Razvoj web-stranica

Knjiga na hrvatskom - izrada web stranica

CartmanLee pon 26.10.2009 20:14

Imam mlađeg brata (2. srednje) koji bi htio malo početi učiti osnove izrade web stranica, pa bi mu volio kupiti neku dobru knjigu na hrvatskom/srpskom/... u kojoj ima osnove HTML-a/CSS-a/JavaScripta. Može i odvojeno, samo bi htio da može dobiti neke korektne osnove na temelju kojih može kasnije njuškati po netu radi detalja :) Inače bi mu davao upute kako što raditi, ali živimo na 200km razdaljine pa mi je teže davati instrukcije.

Jedino što mi pada na pamet je knjiga Luke Abrusa, ima li nešto novijeg datuma?

Unaprijed zahvaljujem.

_Xaad_ sri 3.3.2010 22:50

nemojte mu samo outdated stvari davati, di ga npr uče izrađivati strukturu stranica pomoću tablica. (nisam provjerio linkove)

A za hr jezik što tražiš.. ja bi preporučio tvome bratu neka se privikava na engleski. 

Nix sri 3.3.2010 23:46

iz knjige koju sam postavio ne uči se css i html, vec 'filozofija'  web dizajna i izrade stranica. Ogroman broj korisnih naputaka i savjeta bez kojih se nemoze zamisliti moderan, funkcionalan i pregledan web site. knjiga početniku pomaže da razumije web stranicu, tj da je razvija kao profesionalac ;)

domicius čet 4.3.2010 00:00
_Xaad_ kaže...

A za hr jezik što tražiš.. ja bi preporučio tvome bratu neka se privikava na engleski. 

Slažem se. Koliko god je moguće nek se ne ograničava na materijale dostupne na hrvatskom/srpskom...

S obzirom da je već 2. srednje nadam se da mu engleski nije problem a vjerojatno će ga samo još više i utvrditi što je dodatni bonus.

Neki najosnovniji tutorijali, ne znam da li to treba uopće i spominjati su na naravno na www.w3schools.com.