Samsung

Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]

nikonja pet 18.4.2025 20:52
Igor666 kaže...
Chome kaže...

Jel počeo stizati movi update OneUI 7?

Po samsungu tek za mjesec dana.

Jedina službena informacija od Samsunga je "da rollout počinje sa 7.04. sa S24 serijom i ostale sljede u tjednima iza" - neslužbeno se govori da bi S23 serija trebala počet dobijat sa sljedećim tjednom, samo to je veliko možda!!

Igor666 pet 18.4.2025 21:17
nikonja kaže...
Igor666 kaže...
Chome kaže...

Jel počeo stizati movi update OneUI 7?

Po samsungu tek za mjesec dana.

Jedina službena informacija od Samsunga je "da rollout počinje sa 7.04. sa S24 serijom i ostale sljede u tjednima iza" - neslužbeno se govori da bi S23 serija trebala počet dobijat sa sljedećim tjednom, samo to je veliko možda!!

pa samsung njemacka i samsung indija su sluzbeno objavili da update dolazi u svibnju. trebalo je kao sljedeci tjedan ali zbog onog buga na S24 nece... sve je moguce ali tako trenutno stoje stvari.

EDIT: a i update uvijek prvo dođe u koreju tjedan dana prije, sto jos nije..tako da je 5 mj.jako izgledan..

Majesty pon 28.4.2025 12:25

Ocigledno je da iz godine u godinu nove aktualizacije usporavaju mobitele i lose utjecu na baterije.
To je jedini nacim da nas natjeraju da kupimo nove mobitele, zato nam i "poklanjaju" 5+ godina updejta.

d666sermek pon 28.4.2025 13:43

BTW, dns sjeo update na OneUI 7 za S23 Ultru.
5+ Gb

za sad sve ok, mob jos dosta toga obraduje (ne hladi se od instaliranja).

aplikacije drzi u pozadini isto kao i prethodna verzija (znaci lose na 8Gb modelu Ultre)

na prvu, onak osvjezenje nista special. cisto da imas nesto noviji look. od AI featura ne ocekujem nesto jer to ni do sad nisam koristio.

izgled widgeta mi ne sjeda nikako, vidjet cemo hoce li sjesti s vremenom.

animacije objektivno djeluju malo brze i malo glađe.

amd freak pon 28.4.2025 15:46
Majesty kaže...
Ocigledno je da iz godine u godinu nove aktualizacije usporavaju mobitele i lose utjecu na baterije.
To je jedini nacim da nas natjeraju da kupimo nove mobitele, zato nam i "poklanjaju" 5+ godina updejta.

To rade godinama, apsolutno svi, a najviše se osjeti na Samsungu i applu.

Sjecam se da kada je netko poslao upit sa svim dokazima o bržem pražnjenjenju mobitela nakon ažuriranja da je odg bio da je to normalno, jer se sa ažuriranjoma dodaju nove stavke koje rade u pozadini, i te stavke nerijetko traže više sirove snage.

I ne možeš im ništa.

Zapravo si dobio novi sw, ali nigdje nije pisano pravilo da to ne smije utjecati na bateriju.

antimadridista pon 28.4.2025 22:59
amd freak kaže...

App drawer je sada cijeli popis aplikacija gore i dolje...nema više lijevo i desno....užas...pa da nisu stavili da možemo sami birat...

Ovo je sada ko da imam xiaomi telefon...njahhhh

Kako nema? U app draweru dolje desno na 3 točkice - Sort - Custom order

amd freak pon 28.4.2025 23:01
antimadridista kaže...
amd freak kaže...

App drawer je sada cijeli popis aplikacija gore i dolje...nema više lijevo i desno....užas...pa da nisu stavili da možemo sami birat...

Ovo je sada ko da imam xiaomi telefon...njahhhh

Kako nema? U app draweru dolje desno na 3 točkice - Sort - Custom order

Ma da? A gdje je automatski abecedni poredak?

Sjebali su...

amd freak uto 29.4.2025 08:19
TibzzX kaže...

Puno čekanja nizašto, čak bih rekao da je novo sučelje korak unazad vizualno, jer ne izgleda konzistentno kao One UI 6 i lošije koristi prostor.

Slažem se...da sam znao nebih ovo ni instalirao.

nikonja uto 29.4.2025 11:59

Nisam primjetio da mi baterija išta kraće traje a i vizualno nije takva razlika, ali je dosta detalja koji su zgodni. Bilo bi malo iluzorno očekivat nešto skorz novo, jer toga nema več ohoho godina. I iOS i Android su došli do stupnja kad sve radi više manje super i sada se samo peglaju sitnice - prošli su dani velikih skokova i HW i SW, što je dobro jer nema više nikakve sile mjenjat često mobitele.

kirenida čet 1.5.2025 07:16

Obični S23, 512 GB, EU
Updateao sam na dan izlaska, nisam koristio beta verzije.
Očistio sam cache particiju  i pokrenuo AppBooster nakon updatea.
Update je prošao brzo, iako sam primijetio da se baterija brže praznila nekoliko sati nakon updatea.
Sljedećeg dana, nakon što je telefon bio na punjaču preko noći, trajanje baterije se vratilo na ono na što sam navikao.
Stvarno ne mogu spomenuti nikakve pozitivne stvari osim glatkijih animacija.
Ne koristim nikakve Galaxy AI / Gemini gluposti, pa sam ih ugasio koliko sam mogao.
Nedostaci:
- OGROMNE margine na home screenu, puno previše nepotrebno praznog prostora
- Keep i Tasks widgeti sada koriste premali font
- još uvijek ne mogu ukloniti beskorisne (za mene) gumbe SmartThings, Nearby Devices i SmartView iz Quick settingsa
- nema opcije za uklanjanje Search bara sa ekrana s apovima
- Ikonice od notifikacija su mi se prije na lock screenu pokazivale ispod sata, sada su u status baru. Nije velika promjena, ali ću se trebati naviknuti
- neke od novih defaultnih ikonica su mi ružne (Samsung email, npr.)

john142 čet 1.5.2025 18:27

Dosta trzavih animacija i mikro stucanja.

U skrolanju kroz pojedine apk kao da se pogubi u adaptivnom modu Hz.

Fontovi totalno neuskladjeni, neke stvari su presitne, pilula baterija sa postotkom necitka.

Puno praznog neiskoristenog prostora.

Kontrol panel nema opciju brisanja, samo premjestanje.

Probao sam se nekoliko mjeseci natjerati ponovo korisiti OneUI nakon Nova l. no Nova mi je puno bolja.