Samsung

Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]

ministar jučer 12:01
fila2208 kaže...

koliko imate sot - screen on time? na s24, s24+ i s24 ultra telefonima, može neka rasprava o tome?

i zašto xiaomijevi brzi punjači neće brzo punit samsunge?

uzeo sam wireless xiamoijev i puni za kurac, a sad mi je stigao žičani i isto max 20w iako piše 67w?

jel ima tko da je punio kakvim drugim brendovima ugreen itd da postiže dobre rezulate punjenja? hvala

S24 Ultra - SoT 3-4h

fila2208 jučer 15:50
ministar kaže...
fila2208 kaže...

koliko imate sot - screen on time? na s24, s24+ i s24 ultra telefonima, može neka rasprava o tome?

uzeo sam wireless xiamoijev i puni za kurac, a sad mi je stigao žičani i isto max 20w iako piše 67w?

jel ima tko da je punio kakvim drugim brendovima ugreen itd da postiže dobre rezulate punjenja? hvala

S24 Ultra - SoT 3-4h

tako i ja, moram pirznati loše.

pa 3 sata sam znao razvuć na s22 kad sam podesio battery saver, a kamoli na ovakvom modelu.

Ovdje sam isto sve posložio,nema draina, sve adaptive, itd ali opet očekujem više od njega. 

Nisam heavy user, jedino nekad igram ppsspp emulator preko hdmi kabla na monitor, no to je najvćei potrošač realno

ima ko preporuku punjača wirlessa koji može dat 15, ili kabla koji daje 25-45 na samsungu jer evo bacam novce na xiaomijeve koji ne daju maksimum (kolega na str. prije mi sve objansio)

struja1911 jučer 16:56

Za puniti 45W na Galaxy S24U ti je potreban punjač koji podržava PPS protokol, kao i 5V kabel. Onaj kabel koji si dobio u kutiji s telefonom je 3V i taj maksimalno puni 25W.

Ili kupi original Samsungov 45W punjač (5V kabel dobiješ s njim u paketu) ili na Aliju nađi koji Ugreen Gan punjač i kabel, a koji obavezno moraju podržavat PPS protokol.

Za bežične punjače ne znam, ja koristim neki Huaweijev 40W koji sam kupio davnih dana i puni Ultru finom brzinom.

fila2208 jučer 17:19
struja1911 kaže...
Za puniti 45W na Galaxy S24U ti je potreban punjač koji podržava PPS protokol, kao i 5V kabel. Onaj kabel koji si dobio u kutiji s telefonom je 3V i taj maksimalno puni 25W.

Ili kupi original Samsungov 45W punjač (5V kabel dobiješ s njim u paketu) ili na Aliju nađi koji Ugreen Gan punjač i kabel, a koji obavezno moraju podržavat PPS protokol.

Za bežične punjače ne znam, ja koristim neki Huaweijev 40W koji sam kupio davnih dana i puni Ultru finom brzinom.

e to to dobar info, hvala ti, znači gledam gan i kabal 5v

ministar jučer 17:57
fila2208 kaže...
ministar kaže...
fila2208 kaže...

S24 Ultra - SoT 3-4h

pa 3 sata sam znao razvuć na s22 kad sam podesio battery saver, a kamoli na ovakvom modelu.

Ovdje sam isto sve posložio,nema draina, sve adaptive, itd ali opet očekujem više od njega. 

Nisam heavy user, jedino nekad igram ppsspp emulator preko hdmi kabla na monitor, no to je najvćei potrošač realno

slažem se, dosta je to slabo.. viđao sam po redditu i s takvim sot-om, ali bome i sa duplo boljim

neki kazu da ako prebacujes sa smart switch-em, da ga to zna poremetiti.. kod mene je to možda slučaj.. ne znam jesi ga i ti koristio kad si postavljao mob?

nadam se da ce ga mozda One UI 7 malo srediti, ako se nesto u OS-u poremetilo

fila2208 jučer 18:51
ministar kaže...
fila2208 kaže...
ministar kaže...
fila2208 kaže...

S24 Ultra - SoT 3-4h

slažem se, dosta je to slabo.. viđao sam po redditu i s takvim sot-om, ali bome i sa duplo boljim

neki kazu da ako prebacujes sa smart switch-em, da ga to zna poremetiti.. kod mene je to možda slučaj.. ne znam jesi ga i ti koristio kad si postavljao mob?

da, sa s22 sam smartao na s24u
misliš da je povukao negdje neki drain? mrsko mi sve slagat od nule jebemu

ministar jučer 19:17
fila2208 kaže...
ministar kaže...
fila2208 kaže...
ministar kaže...
fila2208 kaže...

S24 Ultra - SoT 3-4h

da, sa s22 sam smartao na s24u
misliš da je povukao negdje neki drain? mrsko mi sve slagat od nule jebemu

lako moguće, da.. kod mene ista stvar, već kad imaš takav alat, glupo ga je ne koristiti

struja1911 jučer 19:31

Nemoj sad ništa poduzimati po tom pitanju nego sačekaj do 18.04. tada po svim dostupnim info izlazi One UI 7, a koji će biti ogromna nadogradnja.

