Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]

Jel počeo stizati movi update OneUI 7?
Po samsungu tek za mjesec dana.
Jedina službena informacija od Samsunga je "da rollout počinje sa 7.04. sa S24 serijom i ostale sljede u tjednima iza" - neslužbeno se govori da bi S23 serija trebala počet dobijat sa sljedećim tjednom, samo to je veliko možda!!

Jedina službena informacija od Samsunga je "da rollout počinje sa 7.04. sa S24 serijom i ostale sljede u tjednima iza" - neslužbeno se govori da bi S23 serija trebala počet dobijat sa sljedećim tjednom, samo to je veliko možda!!
pa samsung njemacka i samsung indija su sluzbeno objavili da update dolazi u svibnju. trebalo je kao sljedeci tjedan ali zbog onog buga na S24 nece... sve je moguce ali tako trenutno stoje stvari.
EDIT: a i update uvijek prvo dođe u koreju tjedan dana prije, sto jos nije..tako da je 5 mj.jako izgledan..

Vidim da su neke zemlje počele ovaj tjedan dobivat update što znači da bi moglo kod nas kapnit sljedeći tjedan.

interesantan mi je battery health graf nakon izlaska S25 Ultre
Kako je moguce da je bas tada palo za 10ak%..ovo cak nije nesto sto se samo vidi na grafu, nego osjetno slabija baterija kroz dan

Ocigledno je da iz godine u godinu nove aktualizacije usporavaju mobitele i lose utjecu na baterije.
To je jedini nacim da nas natjeraju da kupimo nove mobitele, zato nam i "poklanjaju" 5+ godina updejta.

i ja sam primijetio da mi baterija traje krace. imam relativno rutinsku upotrebu, nista novo nije bilo instalirano a trajanje baterije je opalo.
kapitalisticka posla

BTW, dns sjeo update na OneUI 7 za S23 Ultru.
5+ Gb
za sad sve ok, mob jos dosta toga obraduje (ne hladi se od instaliranja).
aplikacije drzi u pozadini isto kao i prethodna verzija (znaci lose na 8Gb modelu Ultre)
na prvu, onak osvjezenje nista special. cisto da imas nesto noviji look. od AI featura ne ocekujem nesto jer to ni do sad nisam koristio.
izgled widgeta mi ne sjeda nikako, vidjet cemo hoce li sjesti s vremenom.
animacije objektivno djeluju malo brze i malo glađe.

To je jedini nacim da nas natjeraju da kupimo nove mobitele, zato nam i "poklanjaju" 5+ godina updejta.
To rade godinama, apsolutno svi, a najviše se osjeti na Samsungu i applu.
Sjecam se da kada je netko poslao upit sa svim dokazima o bržem pražnjenjenju mobitela nakon ažuriranja da je odg bio da je to normalno, jer se sa ažuriranjoma dodaju nove stavke koje rade u pozadini, i te stavke nerijetko traže više sirove snage.
I ne možeš im ništa.
Zapravo si dobio novi sw, ali nigdje nije pisano pravilo da to ne smije utjecati na bateriju.

Kakva su iskustva s OneUI 7 ? danas mi dosao update, ali nisam jos navodno da nije kako treba i da crpi bateriju ajme.

Meni baterija ista kao prije na base S23 modelu. Animacije su malo fluidnije nego prije. Malo se promijenio izgled sučelja i ikonica, notifikacija u status baru i to je više manje to.

App drawer je sada cijeli popis aplikacija gore i dolje...nema više lijevo i desno....užas...pa da nisu stavili da možemo sami birat...
Ovo je sada ko da imam xiaomi telefon...njahhhh

App drawer je sada cijeli popis aplikacija gore i dolje...nema više lijevo i desno....užas...pa da nisu stavili da možemo sami birat...
Kako nema? U app draweru dolje desno na 3 točkice - Sort - Custom order

Kako nema? U app draweru dolje desno na 3 točkice - Sort - Custom order
Ma da? A gdje je automatski abecedni poredak?
Sjebali su...

Puno čekanja nizašto, čak bih rekao da je novo sučelje korak unazad vizualno, jer ne izgleda konzistentno kao One UI 6 i lošije koristi prostor.

Puno čekanja nizašto, čak bih rekao da je novo sučelje korak unazad vizualno, jer ne izgleda konzistentno kao One UI 6 i lošije koristi prostor.
Slažem se...da sam znao nebih ovo ni instalirao.

Nisam primjetio da mi baterija išta kraće traje a i vizualno nije takva razlika, ali je dosta detalja koji su zgodni. Bilo bi malo iluzorno očekivat nešto skorz novo, jer toga nema več ohoho godina. I iOS i Android su došli do stupnja kad sve radi više manje super i sada se samo peglaju sitnice - prošli su dani velikih skokova i HW i SW, što je dobro jer nema više nikakve sile mjenjat često mobitele.

Bude li se ko rjesavao s23 ultre nek mi se javi u PM

Dosta trzavih animacija i mikro stucanja.
U skrolanju kroz pojedine apk kao da se pogubi u adaptivnom modu Hz.
Fontovi totalno neuskladjeni, neke stvari su presitne, pilula baterija sa postotkom necitka.
Puno praznog neiskoristenog prostora.
Kontrol panel nema opciju brisanja, samo premjestanje.
Probao sam se nekoliko mjeseci natjerati ponovo korisiti OneUI nakon Nova l. no Nova mi je puno bolja.