Razvoj web-stranica

Koliko naplaćivati izradu web stranice

crocro23 uto 29.8.2023 13:58

Ne bavim se time, ali mnoge kolege se bave, jedni naplate 2-5x više od drugih, a iskreno uglavnom ovi jeftiniji naprave i bolji posao. Prov saznaj kakve su cijene konkurencije, a zatim odredi koliko ti želiš biti u profitu, da li cijeniš svoje vrijeme toliko ili toliko, to je do tebe. Nije da ti za izradu web stranice treba materijal kao nekome tko radio kuhinje, tako da, vidi koliko drugi traže pa vidi da li radiš bolje ili lošije od drugih i zatim koliko treba da budeš sretan zaradom, a opet da sve odradiš legalno jer nije isto kad netko riješi stranicu na ruke, a drugi na račun.

 

I na kraju, kao i u svemu pa tako i ovdje pazi da gledaš na to kako privuci klijente, mnogi neće kod tebe ako već nisi dugo u tom poslu, isto kao i u mnogim drugim branšama.

 

Moj savjet je da što god odlučit da ubaciš xxxx eura u dobar marketing, otkako je frend to napravio i posao je otišao gore, ali i cijena. WIN - WIN!

 

P.S Neki standard u ZG je 600 eura ili više za CMS, 850 eura ili više web shop.

 

 

P.P.S - Frend radi za 700+ eura, ali je naplatio 5000 eura za 1 dan posla jer je radio za DRŽAVU i tako je dogovoreno. Znači, nema iste cijene nego po kaputu :)

 

Ivan M. pon 22.1.2024 05:51
sasha29 kaže...

Koliko mislite da je ok cijena za jednostavnu stranicu s apartmanima?? Netreba nikakve rezervacije nista, samo slike i opisi apartmana i lokacije, dobila sam ponudu od 2000eur a to mi se cini puno..

Sve ovisi o tome što je obuhvaćeno tom cijenom. Trebaš provjeriti je li to uključuje hosting, domenu, da li će stranica biti izrađena od nule ili će se koristiti gotova WordPress tema (kupljena ili besplatna), te hoće li uključivati i marketinške usluge, SEO optimizaciju, te eventualno mjesečno održavanje.

HowYesN0 pon 22.1.2024 10:01

jedan frend je napravio web shop (bez sustava naplate, ima košaricu) za klima uređaje, završio tečaj i sve sam isprogramirao.

nije ništa naplatio jer se još kao uči i to mu je za frenda nekog.

ako web za apartmane sa par slika i lokacijom košta 2000€, koliko bi onda ovo trebalo naplatiti:

radio je to možda 2-3 mjeseca, polako jer nije bilo žurbe.

http://technosmart.com.hr/

 

hvala na savjetima

HowYesN0 pon 22.1.2024 10:04
sasha29 kaže...

Koliko mislite da je ok cijena za jednostavnu stranicu s apartmanima?? Netreba nikakve rezervacije nista, samo slike i opisi apartmana i lokacije, dobila sam ponudu od 2000eur a to mi se cini puno..

 za to što ti treba za apartmane imaš gotov template na Wix i možeš to i sama.

Par slika, tekst, google karta, čak i kalendar i bookings.

Nix ned 4.2.2024 00:46

Ako ne znate koliko naplatiti,  zamislite i predstavite sebe kao keramičara i njegovu satnicu, pišite sve sate koje provedete radeći na implementacije onoga što vaš klijent želi. Sve mora biti transparentno, koristite jira, asana i sličan softver, ili jednostavno kod git push u message upišete vrijeme koje je bilo potrebno za taj commit. Potrudite se da klijent za svaki commit dobije email, što možete postaviti na github. Ako je klijentu skupo, pitajte ga koliko vrednuje svoj sat i sat drugih majstora.