Nakon što ga nadogradiš napuni bateriju do vrha, opali mu tvornički reset da sve sjedne na svoje mjesto i onda ga posloži nanovo.

Nakon otprilike tjedan - dva vidjet ćeš drastičan skok u trajanju baterije kad sve sjedne na svoje mjesto jer sustav u međuvremenu uči kako koristiš uređaj i prilagođava se.

Naravno, prije tvorničkog reseta potrebno je napraviti backup podataka.

fila2208 jučer 19:56
struja1911 kaže...
Nemoj sad ništa poduzimati po tom pitanju nego sačekaj do 18.04. tada po svim dostupnim info izlazi One UI 7, a koji će biti ogromna nadogradnja.

Nakon što ga nadogradiš napuni bateriju do vrha, opali mu tvornički reset da sve sjedne na svoje mjesto i onda ga posloži nanovo.

Nakon otprilike tjedan - dva vidjet ćeš drastičan skok u trajanju baterije kad sve sjedne na svoje mjesto jer sustav u međuvremenu uči kako koristiš uređaj i prilagođava se.

Naravno, prije tvorničkog reseta potrebno je napraviti backup podataka.

baš tlaka, na kompu sammiljardu puta rušio winse i to, ali na mobu talak to sve slagat onda mi slike izgube redoslijed i svašta a imam 300+gb podataka i sad to sve slagat od nule + sve aplikacije koje su mi zapamtile sve logine koje sam već zaborabvio....

budemo vidjeti taj novi uphgrade

e btw jel ima neki wipe samo cachea kao ono što si mogao u rootanim na cyanogen modovima ili oxygen kako su se zvali oni rootani sustavi bio sam davno složio oneplus 2 i samy s4 na to i bili su mi čudo dobri

struja1911 jučer 20:40

Bit ću još malo dosadan po pitanju punjača.

Ovdje ću pisati samo o Samsung original punjačima tj. tko želi igrati na sigurno.

Za S24 Ultru Samsung nudi svoja dva brza punjača, onaj od 25W (reklamiran kao super fast charging) i onaj od 45W (reklamiran kao super fast charging 2.0).

Razlika u punjenju ova dva punjača je jako mala (kao što je kolega već napomenuo). 45W punjač napuni bateriju od 0-100% nekih 13ak minuta prije nego onaj od 25W, te je također mrvicu bolji po pitanju nadopunjavanja baterije, ono tipa kad samo spojim mobitel na 15ak minuta prije izlaska iz kuće.

Tko odluči uzeti 25W punjač ima dvije opcije, uzeti samo punjač ili uzeti u paketu i punjač i kabel. Kako smo već dobili 3A kabel s mobitelom, a koji je u potpunosti kompatibilan s ovim punjačem predlažem mu tu jeftiniju opciju kupnje samo punjača. Cijena mu je od 20 do 25 Eur.

Tko se odluči za kupnju Samsungovog 45W punjača s njim u paketu dobiva i 5A kabel, a koji je potreban za 45W punjenje. Ovih punjača ima 3 vrste pa je najbolje prije kupovine vidjeti oznaku na kutiji.

EP-TA845 - prva verzija ovog punjača, kabel malko tanji. (ne mogu ga naći po web shopovima)

EP-T4510 - druga verzija ovog punjača, kabel i konektori mnogo robusniji i bolji. (50ak Eur)

EP-T4511 - treća i najnovija verzija ovog punjača, po reklami ima manji standby drain ilitiga manje struje troši dok je priključen u utičnicu, a ne koristi se za punjenje. (60ak Eur).

Da li postoji ikakva razlika u brzini punjenja između ova 3 navedena punjača stvarno ne znam.

Po meni najbolja solucija je 25W punjač i kabel koji je došao s mobitelom. Razlika u brzini punjenja je jako mala, a razlika u cijeni očita hehe.

https://www.youtube.com/watch?v=hEYcC533NoA

fila2208 jučer 20:52
jocommb kaže...

Meni stigao Baseus 65W punjac... Neki dan je bio 22 eura na Aliju... i super je... podrzava 45W na 24U... 

https://www.aliexpress.com/item/1005005329130989.html

https://www.aliexpress.com/item/1005007097183212.html?spm=a2g0o.cart.0.0.340d38dacybYKF&mp=1&pdp_npi=5%40dis%21EUR%21EUR%2031.33%21EUR%2015.67%21%21%21%21%21%40211b61bb17419818394603642eb938%2112000039391686632%21ct%21HR%21790553157%21%211%210
ja sam u košaricu stavio ovaj

pa ćemo vidjeti

spušio sam sa xiaomi 67 i xiamoi wireless 50watni, jednostavno ne daje više od 2wata bežično

original sammy neću uzimti, besramno preskup za ono šta nudi.

ovaj ću doma složit i tri kabla jer punimo po tri telefona nekad u isto vrijeme no rijetko, ali uvijke treba za nešto,.

ugl imam sto punjača doma no starijih tak da su ti za ledice i ludosti, ali oću dobre punjače sad za brzo punjenje novijih telefina, a na aliju ima svašta i kopija i svega

https://www.reddit.com/r/S24Ultra/comments/1ajrndo/shinos_ultimate_battery_guide_mostly_post2020/
guide za optimizaciju