jozef uto 25.3.2025 11:04
tintin kaže...

Ne znam jel P1S vrijedan razlike ili da samo uzmem A1

Ako nisi siguran, a samo ta dva su u užem izboru onda uzmi A1, pa ako budeš imao problema s warpingom ili slično napraviš mu aftermarket enclosure što je u konačnici i jeftinije. Razmisli i kakav ti je prostor gdje ćeš printati (vlaga, temperatura, prozračivanje) i kakvi su modeli (veličina mlaznice, visina).

Damir22 sri 26.3.2025 11:03
b00 kaže...

dal je ovo jedina tema za 3d printanje il ima jos kaj? nemrem nis drugo nac

ovdje ne, sto me malo i cudi, vjerujem da ima ekipe koja printa svasta, uvijek se nadje neka zgodna piydarijica za print, cudno mi da nemamo neku "sto ste danas isprintali" temu.... ;)

pa da pokazemo na sto trosimo filament i resin ;)

jozef jučer 10:35
tintin kaže...

Sušite li filament odmah nakon otvaranja ili tek ako malo duže stoji na printeru?

nakon otvaranja filament je bez vlage tako da nema smisla sušiti ga nakon otvaranja. Ja ga sušim tek kad je kasno (kad vidim bubrenje na printu). Koliko često je potrebno? Ovisi o vlazi u prostoru gdje filament stoji i najvažnije, o vrsti materijala:
TPU i najlon najlakše upijaju vlagu tako da se već nakon nekoliko dana stajanja mogu pojaviti problemi, sušiti ih nakon 3-5 dana ili prije svakog printanja ako se ne printa svaki dan.
PETG izdrži tjedan-dva
PLA i ABS izdrže mjesec dana

kruskar jučer 12:07
Damir22 kaže...

long shot, no, koristi li netko elegoo printere, mars i saturn serija, anycubic mi se malo zamjerio sa svojom politikom oko dijelova i supporta?

S čime točno ti se AC zamjerio? 

Do sada support mi je poslao i što treba i što ne treba od djelova za Kobra 3 Combo(maltene imam jednu kompletnu u djelovima) a problem je bio u glavi i samom krevetu(jedino im to zamjeram što su poslali sve i svašta da bi nakraju zadnje 2 stavke rješile problem). No sve ostalo čista petica. 

ivanzu jučer 15:43

Ja sam cuo da je AC podrska odlicna od covjeka koji je imao farmu 10 AC printera. Sva pitanja sto sam ih pitao su odgovorili unutar par sati tako da su mi za sada dobri.

Kod Bambusa sam cekao 2 dana na odgovor te sam se zezao jos 2 tjedna s njima nakon toga. Kada su mi slali novi P1S trazili su da uplatim punu cijenu novoga te da ce meni oni tu cifru vratiti kada im pokvareni printer stigne na skladiste, to je prvi put da sam to dozivio od tolike firme.