Samsung

Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]

Tomy Lee pet 11.4.2025 10:51

Davnih dana sam pokušao koristiti Nova launcher, ali to je bio toliki lag jel zbog mobitela ili aplikacije neznam. Tako da sam brzo stao i nikada više nisam koristio niti jedan launcher.

Ali sad baš gledam videa o Nova launcher. Mene zanima jel sisa puno bateriju.

Vidim da je i Niagara launcher popularan. 

ATJLučko pet 11.4.2025 12:28
SIII Deny kaže...
Meni sa novim updateom više ne radi u porukama onaj chat za čavrljanje. Traži mi ponovno registraciju i tu i stane piše faild. I tako u krug

Nije mi jasno, jeli u aplikaciji baš za poruke ili tipa WA ili Viber?! 
Osobno ne koristim niti na jednom mobitelu čisto poruke, tako da tamo nisam nikada primjetio ikakav failure  

fila2208 pet 11.4.2025 15:11
maks-rs kaže...

Na Nova launčeru ne radi dobro skaliranje widgeta , nadam se da nije abandoned i da će ga apdejtovati za ui7.

Ne znam o čemu pričaš, sve widgete možeš poštelat koliko hoćeš.

Nikad nisam niti jedan problem imao s novom.

Tomy Lee kaže...

Davnih dana sam pokušao koristiti Nova launcher, ali to je bio toliki lag jel zbog mobitela ili aplikacije neznam. Tako da sam brzo stao i nikada više nisam koristio niti jedan launcher.

Ali sad baš gledam videa o Nova launcher. Mene zanima jel sisa puno bateriju.

Vidim da je i Niagara launcher popularan. 

Ne mogu reć da troši bat, mob je optimiziran, gluposti pogašene, bt,wlan, mobilni, nfc, dolby always on.

dan normalnog korištenja bez beda.

Kad sam maksimalno štedio izvlačio sam oko 34-36 sati no kažem malo sam štedio da vidim koliko se može izvuć do gašenja

ja imam davno neku krekanu verziju, nikad problema, s njom složio ikone, gesture i sve.

Ne znam više koristit mob ako mi na gesture nisu brze aplikacije two fingers itd.

Zaporožac pet 11.4.2025 15:52

Meni je sve prošlo bez problema.

Nisam još istraživao detalje oko kamere, fotkao sam par stvarčica, sve ok.

Nisam ni očekivao čuda, jer čuda ne postoje. Malo estetike oko pokazivača stanja baterije, desnih oznaka za smanjivanje i pojačavanje zvuka, tako, neke sitnice.

I prije je S24ultra 12/512 bio brz, kvalitetan, malo pretežak mob.

ATJLučko pet 11.4.2025 16:35
SIII Deny kaže...
ATJLučko baš u app za poruke koja je od Samsunga. Ne koristim Google messenger već samsungov messenger

Trenutno nemam signala, dok objave ovu poruku na forumu, budem večeraske provjerio dok dođem u civilizaciju 

fila2208 pet 11.4.2025 21:35

Opucao par slika 12 50 200, popravili jesu, 200 se malo gubi, ali većinom ok.

Realno nema razlike samo moš više zumirat slike. Eventualno za pejsaže i nepomične objekte.

Za ljude i neke bliže ne.

I nezz kako nisam dosad ili nije bila opcija, ali nešto kao make galaxy content more rich in hdr, znači čudo kako mi jen ekran još više iskočio. Tako da jen to popravilo stvar.

jel tko našao di se aktivira one finger zoom?

DiRT sub 12.4.2025 08:38

Updejto sam jučer na S24+, malo je fresh look na prvu napokon nakon xy vremena. Jedino mislim da će curit baterija više sad iako mi je znao držat 3 dana cca i to zato što nisam zahtjevan korisnik bez problema, a da više koristim 2 dana bez ikakvog problema.

Meni nije jasno zašto na videu 4K 60fps nisu stavili da se može u toku snimanja switchat 1x i 3x zoom kao što se može na 4K 30fps tako se i prije nije moglo, šta je tu tolki problem.

kaw_liga ned 13.4.2025 20:39

Kako na novom update vratiti kad se povuče od gore sreen bar kako se već zove (gdje su wifi,lokacija,mob.podatci) da on bude prvi a ne stranica gdje su obavjesti..Ako me razumijete prvo mi se pojavl stranica za obavjesti kad povučem prstom ka dolje na početnom ekranu a htio bi ono gdje su wifi,lokacija itd

ATJLučko ned 13.4.2025 21:21
kaw_liga kaže...

Kako na novom update vratiti kad se povuče od gore sreen bar kako se već zove (gdje su wifi,lokacija,mob.podatci) da on bude prvi a ne stranica gdje su obavjesti..Ako me razumijete prvo mi se pojavl stranica za obavjesti kad povučem prstom ka dolje na početnom ekranu a htio bi ono gdje su wifi,lokacija itd

Kod mene, lijeva strana podatci, desna strana wifi, lokacija, ... !

Meni je problem ikona bakterije, sada izgleda kao mini TicTac, totalno !

fila2208 ned 13.4.2025 22:11
ATJLučko kaže...
kaw_liga kaže...

Kod mene, lijeva strana podatci, desna strana wifi, lokacija, ... !

meni je sa GL bila složena samo da piše postotak baterije

Kad je došao update onda mi je nestala cijela ikona pa sam vraćao na default. U svakom slučaju nevjerojatna evolucija i napredak definitivno

ATJLučko pon 14.4.2025 07:04

U ovom updateu je evolucija (a baš neznam koliko efektno) ikona kada stavim/o puniti mobilni gadget, umjesto onog prstena kao u prometnog znaka, sada imam/o debelu pilulu kao "Sumamed" kind off 

Čisto tebnički pitanje, koliko su vizualnih izmjena učinili sa ovim updateom?!?! 

