DOPE pet 13.8.2010 00:56

Kupio sam hosting i kupio domenu. Sad', imao sam vec stranicu u joomli koju imam spasenu.

Napravio sam database i ubacio sql fajl preko phpmyadmin. Sve je proslo ok. Prebacio sam joomla fajlove na host. Medjutim, kada otvorim stranicu, pise mi :

Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Sad, trebam da editujem configuration.php ali ne znam kako jer mi je to a i vecinu toga, radio/pomagao kolega.

Koliko vidim, treba da unesem podatke od ftp user-a i slicno ali ne znam da li je to sve. Kako god editujem pise mi isto: Database Error: Unable ....

tnakir pet 13.8.2010 01:03
DOPE kaže...

Kupio sam hosting i kupio domenu. Sad', imao sam vec stranicu u joomli koju imam spasenu.

Napravio sam database i ubacio sql fajl preko phpmyadmin. Sve je proslo ok. Prebacio sam joomla fajlove na host. Medjutim, kada otvorim stranicu, pise mi :

Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Sad, trebam da editujem configuration.php ali ne znam kako jer mi je to a i vecinu toga, radio/pomagao kolega.

Koliko vidim, treba da unesem podatke od ftp user-a i slicno ali ne znam da li je to sve. Kako god editujem pise mi isto: Database Error: Unable ....

provjeri podatke za mysql odnosno usera, pwd i host jesu ti isti na sadasnjem i ex hostu... to mozes pronaci bas u configuration.php.

tnakir pet 13.8.2010 08:00
DOPE kaže...

Da li trebam prepraviti SQL fajl ili ? I sta je pwd ?

Ne znam u kojem smislu da provjerim host

..kad ja nisma ovo radio pa mi je sve nepoznato.

netrebas prepravljat sql file. U config.php imas par redaka koji su vezani za bazu...

jedan je host odnosno ip adresa ili domena gdje se nalazi baza. Ako je baza na istom serveru ostavi localhost

drugi redak je user... to ti je username od tvog accounta za mysql

treci redak je password za bazu (pwd).

Dakle ta tri retka ispravi i sinkroniziraj sa postojecim stanjem (sadasnjim userom/passwordom/hostom) ili promijeni usera i pwd sadasnjeg accounta prema podacima iz config.php fajla. Sto ti je vec lakse.

tnakir pet 13.8.2010 14:42
DOPE kaže...
Napravio sam bazu sa istom sifrom i istim korisnickim imenom kao i prije. ubacio SQl fajl. u config fajlu ubacio drugu domenu posto mi nije ista.

I opet isto.

E jbg... nazovi support tamo di se hostas pa ce ti oni pomoc.

DOPE sub 14.8.2010 00:34

Ufffffffff...

Nakon gnjavaze nekih 2 sata i vise. Sa bazama, sa fajlovima pa i sa dozvolama fajlova.. uvjek ista greska.

Prvo, bio je fazno da,.. prilikom kreiranja baze, stoji na OFF jedna dozvola koja navodno sprjecava da se baza edituje sa drugog FTP managera.

nakon toga, kreiranja baze i dopustenja, opet isto.

Kolega izbrise sav sadrzaj confg fajla i opet ista greska sto mu nije bilo jasno.

Nakon svega toga, slucajno odem u file manager preko c. panela od hostinga. gledao nesto fajlove te kolega otvori config fajl i tamo sadrzaj kao da nije prepravljan. stoji kako je uploadovan.

Na tom je mjestu editovao samo korisnika baze i pass i.. sztranica radi.

ni meni ni njemu nije jasno kako je drugi sadrzaj config fajla kada se gleda preko ftp managera i preko file managera c. panela ali eto.. stranica je proradila.

Hvala na pomoci no ocito ovo nije radilo kako treba. Nadam se da ce nekome drugom pomoci.