je kad je upisao faks u 7-om mj 2013. Isto tako kolega ima s4 otprilike isto tako star, i lagfest na najjače.

Ekran ili panel nije savijen, nego samo staklo iznad njega. Ne znam šta vam tu nije jasno? Za ostalo se slažem da sam pogriješio, može se skrolati, (iskoristiti kako ekran osjetljiv na dodir, kao i ugasiti i upaliti taj dio koji je osvjetljen zasebno), ima par appova koji koriste te barove, kao što su kontakti, sat/vrijeme/alarm, te ako je telefon položen na stolu, možete vidjeti da vas netko zove tako da ste odredili određenu boju (roza, ljubavnica, crveno - cura, zeleno, roditelji, plavo - posao) pa se javiti i ne javiti obližnjim senzorom. Po meni idealno ako vam telefon mora biti nas stolu, radite neki zajednički projekat a nitko ne želite da vam netko zaviri ili se pojavi slika tko vas zove.
Uostalom pogldajte sami:
MKBHD explains the curved sides of the Galaxy S6 Edge
Galaxy S6 vs S6 Edge: 5 Things to Know Before Buying!
* * *
Koji si ti faktor da kažeš tko je ovdje funboy, kada si odavno uhvaćen kao lažljivac tamo u onom forumu kad si postavljao fotografije od Canona i Nikona i prstavljao ih totalno lažnim podacima, koga zanima:
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/isprobali-superbrzi-canon-eos-7d-mark-ii/215078.aspx?page=1
Uostalom upravo te ovakvi komentari žigosaju kao pravog fanboya, ali ako ćeš moje mišljenje ne zna se od čega mi se više povraća od Applea ili Samsunga, ali da ne budem licemjer kao ti, ruku na srce, da mi netko pokloni neki od ovih uređaja uopće se ne bih bunio. I koristio bi ih, ali da netko može biti fanboy na telefon uopće mi nije jasno.
Stoga bolje šuti da ti još ne bi linkovao na par pod foruma gdje si totalno pristran a knjige for dummies zadrži za sebe, ionako su namjenjene većinom za američko tržište, tamo gdje si ti how not to be a liar for dummies sam se predbilježi.

* * *
Ma uhvaćen odavno kao lažljivac, pristran, troll i funboy. Lik koji je do juče Canon imao kao avatar upušta se u raspravu Canon vs. Nikon sve ti govori. Uostalom pogledaj i link u gore postavljenom mom postu Wili E. ga totalno razotrkio.
Ja ako izrazim neko svoje mišljenje izrazim ga sa argumentima, kao neki dan o iPhone 6 Plus gdje sam samo hardverski opipao uređaj, i rekao fino da mi nije isti dojam ostao kao onaj za iPhone 4, one trakice (koje sada i Samsung ima) mi se doimaju kao da ih je moler radio. Nisam ni siguran dal i je to neki drugi tip amterijala ili samo tako prefarbano da prekriju neki spoj ili nešto slično.
Slično i za Samsung mogu reći, izgleda mi ovaj Edge jako primamljivo kada sam vidio što sve može kada se posloži na display stranu, ali ne mogu se i dalje oteti dojam da onaj hromirani rub oko kamere koja strši jednostavno je ahilova peta Samsung uređaja. Zadnja strana jednostavno nije lijepa, možda da je aluminijski rub nastavljen na onaj dio od pozadi, vjerojatno bi stekao drugačiji dojam. Naprijed veliki + nazad isti minisu kao i do sada, barem što se dizajna tiče.

i dalje si u krivu,sam display je savijen
ne znam sta te točno buni..tehnologija vec postoji i Samsung je to dokazao sa note edge prije godinu dana
a i lg sa g flex prije toga..

Da, inace je Canon i Nikon tematika ove teme.
Imas potpuno krive argumente i to vrlo cesto, neprecizno argumentiras cinjenice odnosno netocno kao i sada.
Display+digitizer su savijeni, kao i staklo.

Ekran ili panel nije savijen, nego samo staklo iznad njega. Ne znam šta vam tu nije jasno?
Potpisujem!! Čak ima negdje na netu postupak izrade navedenog stakla.
Ima tu par njih koji ne mogu prihvatit da je Samsung napravio dva koraka više od konkurencije. M9 se u nićemu ne može mjerit s S6 edge tako da ih je suludo uspoređivat.
M9 će kupovat oni kojima su bitni zvučnici, a takvih je 0.1%., a sve otalo je na strani S6.
Frendovi koji imaju Iphone su rekli da je S6 edge pun pogodak.

Nisam ljubitelj Samsunga, ali se moram složiti sa kolegom, S6 je po meni bolji uređaj od M9, S6 Edge isto. Samsung je po meni dobar posao napravio

Ekran ili panel nije savijen, nego samo staklo iznad njega. Ne znam šta vam tu nije jasno?
Pogledaj rastavljeni uređaj, matrica je savinuta 160 piksela u liniji.
Pa šta bi matrica bila ravna, a staklo savinuto pa da ga probije? Jeste logični u zadnje vrijeme

Pogledaj rastavljeni uređaj, matrica je savinuta 160 piksela u liniji.
Pa šta bi matrica bila ravna, a staklo savinuto pa da ga probije? Jeste logični u zadnje vrijeme
Ok, nema frke ako si u pravu. Ja samo kažem što sam ja vidio. Ako je stvarno ekran zakrivljen - odlično. Još i bolje.

Evo jedan mali test baterije S6 s :
http://www.smartphonehrvatska.com/2015/03/27/samsung-galaxy-s6-test-baterije/
"citiram : Galaxy S6 je u 7:00 skinut s punjača (bežičnog). Nije me iznenadilo što je pokazivač baterije prikazvao 100%. Uključeni su svi oblici povezivosti, a razina pozadinskog osvjetljenja zaslona je podešena na automatiku i 50% što je više o dovoljno.Tako je bilo i jučer pa sam na silu odradio možda 10 minuta razgovora, a ostatak vremena sam surfao internetom i čitao vijesti te odgovarao na mailove, whatsappove i slično, fotkao i snimao kamerom (15 minuta), gledao YouTube (30 minuta), slušao malo glazbu i igrao Real Racing 3 i N.O.V.A 3 (30 minuta).Na kraju dana negdje iza 23 sata baterija je pala na 5%, a zaslon je bio uključen sveukupno 4 sata i 40 minuta. Ja zadovoljan. Očekujem kako bi autonomija mogla biti još nešto bolja nakon nekoliko ciklusa punjenja i pražnjenja, a produljiti se može i korištenjem štedljivog i ekstremno štedljivog načina rada. kraj citata"
Znači 4:40h sota - po meni odlično u usporedbi s G3.

Dovoljno SOTa realno gledajuci...vidjet cemo M9 kad vrate refresh

Evo još jedna...... https://www.youtube.com/watch?v=tWyjKqsnQoM

Samsung je sigurno koristio iPhone ko podlogu za dizajn... Pogotovo donja strana, Samsung - azijski ajfon.
No, kad se pogledaju svi ti odvratni dizajni od Samsunga nema im druge nego kopirat da bar lici na mob.

Mislim da je isti taj donji dio Samsung imao na modelu od prije nekoliko godina. Stavio je cak netko ovdje sliku tog modela.
To uopće nije moja poanta. Poanta je da je sve to marketinški trik...