DiRT pon 14.4.2025 11:33

Čisto da možeš reć da je nešto novije. 

I mene živcira ovo lijevo/desno notifications i panel icons, stavio sam kak je bilo prije da mogu povuć sa donjeg dijela ekrana ili sredine taj panel, a ne da moram baš gore desno povlačit.

ATJLučko pon 14.4.2025 15:18
ministar kaže...

e moj Samsunže.. toliko čekanja da sve popeglaju, a na kraju opet povuku update radi "critical bug"-a

Koji sada quqac nije u redu?!?! Ako može malo detaljnije, prosvijetliti neka nas neupućene, lijepo molim?! 

Maci95 pon 14.4.2025 15:52

Pozdrav ljudi, već 2 mjeseca imam s24 ultra (prije njega s21 ultra) i pomalo je velik telefon i to mi smeta. U razmatranju sam da pređem na manji telefon, nisam nesto zahtjevan korisnik.Da li je neko možda koristio pixel 9pro i da li bih puno izgubio prelaskom na njega?

ATJLučko pon 14.4.2025 16:29
Maci95 kaže...

Pozdrav ljudi, već 2 mjeseca imam s24 ultra (prije njega s21 ultra) i pomalo je velik telefon i to mi smeta. U razmatranju sam da pređem na manji telefon, nisam nesto zahtjevan korisnik.Da li je neko možda koristio pixel 9pro i da li bih puno izgubio prelaskom na njega?

Kao prvo (ako to koristite kolega koliko i moja malenkost) usluge S-Pena za početak! 
U narednim minusima (moje skromno subjektivno razmišljanje) zaobljen display, , ako nešto na mogu smisliti i organski podnijeti su curved zasloni. Iskreno rečeno, kamera mi na Ultri NIJE prioritet, vjerojatno je bolja na Pixelu, dok dimenzije kao veličina i težina su meni apasolutno irelevantna činjenica! Mojim osobnim stvarnim potrebama u android ekosustavu i korištenjem uopće takav mobilni gadget je početak i kraj svake priče, a naredni updatei ako dođu dobro dođu, nisam toliko više opterećen nekim novitetima, kada je već skorom sve izmišljeno, zar ne?! 

Osim S-Pena i osobne preferencije, gabarita mobilnog gadgeta i veličine vaše ruke, sve je to ostalo luk i voda! Još možete uzeti u obzir cijenu dok uzimate koji gadget i kasnije ga imate namjeru prodati, dok osobno najčešće poklanjam, eventualno koliko dobivate sa aktiviranjem u Hrvatskoj, obzirom često smo zadnja rupa na svirali kada trebam/mo dobiti najbitnije i najnovije detalje, čitaj fore najnovijeg updatea, a ako ovako krene (US politika uopće), moguće nećemo dobivati tako skorom, uopće! 

Darko150 pon 14.4.2025 18:43

Danas mi je običan S24 nadograđen na Android 15. I da, ikone obavijesti na zaključanom ekranu su gore lijevo, sitne i teško primjetne.
Ali me nešto drugo muči: nemam ikonicu VoLte, niti VoWifi...
Do danas mi je pokazivao te ikonice, na Androidu 14
U THtu kažu da je to do mobitela, pokazuje ili ne, po njima je to uključeno.
Kako je kod vas kojima je sjeo Android 15?

Imate ikonicu VoLte i VoWifi?

fila2208 pon 14.4.2025 21:28
ministar kaže...

kakvo ti je stanje s baterijom? meni nažalost nepromijenjeno

ne mogu reć da su neke velike razlike. Možda je placebo, ali telefo nešto fludinie radi i baterija je možda bolja, no ne koristim puno zadnjih dana intenzivno da mogu reć sa sigurnošću.

ugl. toliko se treslo sve,  na kraju niš posebno. 

Šogoru danas išli update uopće mu ne nudi, stvarno su stopirali sve.

fila2208 uto 15.4.2025 21:57

U slučajnoj priči pokazujem kumu koji nio dobio još upgrade šta sve ima i sad sluša kolega šta ima neki huamveji i smije se pa veli otkad to mi tako imamo...

pa reko to je to, nema se više što pa idemo skopirati kineze i prodatai pod veliki upgrade.

kad sam mu pokazao samo da su mu ikone od trenutnih notifikacija sad gore, a ne na lock screenu di ih možeš brzo otvoriti, ili glupi separated status bar rekao je, neka mene na šestici 

ministar uto 15.4.2025 22:47
fila2208 kaže...

U slučajnoj priči pokazujem kumu koji nio dobio još upgrade šta sve ima i sad sluša kolega šta ima neki huamveji i smije se pa veli otkad to mi tako imamo...

pa reko to je to, nema se više što pa idemo skopirati kineze i prodatai pod veliki upgrade.

kad sam mu pokazao samo da su mu ikone od trenutnih notifikacija sad gore, a ne na lock screenu di ih možeš brzo otvoriti, ili glupi separated status bar rekao je, neka mene na šestici 

možeš ikone od notifikacija prebaciti od gore na sredinu.. postavke => notifikacije => lock screen => cards

BoTiA sri 16.4.2025 14:48
Zaporožac kaže...
ATJLučko kaže...

Da, naša generacija da bi vidjela gore desno status baterije, mora po novu dioptriju.  

a valjda će se to moći riješiti sa Good Luckom